top of page

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 

Tähän osioon on koottu joitakin kysymyksiä, joita meille useimmiten esitetään. Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin kysymys matkan varaamiseen tai itse matkaasi liittyen, saattaa vastaus löytyä tästä alapuolelta.

Milloin varausmaksu pitää maksaa, jos nyt varaan?

 

Aikaisintaan viikon kuluessa varauksen tekemisestä. Käytännössä laskutamme joskus matkoja vasta, kun minimiosallistujamäärä on varmistunut eli joskus tässä voi mennä muutama viikkokin ennen kuin lähetämme virallisia vahvistuksia ja laskuja matkaan liittyen. Sopimuksesta voimme myös siirtää varausmaksun eräpäivää, mikäli matkalla on vielä hyvin tilaa ja lähtöön pidempi aika.

Saanko matkapaperit sähköisesti?

 

Lähetimme pitkään matkavahvistuksen, tarkemman matkakohtaisen matkainfon ja laskun paperipostitse perinteiseen tapaan, jotta sinun ei tarvitsisi itse tulostaa mitään. Nyt olemme siirtyneet paperittomaan, luontoa säästävään ja nopeampaan tapaan eli lähetämme vastaavat tiedot sähköisesti ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. 

Milloin ja miten saan lentoliput?

 

Normaalisti postitamme lentoliput eli  "elektronisen lippuvahvistuksen" sähköpostitse noin viikkoa ennen matkan alkua. Myöskään lentolippuja ei nykyisin välttämättä tarvitse tulostaa mukaan, vaan pelkkä henkilöllisyystodistus/passi ja lentolipun varausnumero/koodi riittävät lennon lähtöselvitykseen.

Olen lähdössä yksin matkalle, enkä halua/ haluan jakaa huoneen toisen samalla matkalla olevan kanssa. Miten minun pitäisi toimia?

 

Meillä on edelleen käytössä perinteinen naispaikka- tai miespaikkakäytäntö. Aktiivilomalla, jossa osallistujat seuraavat koko matkan ajan samaa ohjelmaa ja ovat yleensä mm. iältään, tavoiltaan ja "hengeltään" hyvin samantyylisiä, ei naispaikka tai miespaikka ole tuottanut yleensä mitään ikäviä yllätyksiä tai minkäänlaisia ongelmia. Mikäli siis haluat jakaa huoneen toisen kanssa ja välttyä näin 1hh-lisältä, niin kirjoita tieto siitä varauslomakkeelle. Seuraamme osallistujatilannetta ja pyrimme sijoittamaan huonetovereiksi samanikäisiä tai samalta suunnalta Suomea olevia henkilöitä. Mikäli olet ilmoittautunut kovin myöhäisessä vaiheessa matkalle ja sinulle ei enää löydy huonetoveria eli ns. jako ei mene tasan, silloin viimeisimmän yksin ilmoittautujan tulee ottaa lisämaksullinen 1hh.

 

Yhä useammat kaipaavat nykyisin lomallaan myös omaa rauhaa ja haluavat itselleen oman huoneen. Koska hinnoittelumme perustuu siihen, että huoneessa on kaksi henkilöä, maksaa oman huoneen haluava 1 hh-lisän, joka on kohteesta ja huoneen tasosta riippuen yleensä n. 100-175 euroa/viikko. Mikäli siis haluat huoneen vain omaan käyttöösi, kirjoita varauslomakkeelle toiveeksi 1hh.

Mitä tarkoittaa minimiosallistujamäärä? Milloin varmistuu matkan toteutuminen?

 

Kaikkien järjestämiemme erikoismatkojen toteuttamiseksi vaaditaan matkakohtainen minimimäärä osallistujia. Minimimäärät on ilmoitettu matkakuvauksissa. Joskus matkat täyttyvät ja varmistuvat nopeasti ja joskus minimiosallistujamäärän täyttymiseen menee pidempi aika. Aika ajoin jokin matka ei saavuta odotettua kysyntää ja silloin joudumme perumaan matkan.

 

Mikäli alkaa näyttää siltä, että jokin matka ei täyty, niin pyrimme ilmoittamaan siitä ajoissa. Yleisten valmismatkaehtojen mukaisesti takaraja matkan peruuttamiselle osallistujamäärän vähäisyyden vuoksi on 21 vuorokautta. Käytännössä me ilmoitamme matkan peruuntumisesta vähäisen osanottajamäärän vuoksi viimeistään kuukausi ennen matkan alkua tai jopa aiemmin.

bottom of page