top of page

Kirjoittajamatkan ohjaajat

Omaelämäkerrallisen kirjoittamisen matka Kreetan Paleohoraan 5.-12.6.2023. Lue lisää tästä.

Silja Mäki
 
äidinkielen opettaja, erityisopettaja, kirjallisuusterapeutti ja psykoterapeutti

Silja Mäki on äidinkielen opettaja, erityisopettaja, kirjallisuusterapeutti ja psykoterapeutti, suuntauksena ratkaisukeskeinen psykoterapia.

Hän kouluttaa kirjallisuusterapiaohjaajia ja kirjallisuusterapeutteja Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehityspalvelut HY+:ssa sekä kirjallisuusterapian koulutuspolun ensimmäisessä osassa Tampereen, Turun ja Helsingin seudun kesäyliopistoissa. Hän on ohjannut sekä lasten ja nuorten kirjallisuusterapeuttisia ryhmiä että aikuisten kirjallisuusterapeuttisia kasvuryhmiä, taruterapiaryhmiä ja elämäkerrallisen kirjoittamisen ryhmiä.

Silja on toimittanut yhdessä Pirjo Arvolan kanssa kirjat Satu kantaa lasta, Opas lasten ja nuorten kirjallisuusterapiaan 1 ja Tarina tukee lasta, Opas lasten ja nuorten kirjallisuusterapiaan 2 (Duodecim, 2009). Terhikki Linnainmaan kanssa hän on toimittanut kirjan Omia sanoja etsimässä, Johdatus vuorovaikutteiseen kirjallisuusterapiaan (Basam Books 2022).


Siljalta on mahdollisuus varata matkan aikana muun ohjelman sallimissa puitteissa muutama tunti yksilöpsykoterapiaa vastaavaa keskusteluaikaa, jos kokee tarvetta syventää kahden kesken kirjoituksissaan käsittelemiään aiheita tai jos matkan aikana nousee esille tunteita tai asioita, joita on tarpeen jakaa ammatti-ihmisen kanssa. Se laskutetaan erikseen matkan jälkeen.

Lisätietoja Silja Mäestä: www.terapiasiljamaki.fi 

 

Anne Tarsalainen

vapaa toimittaja, kirjailija, 
sanataideohjaaja,
sosiaalikasvattaja

Anne Tarsalainen on vapaa toimittaja, kirjailija, sanataideohjaaja ja sosiaalikasvattaja.
 

Hän on ohjannut aikuisille omaelämäkerrallisia kirjoittajaryhmiä ja nuorille luovaa kirjoittamista.


Toimittajana hänen aihealueitaan ovat lapset, nuoret, kasvatus, perhe, terveys, ihmissuhteet, historia ja asuminen.

Anne on  julkaissut runokirjan, romaanin ja tietokirjoja, joista uusimpia ovat omaelämäkerralliset Lupaus Jaltalla (Reuna, 2019), Ettet unohtaisi nimeäsi (Reuna, 2021) ja Juuret ja siivet - sukunovelleja (omakustanne, 2022). Annen kuulumisia voit lukea myös täältä: www.tarsalainen.com

Anne oli ohjaajana matkalla vuonna 2018 ja nyt 2023.

Helena Hietaniemi
kirjallisuusterapiaohjaaja,
tanssiterapiaohjaaja,
aikakauslehtitoimittaja

Helena Hietaniemi on aikakauslehtitoimittaja, kirjallisuusterapiaohjaaja sekä tanssi-liiketerapiaohjaaja. Hän ohjaa aikuisten ryhmille terapeuttista kirjoittamista. Toimittajana hänen aihealueitaan ovat psykologia, ihmissuhteet, terveys ja hyvinvointi. Hän on Terveystoimittajat ry:n jäsen.

Helena oli ohjaajana matkalla vuonna 2017 ja 2019.

bottom of page