top of page
JessicaForss_kuva2_edited_edited.jpg
Jessica Forss
 
joogaopettaja

Namaste!

Mun nimi on Jessica. Olen Ahimsa Joogan joogaopettaja ja perustaja.
 

Ihan tarkkaan en pysty sanomaan milloin polkuni joogaopettajaksi alkoi. Ainakin tutustuin joogaan jo teini-iässä. Joogaopettajaksi kouluttautuminen taisi tulla mieleeni ensimmäisen kerran muutaman päivän joogaretriitillä Nepalissa 2016. Lopulta ollessani seikkailulla Kaakkois-Aasiassa, muutama vuosi Nepalin vierailun jälkeen, päätin suunnata Intiaan, missä voisin opiskella joogaa.

Helmikuussa 2018 olin Rishikeshissä oppimassa joogasta: asanoista, mantroista, puhdistustekniikoista, meditaatiosta, anatomiasta, joogafilosofiasta ja pranayamasta. Rishikesh sijaitsee Intiassa Himalayan vuoriston juurella. Sitä on kutsuttu maailman joogapääkaupungiksi. Maaliskuussa 2018 valmistuin RYT200 -joogaopettajaksi.

 

Joogaopettajana ei ole koskaan valmis, onhan jooga elämän pituinen polku, jollei useammankin elämän. Joogan opiskelu ja harjoittelu jatkuu edelleen ohjaamisen ohella. Itsenäinen opiskelu ja kurssit ovat tärkeitä oman harjoituksen ja jooganopettamisen polulla. 

Minulle on tärkeää, että jokainen harjoitukseen osallistuva tuntee olevansa kuin kotonansa. Pyrin ohjaamaan joogaa aina selkeästi ja ryhmän tarpeet huomioiden. Tunneillani saa nauraa tai itkeäkin, tunteet ovat sallittuja. Jokainen on tervetullut juuri sellaisena kuin on.

Ahimsa on joogafilosofian ensimmäinen yama. Yamat ovat elämänohjeita, tienviittoja hyvään elämään. Ahimsa tarkoittaakin väkivallattomuutta tai ehkä paremmin sanottuna myötätuntoa kaikkea elävää kohtaan, myös itseä. Haluan välittää ohjauksessani ja joogatunneillani tätä lempeyttä ja myötätuntoa.  Ei tarvitse olla liian ankara itseään kohtaan. Lempeys vie eteenpäin.

Joogaopettaja RYT200

Shakti Yogapeeth 2018

Asanoiden linjaukset

Suomen joogaopisto 2018

Yinjoogaopettaja RYT50

YogaRocks 2020

Viiden elementin Yinjooga RYT180

Dao Therapeutics 2020-2021Asiakaspalautetta Jessican ohjauksesta:

Mirtosin matkalta 1.:
Jessica osas hyvin ottaa huomioon eri lähtötasot ja antaaa vaihtoehtosia asanoita jos oli kipuja tai liikaa haasteita. Neuvo ja auttoi kaikkia, että sai asanat tehtyä oikein. Iloinen, avoin ja ihmeen valoisan energinen. Nuoren iän ja osaamisen yhdistelmää jaksan ihmetellä :). Oli oikein mukava kuulla tuota mytologiaa ja kuinka nivoutuu sen päivän joogiin. Joogat oli kyllin haastavia kuitenkin niin että niistä selvisi.  -Juha, Helsinki

Ohjaajan olemus/ sopivuus/ persoonallisuus (1-5): 6
Ohjaus/ taito/ ammattitaito (1-5): 5                     
Asioiden hoitaminen/ organisointi (1-5): 5             
Ihmisten huomiointi (1-5): 5  

Mirtosin matkalta 2.:
Ihanan luonteen omaava nuori nainen. Otti kaikki ryhmäläiset huomioon. Selkeä ohjaus. - Riitta

 

Mirtosin matkalta 3.:
”Jessica oli Kreetan jooga- matkalla viikon meillä ohjaajana.
Etukäteisvalmistelut ja Kreikan mytologiaan perehtyminen teki nekin vaikutuksen, mutta vielä enemmän tykkäsin selkeästä, asiantuntevasta ja rauhallisesta ohjauksesta.
Jessica kertoi harjoitusten yhteydessä paljon harjoituksen aiheesta ja taustatietoa joogasta.
Tykkäsin kovasti ja jos joskus on mahdollista vielä osallistua hänen ohjaukseensa, niin varmasti osallistun!”

Mirtosin matkalta 4.:

”Hyvin olit Jessica perehtynyt aiheeseen ja mytologioihin. Hyvin ja sujuvasti osasit niistä kertoa. Samoin ohjaus oli hyvää ja mukavaa nuoruuden energiaa riitti. Arvostan todella paljon työtä mitä meidän kanssa teit! Toivottavasti joskus vielä sun opeissa :)” - Anonyymi

”Ihanan lempeä ja myötätuntoinen ohjaus 💛 Tunnin rakenne selkeä ja ohjaajan tunnin aikana selostamat asiat tuki harjoitusta ja siihen syventymistä todella hyvin ☺️ Yin-pölly tunnin jälkeen oli ✨” - Oona A.

”Tunnit on ihania arjen hemmotteluhetkiä💛 Jessican rentouttava ja rauhallinen ohjaustyyli ja pehmeä ääni takaa sen, että kaikki salin ulkopuolinen on helppo jättää unholaan. Tunnin jälkeen olo on ihanan rentoutunut✨” - Anniina R.

”Jessica ohjaa lempeästi ja rauhallisesti. Hyvin ottaa huomioon rajoitteet ja kertoo asiantuntevasti korvaavat liikkeet. Suosittelen lämpimästi kaikille 😍” - Eija A.

bottom of page