top of page

Taideopettajiamme matkoilla

 

 

Taidemaalausmatkat ovat olleet ohjelmistossamme aivan alusta asti. Vuosien aikana eri matkoilla on toiminut eri opettajia. Joskus ryhmät tuovat mukanaan myös oman tutun opettajan. Voimme kuitenkin tarjota teille erittäin laadukasta taideopetusta rautaisten ammattilaisten johdolla. Ohessa esittelemme joitakin "luotto-opettajiamme", jotka itse toimivat sekä ammattitaiteilijoina että opettajina mm. Viron taideakatemiassa (vrt. Suomen Taideteollinen korkeakoulu, nyk. Aalto Yliopisto). Omassa taiteessaan he ovat keskittyneet tai erikoistuneet eri taiteenaloihin, mutta ovat vuosikymmeniä jo opettaneet eri taidemuotoja monipuolisesti.

KatjaNärhi_edited.jpg
Katja Närhi
 
taiteilija, taideopettaja
MarjutLiesmäki.jpg
Marjut Liesmäki

keramiikka-/kuvataiteilija,
luovuusterapian asiantuntija, työnohjaaja

Katja Närhi on Lohjalla maaseudun keskellä asuva kuvataiteilija. Kasvit, eläimet, maaperä ja puut ovat hänelle loputon luovuuden lähde. Myös ihmiset ja rakkaat lemmikit inspiroivat häntä.

Hän on opiskellut vuosina 2003-2007 Alfa Art taidekoulussa, ja erikoistunut vanhojen mestareiden tekniikkaan, jota hän käyttää usein maalauksissaan.

"Maalauksissani on tärkeää, että minulla on suhde maalattavaan kohteeseen. Oli se sitten pihalta poimittu lehti tai henkilö."

 

"Rakastan värejä ja niiden luonnetta, ja tämän näkeekin maalauksissani." 

Lisätietoja Katja Närhi - Taiko 

Kadri Kangilaski
 
taiteilija, taideopettaja

Syntynyt 1973. Kadri Kangilaski on aloittanut taideopinnut jo hyvin nuorena opiskellen ensin Tallinnan Lastentaidekoulussa 1985-1989, Ruotsissa kansankorkeakoulun taidelinjalla (Ålsta Folkhögskola) 1990-1992 ja Viron Taideakatemiassa 1993-1997. Vuodesta 1995 lähtien hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut taideprojekteihin Virossa ja ulkomailla, enimmäkseen miehensa Toomas Tõnissoon kanssa. He ovat yhdessä esittäneet installaatioita ja tehneet myös seinämaalauksia. Suomessa he ovat esimerkiksi Retretin kesänäyttelyssä esittäneet omia heinälintuja. Tämän lisäksi Kadri on ollut taiteilijavaihdossa Irlannissa. Sittemmin hän on toiminut opettajana Viron Taideakatemiassa, Tallinnan Lastentaidekoulussa, Tartton Yliopistossa sekä myös erilaisilla maalauskursseilla.

 

 

Kaisa Puustak
 
taidegraafikko, taideopettaja

Syntynyt 1945. Kaisa Puustak on opiskellut Tallinnan Taideakatemiassa 1963-1969, jonka jälkeen hän on toiminut erilaisissa tehtävissä taiteenalalla. Myöhemmin hän on toiminut Taideakatemian vanhempana opettajana, dekaanina ja dosenttina ja hän on opettanut myös Suomessa Varsinais-Suomen kansanopistossa Paimiossa. Hän on kuvittanut mm. lastenkirjoja, erikoistunut grafiikan syväpainomenetelmään, perehtynyt paperitaiteen installaatioihin, reliefeihin ja taidekirjoihin. Hänellä on ollut yksityisnäyttelyitä niin Suomessa kuin Virossakin ja hänen töitään on useissa museoissa ja kokoelmissa ympäri maailmaa. Myös Kaisa Puustak on saanut koko uransa ajan lukuisia taidepalkintoja.

 

Marjut Liesmäki on keramiikka/kuvataiteilija, luovuusterapian asiantuntija ja työnohjaaja.

 

Marjut on toiminut yli kaksikymmentä vuotta keramiikkataiteilijana ja keramiikan tuntiopettajana kansalais- ja työväenopistoissa sekä erityistä tukea tarvitsevien taide- ja toimintakeskuksessa ja erityisammattikoulussa. Lisäksi hän on ohjannut monia erilaisia ryhmiä yhdistäen keramiikkaa, maalausta ja luovuusterapeuttisia menetelmiä. Hän ohjaa itsetuntemus- ja luovuusryhmiä.

Marjut on opiskellut Vedic Art menetelmää vuodesta 1998 lähtien ja valmistunut luovuusterapian asiantuntijaksi 2008. Hän on opiskellut myös ratkaisukeskeistä työnohjausta. Marjut vetää jatkuvasti luovuusterapia kursseja, työpajoja ja erilaisia ryhmiä.

Elämänilon, elämän voimaantumisen ja eheytymisen sekä kosketuksen saaminen omaan luovuuteen ja itseen ovat asioita joita Marjut haluaa olla antamassa. Hän haluaa olla avaamassa tilaa uusille näkökulmille ja oman elämän kuuntelemiselle sekä vahvistamassa ymmärrystä omaan elämään. 

Lisätietoja Marjutista www.marjutliesmaki.com

Sirja-Liisa Eelma
 
taiteilija, taideopettaja

Syntynyt 1973 Tallinnassa. Sirja-Liisa Eelma on valmistunut taidemaalariksi Viron Taideakademiasta 1996, mistä lähtien hänellä ollut säännöllisesti yksityisnäyttelyitä Virossa. Hän on osallistunut myös useisiin ryhmänäyttelyihin niin kotimaassaan kuin ulkomailla (mm. 2006 Rauma Biennaliin Suomessa). Vuosina 2003-2008 hän on ollut osallisena monissa kansainvälisissä taideprojekteissa sekä stipendiaattina taiteilijavaihdossa Suomessa, Itävallassa ja Norjassa. Vuodesta 2008 alkaen hän on opettanut Viron Taideakademiassa maalausta.

 

Lisätietoja Sirja-Liisasta www.sirjaliisa.eelma.com

 

 

Mall Nukke
 
kuvataiteilija, taideopettaja

Syntynyt 1964. Mall Nukke on opiskellut nuoruudesta asti erilaisissa taidekouluissa ja Tallinnan Taideakatemiassa 1985-1992, jossa hän on suorittanut myös taiteen maisterin tutkinnon. Hän on toiminut opettajana Taideakatemiassa, Teknillisessä korkeakoulussa, monissa muissa taidekouluissa sekä Suomessa kesäkursseilla. Vuodesta 2000 asti hänellä on ollut kymmeniä yksityis- ja ryhmänäyttelyitä niin Virossa kuin ulkomailla. Hänen töitään on monien museoiden ja yksityisten kokoelmissa.

 

Lisätietoja Mallista www.mallnukke.vv.ee

 

bottom of page