top of page

UUTUUS Kyläkulttuuria, historiaa,

kukkaloistoa ja kokkausta Kreetan keväässä

Lähde mukaan uudelle patikointimatkalle, jossa yhdistyvät eri matkojen teemat.

 

Kreetan kevään kukkaloistoa, yrttejä, villivihanneksia, liikuntaa, hyvää oloa, mielenkiintoisia historiallisia paikkoja, kulttuuria, terveellistä kreetalaista ruokaa ja ruoanvalmistusta, mukavaa matkaseuraa; näistä on tehty uutuusmatkamme.
 

Kreetan luonnonkauniilla saarella on pitkä ja vaiheikas historia. Luonnossaliikkuja kulkee tuon tuostakin antiikin aikaisten raunioiden vieritse ja ihailee maisemia, joita katselivat jo varhaiset minolaiset 4000 vuotta sitten. Korkeat vuoret ja syvät rotkot ovat vaikuttaneet tämän uljaan ja värikkään kulttuurin syntyyn. Kostean talvikauden jälkeen kevätaurinko herättää myös luonnon kukkaloistoon ja vuorten rinteillä, vuohipolkuja kulkien voi löytää toinen toistaan kauniimpia kevään kukkia ja terveellisiä villivihanneksia. Yrttien aromit leijuvat ilmassa houkutellen kulkijaa tutustumaan paremmin kreetalaisiin luonnonantimiin. Matka Kreetan luontoon ja kulttuuriin täydentyy yhdessä nautituilla aitokreetalaisilla aterioilla, joissa maistuvat puhtaat, yksinkertaiset ja tuoreet maut. Valmistamme myös itse maittavan ateriakokonaisuuden keräämistämme Spilin kylän rinteillä kasvavista villivihanneksista.

Ajankohdat ja hinnat
2018
Lennot

Norwegian D7802/D7803

Meno     Hki - Hania - Hki

               06:05 - 10:00

Paluu     Hania - Hki - Hania

               10:45 - 14:35

Tämä matkaohjelma on monipuolinen ja se on suunniteltu normaalipatikointia kevyemmäksi vaihtoehdoksi niille, jotka nauttivat luonnossa samoilusta, mutta haluavat tehdä hieman lyhyempiä päiväretkiä rauhallisempaan tahtiin. Vaellamme rauhalliseen tahtiin luonnossa (5 pv), tutustumme kasveihin, nuuhkimme, tunnustelemme, ihailemme maisemia ja valokuvaamme. Reittimme kulkevat monien merkittävien nähtävyyksien kautta; vierailemme luostareissa, keramiikkakylässä, antiikinaikaisten kaupunkien raunioilla ja pääsemme kosketuksiin paikallisten vuoristokylien ihmisten kanssa. Tällä matkalla on mahdollisuus valita useina päivinä lyhyempi vaihtoehto ja palata aiemmin autokyydillä päätepisteeseen tai halutessaan voi patikoida hieman pidemmän reitin. 

Tällä matkalla liikumme helpohkossa maastossa, hiekkateitä ja jonkin verran kivisiä aasipolkuja pitkin. Nousut ja laskut ovat lähes poikkeuksetta loivia. Pääpaino on luonnon, kulttuurin ja kukkaloiston tarkastelussa. Eri päivillä on oma teemansa; esimerkiksi ennen vierailua Prevelin luostarissa kuulemme tarinaa tämän vaikuttavan luostarin historiasta ja luostarielämästä yleensä, yhtenä päivänä puhumme kreetalaisesta terveellisestä ruokavaliosta, yhtenä oliivinviljelyksestä ja oliiviöljystä, joinain päivänä kuulemme tämän päivän kyläkulttuurista ja siitä miten se eroaa entisestä, vierailemme myös kuuluisassa Margaritesin keramiikkakylässä.

 

Päiväohjelmat alkavat aamulla, jolloin lähdemme hotellilta yhteiskuljetuksella. Päivän ensimmäinen osuus kestää n. 2 tuntia, jonka jälkeen pidetään kahvi/teetauko. Päivän toinen osuus kestää myös n. 2 tuntia ja se päättyy aitoon kreetalaiseen kylätavernaan, jossa nautimme yhdessä perinteisen kreetalaisen, paikallisista raaka-aineista valmistetun aterian.

 

Lyhyempien patikointiretkien ohella jää aikaa myös kuljeskella viehättävän Rethimnonin kaupungin vanhoilla kujilla tutustuen jännittäviin pikkupuoteihin tai nauttia tämän eläväisen yliopistokaupungin runsaasta kulttuuritarjonnasta. Rentouttavaa on myös vain istahtaa johonkin kahviloista  ja katsella ohi kulkevia kreikkalaisia kahvikupin tai rakilasin äärellä. 

 

KOHDE

Matkakohteena on Kreetalla sijaitseva Spilin vuoristokylä ja Rethimnonin kaupunki ympäristöineen. Rethimnon sijaitsee Kreetan länsipuolella ja sieltä on n. 60 km Haniaan ja n.75 km Iraklioniin. Spili on n. 25 km Rethimnonista etelään eli sisämaahan päin.

 

MAJOITUS 

Majoitus on ensin Spilin kylässä (3 vrk) Green Garden hotellissa ja loppuviikko Rethimnonin kaupungissa (4 vrk) Ideon hotellissa. Katso hotellikuvaukset hotellien omilta nettisivuilta.

 
RUOKAILUT

Patikointipäivinä pidämme kahvi/teetauon kreetalaisessa kyläkahvilassa tai kevyen piknikin luonnonhelmassa. Päivän päätteeksi nautitaan yhdessä perinteinen kreetalainen, paikallisista raaka-aineista valmistettu ateria.

 

RYHMÄN KOKO

Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 7 osallistujaa ja max on 15 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

 

TARKEMPI OHJELMA

Katso tarkempi ohjelma oikean reunan painikkeesta.

 

 

HINTAAN SISÄLTYY

suorat lennot, lentokenttäkuljetukset Kreikassa, majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa, tervetulotilaisuus, tervetuloateria, aamiaiset, viitenä päivänä n. 4-6 tunnin opastettu patikointi, retkipäivinä taukokahvi tai -tee ja ruokailut kylätavernoissa sisältäen veden ja talonviinin, läksiäisillallinen sekä oppaan palvelut koko matkan ajan. Lisäksi on mahdollista osallistua illanviettoihin, joiden aikana nautitaan yhteisiä maksullisia illallisia eri tavernoissa. (Hintaan eivät sisälly muut ruoat ja juomat kuin aamiaiset ja retkipäivien mainitut ruokailut.)

 

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yhden hengen huoneessa 110 euroa/vko.

 

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa elämyksiin ja rentoon lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä koko viikon ja organisoi yhteistä ohjelmaa ja esim. tavernailtoja. Parhaansa mukaan hän pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.

 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä: MatkaPaletti Oy/ KuVi 1017/04 MjMv

bottom of page