top of page

PATIKOINTIMATKA KREETALLE
- KULTTUURIN ALKULÄHTEILLE 

Kreetan saarella on moni-ilmeisen luonnon lisäksi tarjottavanaan pitkä ja dramaattinen historia. Luonnossa liikkuja taivaltaa monesti pitkin antiikin aikaisia polkuja ja kohtaa lukuisia jäänteitä mm. doorilaiselta, roomalaiselta ja bysanttilaiselta aikakaudelta. Tällä matkalla kuljemme pieniksi kyliksi kutistuneiden muinaisten kaupunkivaltioiden raunioilla ja alueilla, joita asuttivat jo varhaiset minolaiset 4000 vuotta sitten. Karu luonto jylhine vuoristoalueineen ja kymmenine syvine rotkoineen on antanut oman leimansa tämän ylvään ja värikkään kulttuurin syntyyn. Kreetalla kukoistaa voimallisesti edelleen myös kyläkulttuuri ja perinteinen maailmanlaajuisesti tunnustettu terveellinen ruokavalio; paikalliset sankarit urotekoineen elävät tarinoissa ja musiikilla ilmennetään kansan luonnetta ja vahvoja tuntoja.

Ajankohdat ja hinnat
2024

23.04. - 30.04. / alk. 1´420 €

Hinta alkaen 2hh:ssa, 1hh-lisä + 175 €.

Lennot

Finnair AY1855 / AY1856

Meno     Hki - Hania

               06:00 - 09:55

Paluu     Hania - Hki

               10:50 - 14:50

Tämä patikointimatka on suunniteltu normaaleja patikointimatkojamme kevyemmäksi ja päivämatkat ovat n. 5-8 km. Ohjelmassa yhdistyvät kävelyretket luonnossa ja tutustuminen Kreetan historiaan, kulttuuriin ja paikallisten kylätavernojen terveellisiin antimiin.

 

Kuljettavat reitit ovat helpohkoja; patikoimme rauhallisessa tahdissa pääosin hiekka-/sorateitä, mutta välillä poikkeamme myös kalderimeille eli kivisille aasipoluille. Keväisin runsas kasvillisuus saattaa ajoittain hidastaa vauhtiamme. Meillä on aikaa rauhassa nauttia luonnosta ja kreetalaisesta maalaismaisemasta, tuoksuineen, väreineen ja äänineen kuitenkin tasaiseen tahtiin polulla edeten. Osallistujien on hyvä huomioida, että reiteillä on myös nousuja ja laskuja, jotka rasittavat enemmän kuin tasamaalla kävely.

 

Eri päivillä on oma teemansa; esimerkiksi ennen vierailua Arkadin luostarissa kokoonnumme kuulemaan tuon vapauden symbolin historiaa, yhtenä päivänä puhumme kreetalaisesta terveellisestä ruokavaliosta, yhtenä oliivinviljelyksestä ja oliiviöljystä, joinain päivänä kuulemme tämän päivän kyläkulttuurista ja siitä miten se eroaa entisestä jne. Kaikilla retkillä kuulemme Kreetan värikkäistä vaiheista ja ihmisten elämästä tällä karulla, kauniilla ja ystävällisellä saarella.

 

Patikointipäivät alkavat aamulla, jolloin osanottajat haetaan hotellilta. Reittien alkuun siirrymme autokuljetuksella ja päivän ohjelmasta riippuen voi tähän kulua aikaa jopa 45 minuuttia. Pääset siis aamuisin ´sight seeing´ajelulle ja saat ihailla uuteen päivään heräävää kreetalaista kaupunki- ja maalaismaisemaa.

Päivän ensimmäinen osuus kestää n. 2 tuntia, jonka jälkeen pidetään kahvi/teetauko jossakin pienessä kyläkahviossa tai kannamme mukanamme maistuvat piknik-eväät. Päivän toinen osuus kestää myös n. 2 tuntia ja se päättyy aitoon kylätavernaan, jossa nautitaan yhdessä perinteinen kreetalainen, paikallisista raaka-aineista valmistettu terveellinen ateria, johon matkoillamme kuuluu aina vesi ja talon viini. Koko päivän kesto matkoineen, kävelyineen, kahvi- ja ruokataukoineen on n. 7-8 tuntia.

Lyhyempien patikointiretkien ohella jää aikaa myös kuljeskella viehättävän Rethimnonin kaupungin vanhoilla kujilla tutustuen kiehtoviin pikkupuoteihin tai nauttia tämän eläväisen yliopistokaupungin runsaasta kulttuuritarjonnasta. Rentouttavaa ajanvietettä on myös kirjan lukeminen rantatuolissa meren kohinaa kuunnellen tai pulahtaminen uimaan Välimeren raikkaisiin aaltoihin.

KOHDE

Patikointimatkan kohteena on Rethimnon ja sen ympäristö. Rethimnon sijaitsee Kreetan länsipuolella ja sieltä on n.60 km Haniaan ja n.75 km Iraklioniin.

MAJOITUS 

Majoitus on Rethimnonin kaupungissa Ideon hotellissa (***), joka sijaitsee keskeisellä paikalla aivan vanhankaupungin reunalla. Katso hotellikuvaus hotellin omilta nettisivuilta www.hotelideon.gr

TERVEYS JA KUNTO

Patikointimatkan kävelyretket edellyttävät normaalia terveydentilaa ja peruskuntoa sekä hyviä jalalle ja kävelyyn sopivia jalkineita. On tärkeää, että nilkat, polvet ja lonkat kestävät epätasaista maastoa ja ajoittain myös nousuja ja laskuja. Patikoinneilla on hyvä olla mukana pieni päiväreppu, aurinkohattu, vesipullo, aurinkovoidetta, kelinmukainen vaatetus ja 1-2 kävelysauvaa. Muut käytännönasiat käymme läpi aina tervetulotilaisuudessa.

RUOKAILUT

Matkan hintaan sisältyy hotellin aamiaisbuffet, tervetuloateria ja läksiäisillallinen. Patikointipäivinä pidämme kahvi/teetauon kreetalaisessa kyläkahvilassa tai kevyen piknikin luonnonhelmassa ja retken päätteeksi nautitaan yhdessä perinteinen kreetalainen, paikallisista raaka-aineista valmistettu, useita ruokalajeja sisältävä, runsas ateria, johon sisältyy aina vesi ja talon viini.

RYHMÄN KOKO

Haluamme pitää ryhmäkoot pieninä, jotta Sinulla olisi parempi mahdollisuus nauttia rauhassa matkaohjelmasta, opastuksesta ja matkaseurasta. MatkaPaletin matkoilla et ole vain osa yhtä suurta laumaa, jossa viimeinen ei koskaan kuule, mitä opas sanoo. Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 7 osallistujaa ja max on 15 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

 

TARKEMPI OHJELMA

Kulttuuripatikoinnin tarkempi ohjelma aukeaa oikean reunan painikkeesta.

HINTAAN SISÄLTYY

suorat lomalennot, lentokenttäkuljetukset Kreikassa, majoitus jaetussa 2 hh:ssa, majoitusvero, tervetulotilaisuus, tervetuloateria, runsaat buffet-aamiaiset, viitenä päivänä n. 7-8 tunnin opastettu patikointiretki, kuljetukset reittien alkuun ja takaisin hotellille, vaelluspäivinä taukokahvi/tee ja ruokailut kylätavernoissa sisältäen veden ja talonviinin, läksiäisillanvietto ja läksiäisateria. Lisäksi mukavaa yhdessäoloa, illanviettoja eri tavernoissa ja suomenkielisen oppaan palvelut koko matkan ajan.
 

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yhden hengen huoneessa 175 euroa/vko (=2 hh yhdelle).

 

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

 

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa kreetalaisen luonnon tutkimiseen ja rentoon lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä koko viikon ja organisoi yhteistä ohjelmaa ja esim. tavernailtoja. Parhaansa mukaan hän pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.
 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä:
MatkaPaletti Oy/ KKV 1017/04 Mj, Suomen Matkatoimistoalan liiton jäsen.

bottom of page