top of page

Kirjoittajamatkan ohjaaja

Luovan ja hoitavan kirjoittamisen matka Kreetan Paleohoraan 9.-16.6.2024. Lue lisää tästä.

Annamari 2 kuvaaja Aino Luukkanen_edited.jpg
Annamari Typpö
 
kirjoittaja, kääntäjä, sanataide- ja kirjallisuusterapiaohjaaja

Tervetuloa löytöretkelle omaan elämääsi!

Autan sinua löytämään sanojen voiman, oman luovuutesi sekä rohkeuden elää unelmasi todeksi.

 

Vielä kymmenen vuotta sitten oma luovuuteni oli lukossa ja minuuteni hukassa. Sitten löysin itseni vähän vahingossa luovan kirjoittamisen työpajasta.

 

Siellä ohjaajan yksinkertaiset ja vapauttavat kirjoitusharjoitukset ja kuunteleva läsnäolo saivat ihmeitä aikaan. Kun tähän lisättiin ryhmän armollinen ja lämmin henki, lukkoni loksahtivat auki. Tunsin olevani oman heimoni parissa, tekemässä juuri sitä, mitä minut on tarkoitettukin tekemään.

 

Löysin oman ääneni ja kirjoittamisen voiman. Mutta se oli alku myös jollekin paljon suuremmalle.

 

Tuon viikonlopun tuloksena opiskelin ensin sanataideohjaajaksi Snellman-kesäyliopistossa Kuopiossa ja sitten kirjallisuusterapiaohjaajaksi Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut HY+:n ja Suomen Kirjallisuusterapiayhdistyksen järjestämässä koulutuksessa. Kehitän itseäni ja osaamistani jatkuvasti ja parhaimmillani opiskelen kirjallisuusterapian koulutuspolun ylimmän tason opintokokonaisuutta, jossa koulutetaan kirjallisuusterapeutteja. Olen myös Suomen Kirjallisuusterapiayhdistyksen hallituksen jäsen ja Kirjallisuusterapia-lehden toimitussihteeri. Olen toimittanut yhdessä kollegani Silja Mäen kanssa teoksen Tarinat lapsen tienviittoina. Kirjallisuusterapian menetelmät koulumaailmassa (Basam Books), joka ilmestyy alkuvuodesta 2024.

 

Olen auttanut satoja eri-ikäisiä ihmisiä liveryhmissä, työpajoissa ja verkkokursseilla avaamaan luovuutensa lukot, vahvistamaan mielensä hyvinvointia, lisäämään itsetuntemustaan ja löytämään omat vahvuutensa ja oman tiensä elämässä luovan ja hoitavan kirjoittamisen avulla – luovuuden iloa ja leikkimieltä unohtamatta.

Sinäkin olet lämpimästi tervetullut tälle matkalle, jolla löydät itsesi ja elämäsi sanat.⁠

Lisätietoja Annamarista: www.sananhaltija.fi

 

bottom of page