top of page

KULINAARIA JA KULTTUURIA

ATEENASSA

 

VAIN

MEILTÄ

Ohjelmallinen ruoka- ja kulttuurimatka länsimaisen sivistyksen kehtoon.

Kuljemme Ateenan keskustan kujia ja etsimme kulinaarisia elämyksiä ja uusia kokemuksia sekä "salaisia" ruokapaikkoja. Tutustumme parhaisiin herkkukauppoihin, gyrospita- ja souvlaki-ravintoloihin. Välillä istahdamme kafenioneissa tai maistelemme viinejä viinibaarissa ja viinitilalla tai kiertelemme suuren kauppahallin liha- ja kalatorilla. Samalla opas kertoo asioiden taustoja ja historiaa. Välillä haukkaamme palan kulttuuria vierailemalla museoissa ja taidegallerioissa unohtamatta Akropoliin kukkulaa ja sen alle levittäytyvää vanhankaupungin aluetta Plakaa, joka tavernoineen ja bouzouki-ravintoloineen on monille sitä aidointa Ateenaa.


Tule mukaan ikimuistoiselle suurkaupunkimatkalle, rennosti nauttien!

Ajankohdat ja hinnat
2024

22.03. - 29.03. / alk. 1´590 €

Hinta 2hh:ssa/hlö


1hh-lisämaksu: Arethusa hotel, 150 €

Huom. Alkaen hinta on sidottu lentohintaan ja saattaa nousta lähemmäksi lähtöä mentäessä.

22.10. - 29.10. / alk. 1´680 €

Lennot

Aegean Airlines A3765/4

Meno     Hki - Ateena

               14:00 - 17:45

Paluu     Ateena - Hki 

               08:50 - 12:40

Ohjelmakuvaus


Kulinaaria ja kulttuuria Ateenassa -matkalla kuljemme Ateenan kultaisessa kolmiossa eli Syntagma-, Monastiraki- ja Omonia-aukioiden alueella ja lähiympäristössä, mutta retkeilemme myös Attikan maaseudulla.

 

Matkalla yhdistyvät kulinaariset elämykset ja kulttuuri eli tutustumme Ateenan ja Kreikan gastronomisiin aarteisiin, perinteisiin, tapoihin, ihmisiin, kulttuuriin ja taiteisiin.

Nähtävyyksistä vaikuttavin on ohjelmassa heti ensimmäisenä päivänä eli käymme Akropoliin kukkulalla ja Akropolis-museossa, kuljemme Anafiotikan kujia laskeutuen alas Plakaan. Viikon aikana vierailemme myös Benaki-taidemuseossa. Ainakin yhtenä tai ryhmän toiveiden mukaan kahtena iltana käymme myös kuuntelemassa elävän musiikin esitystä eli bouzouki-musiikkia ja/tai ´laikia´eli kansanmusiikkia.

 

Muina päivinä pujottelemme  ”kulinaarisilla kujilla” tutustuen pieniin ruokapaikkoihin, puoteihin, leipomoihin ja kafenioneihin. Maistelemme, katselemme ja opimme. Vierailemme myös  isossa agorassa eli  Ateenan kauppahalleilla. Yhtenä päivänä lähdemme viinitilavierailulle, jossa tutustumme viinin valmistukseen ja maistelemme viinejä pienen mezen kera. Vietämme yhden illan myös lämminhenkisessä viinibaarissa maistellen viinejä ja juustoja Kreikan eri alueilta. Vierailemme myös kaupungin korkeimmalla kohdalla eli Likavittoksen kukkulalla.

 

MAJOITUS 

Majoitus on keskeisellä paikalla Ateenan ydinkeskustassa Pan tai Arethusa hotellissa 2hh:ssa. Tutustu hotellin omiin sivuihin www.panhotel.gr ja www.arethusahotel.gr .

TERVEYS JA KUNTO

Matkalle osallistuminen edellyttää normaalia terveydentilaa, eikä se sovellu liikuntarajoitteisille, sillä viikon aikana liikumme paljon kävellen Ateenan keskustassa. Reiteillä on myös ylä- ja alamäkiä sekä paljon portaita, vaikka enimmäkseen kävelemme tasamaalla.
 

RUOKAILUT

Hotelliaamiaisen lisäksi ohjelman mukaiset ruoka- ja viinimaistelut, lounas tai päivällinen viitenä päivänä ja tervetulo- sekä läksiäisateriat sisältäen veden ja talonviinin.

 

RYHMÄN KOKO

Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 8 osallistujaa ja max on 15 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

 

TARKEMPI OHJELMA

Päiväkohtainen ohjelma aukeaa oikean reunan palkista.

 

HINTAAN SISÄLTYY

suorat Aegean Airlinesin lennot Hki-Ateena-Hki, lentokenttäkuljetukset, majoittuminen hotellissa, majoitusvero, aamiaiset, tervetulotilaisuus, tervetuloateria, viitenä päivänä opastettu retki, tarvittavat kuljetukset Ateenassa, sisäänpääsymaksut museoihin ja Akropoliille, retkipäivinä ohjelman mukaiset maistiaiset tai tarjoilut, ohjelmapäivinä yksi ruokailu paikallisissa tavernoissa sisältäen veden ja talonviinin, musiikki-ilta ja ruokailu, läksiäisillanvietto ja -illallinen. Lisäksi mukavaa yhdessäoloa, illanviettoja ja suomalaisen oppaan palvelut koko viikon ajan.

(Huom. viikon keskivaiheilla 1 vapaapäivä omatoimiseen Ateenan valloitukseen.)

 

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yksin omassa huoneessa
- Arethusa hotel ***/ 185 euroa/vko

Mahdollisuus myös mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa kohteeseen tutustumiseen ja rentoon lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä koko viikon ja organisoi yhteistä ohjelmaa ja esim. tavernailtoja. Parhaansa mukaan hän pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.

Huom. Hinta määräytyy varaushetken lentohintojen mukaisesti.

 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä: MatkaPaletti Oy/ KKV 1017/04 Mj

bottom of page