Taideopettajiamme matkoilla

 

 

Taidemaalausmatkat ovat olleet ohjelmistossamme aivan alusta asti. Vuosien aikana eri matkoilla on toiminut eri opettajia. Joskus ryhmät tuovat mukanaan myös oman tutun opettajan. Voimme kuitenkin tarjota teille erittäin laadukasta taideopetusta rautaisten ammattilaisten johdolla. Ohessa esittelemme joitakin "luotto-opettajiamme", jotka itse toimivat sekä ammattitaiteilijoina että opettajina mm. Viron taideakatemiassa (vrt. Suomen Taideteollinen korkeakoulu, nyk. Aalto Yliopisto). Omassa taiteessaan he ovat keskittyneet tai erikoistuneet eri taiteenaloihin, mutta ovat vuosikymmeniä jo opettaneet eri taidemuotoja monipuolisesti.

Kadri Kangilaski
 
taiteilija, taideopettaja
Kaisa Puustak
 
taidegraafikko, taideopettaja

Syntynyt 1973. Kadri Kangilaski on aloittanut taideopinnut jo hyvin nuorena opiskellen ensin Tallinnan Lastentaidekoulussa 1985-1989, Ruotsissa kansankorkeakoulun taidelinjalla (Ålsta Folkhögskola) 1990-1992 ja Viron Taideakatemiassa 1993-1997. Vuodesta 1995 lähtien hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut taideprojekteihin Virossa ja ulkomailla, enimmäkseen miehensa Toomas Tõnissoon kanssa. He ovat yhdessä esittäneet installaatioita ja tehneet myös seinämaalauksia. Suomessa he ovat esimerkiksi Retretin kesänäyttelyssä esittäneet omia heinälintuja. Tämän lisäksi Kadri on ollut taiteilijavaihdossa Irlannissa. Sittemmin hän on toiminut opettajana Viron Taideakatemiassa, Tallinnan Lastentaidekoulussa, Tartton Yliopistossa sekä myös erilaisilla maalauskursseilla.

 

 

Syntynyt 1945. Kaisa Puustak on opiskellut Tallinnan Taideakatemiassa 1963-1969, jonka jälkeen hän on toiminut erilaisissa tehtävissä taiteenalalla. Myöhemmin hän on toiminut Taideakatemian vanhempana opettajana, dekaanina ja dosenttina ja hän on opettanut myös Suomessa Varsinais-Suomen kansanopistossa Paimiossa. Hän on kuvittanut mm. lastenkirjoja, erikoistunut grafiikan syväpainomenetelmään, perehtynyt paperitaiteen installaatioihin, reliefeihin ja taidekirjoihin. Hänellä on ollut yksityisnäyttelyitä niin Suomessa kuin Virossakin ja hänen töitään on useissa museoissa ja kokoelmissa ympäri maailmaa. Myös Kaisa Puustak on saanut koko uransa ajan lukuisia taidepalkintoja.

 

Kuva_PanosBalomenos.jpg
Panos Balomenos
 
taiteilija, taideopettaja

Panos Balomenos on syntynyt 1976 Ateenassa. Hän on Helsingissä työskentelevä kreikkalais-suomalainen kuvataiteilija, joka työskentelee maalaus -ja performanssitaiteen parissa.

 

Panos Balomenos on opiskellut Milanon Taideakatemiassa, Frankfurtin Kuvataidekoulussa ja Helsingin Kuvataideakatemiassa, josta hän valmistui taiteen maisteriksi vuonna 2005. Hän on osallistunut moniin suomalaisiin ja kansainvälisiin näyttelyihin museoissa ja gallerioissa mm. Istanbulissa, Wienissä, Brysselissä, Lissabonissa, Cadizissa, Thessalonikissa, Ateenassa ja Belgradissa. 

 

Hän on opettanut maalausta ja piirustusta eri kouluissa Suomessa ja Kreikassa. Vuodesta 2015 lähtien Panos on toiminut opettajana maalauslinjalla Taidekoulu maassa Suomenlinnassa.

 

Lisätietoja www.panosbalomenos.com

Sirja-Liisa Eelma
 
taiteilija, taideopettaja

Syntynyt 1973 Tallinnassa. Sirja-Liisa Eelma on valmistunut taidemaalariksi Viron Taideakademiasta 1996, mistä lähtien hänellä ollut säännöllisesti yksityisnäyttelyitä Virossa. Hän on osallistunut myös useisiin ryhmänäyttelyihin niin kotimaassaan kuin ulkomailla (mm. 2006 Rauma Biennaliin Suomessa). Vuosina 2003-2008 hän on ollut osallisena monissa kansainvälisissä taideprojekteissa sekä stipendiaattina taiteilijavaihdossa Suomessa, Itävallassa ja Norjassa. Vuodesta 2008 alkaen hän on opettanut Viron Taideakademiassa maalausta.

 

Lisätietoja Sirja-Liisasta www.sirjaliisa.eelma.com

 

 

Mall Nukke
 
kuvataiteilija, taideopettaja

Syntynyt 1964. Mall Nukke on opiskellut nuoruudesta asti erilaisissa taidekouluissa ja Tallinnan Taideakatemiassa 1985-1992, jossa hän on suorittanut myös taiteen maisterin tutkinnon. Hän on toiminut opettajana Taideakatemiassa, Teknillisessä korkeakoulussa, monissa muissa taidekouluissa sekä Suomessa kesäkursseilla. Vuodesta 2000 asti hänellä on ollut kymmeniä yksityis- ja ryhmänäyttelyitä niin Virossa kuin ulkomailla. Hänen töitään on monien museoiden ja yksityisten kokoelmissa.

 

Lisätietoja Mallista www.mallnukke.vv.ee