KULINAARIA JA KULTTUURIA

ATEENASSA

Ruoka- ja kulttuurimatka länsimaisen sivistyksen kehtoon.

Kuljemme Ateenan keskustan kujia ja etsimme kulinaarisia elämyksiä ja uusia kokemuksia sekä "salaisia" ruokapaikkoja. Tutustumme parhaisiin herkkukauppoihin, gyrospita- ja souvlaki-ravintoloihin. Välillä istahdamme kafenioneissa tai maistelemme viinejä viinibaarissa ja viinitilalla tai kiertelemme suuren kauppahallin liha- ja kalatorilla. Samalla opas kertoo asioiden taustoja ja historiaa. Välillä haukkaamme palan kulttuuria vierailemalla museoissa ja taidegallerioissa unohtamatta Akropoliin kukkulaa ja sen alle levittäytyvää vanhankaupungin aluetta Plakaa, joka tavernoineen ja bouzouki-ravintoloineen on monille sitä aidointa Ateenaa.
Lähde mukaan ikimuistoiselle suurkaupunkimatkalle, rennosti nauttien!

 

VAIN

MEILTÄ

press to zoom
Ateena_kulinaari
Ateena_kulinaari

press to zoom

press to zoom
1/27
Ajankohdat ja hinnat
2022

06.05. - 13.05.

- Arethusa hotel ***
- Katerina hotel ***
- tai vastaava *** / alk. 1395 €

Huom. hinta tarkistetaan vastaamaan varaushetken lentohintaa.

Hinta 2hh:ssa/hlö
 

1hh-lisämaksut:

- Arethusa hotel, 185 €

Lennot

Aegean Airline A3765/3764

Meno     Hki - Ateena

               13:00 - 16:35

Paluu     Ateena - Hki 

               08:25 - 12:10

Ohjelmakuvaus


Kulinaaria ja kulttuuria Ateenassa -matkalla kuljemme Ateenan kultaisessa kolmiossa eli Syntagma-, Monastiraki- ja Omonia-aukioiden alueella ja lähiympäristössä.

 

Matkalla yhdistyvät kulinaariset elämykset ja kulttuuri eli tutustumme Ateenan ja Kreikan gastronomisiin aarteisiin, perinteisiin, tapoihin, ihmisiin, kulttuuriin ja taiteisiin.

Nähtävyyksistä vaikuttavin on ohjelmassa heti ensimmäisenä päivänä eli käymme Akropoliin kukkulalla ja Akropolis-museossa, kuljemme Anafiotikan kujia laskeutuen alas Plakaan. Viikon aikana vierailemme myös Benaki-taidemuseossa. Ainakin yhtenä tai ryhmän toiveiden mukaan kahtena iltana käymme myös kuuntelemassa elävän musiikin esitystä eli bouzouki-musiikkia ja/tai ´laikia´eli kansanmusiikkia.

 

Muina päivinä pujottelemme  ”kulinaarisilla kujilla” tutustuen pieniin ruokapaikkoihin, puoteihin, leipomoihin ja kafenioneihin. Maistelemme, katselemme ja opimme. Vierailemme myös  isossa agorassa eli  Ateenan kauppahalleilla. Yhtenä päivänä lähdemme viinitilavierailulle, jossa tutustumme viinin valmistukseen ja maistelemme viinejä pienen mezen  Vietämme yhden illan myös lämminhenkisessä viinibaarissa maistellen viinejä Kreikan eri alueilta.
(Huom. halukkaille osallistuminen myös ruoanlaittokurssille lisähintaan á 75 €) 


 

MAJOITUS 

Majoitus on Ateenan keskustassa valitussa hotellissa (tai vastaavan tasoisessa) 2hh:ssa.

TERVEYS JA KUNTO

Matkalle osallistuminen edellyttää normaalia terveydentilaa, eikä se sovellu liikuntarajoitteisille, sillä viikon aikana liikumme paljon kävellen Ateenan keskustassa.  
 

RUOKAILUT

Hotelliaamiaisen lisäksi ohjelman mukaiset ruoka- ja viinimaistelut, lounas tai päivällinen viitenä päivänä ja tervetulo- sekä läksiäisateriat sisältäen veden ja talonviinin.

 

RYHMÄN KOKO

Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 8 osallistujaa ja max on 16 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

 

TARKEMPI OHJELMA

Päiväkohtainen ohjelma aukeaa oikean reunan palkista.

 

HINTAAN SISÄLTYY

suorat lennot Hki-Ateena-Hki, lentokenttäkuljetukset, majoittuminen hotellissa, aamiaiset, tervetulotilaisuus, tervetuloateria, viitenä päivänä opastettu retki, tarvittavat kuljetukset Ateenassa, sisäänpääsymaksut, retkipäivinä ohjelman mukaiset maistiaiset tai tarjoilut, retkipäivinä yksi ruokailu paikallisissa tavernoissa sisältäen veden ja talonviinin, läksiäisillanvietto ja -illallinen. Lisäksi mukavaa yhdessäoloa, illanviettoja ja suomalaisen oppaan palvelut koko viikon ajan.

 

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yksin omassa huoneessa
- Arethusa hotel ***/ 185 euroa/vko
- Katerina hotel ***/ 185 euroa/vko

Mahdollisuus myös mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa kohteeseen tutustumiseen ja rentoon lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä koko viikon ja organisoi yhteistä ohjelmaa ja esim. tavernailtoja. Parhaansa mukaan hän pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.

Huom. Hinta määräytyy varaushetken lentohintojen mukaisesti.

 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä: MatkaPaletti Oy/ KuVi 1017/04 MjMv