top of page

Kukkaloistoa, villivihanneksia ja yrttejä 
Kreetan keväässä - Spili ja Amarin laakso

"Valitse aito ja alkuperäinen - Kreetan kukka- ja yrttimatkat Spilissä  jo vuodesta 2008! -

Olemme vieneet ryhmiä Spiliin, pieneen kreetalaiseen vuoristokylään jo vuodesta 2007! Spilin alue vetää puoleensa kevään kukista ja etenkin orkideoista kiinnostuneita ympäri maailman, sillä alue on poikkeuksellisen hyvää kukkaseutua. Kostean talvikauden jälkeen kevätaurinko herättää luonnon kukkaloistoon. Luonnossa liikkuja löytää jylhän ja karun maiseman keskeltä toinen toistaan kauniimpia kevään kukkia. Vuorten rinteet ja tasangot hohtavat tuoretta vihreyttä, jonka seassa piilottelevat lukuisat eri orkidealajit, tulppaanit, vuokot ja anemonet. Villivihannekset nousevat sateiden jälkeen elinvoimaisina tarjoten terveellistä syötävää niin paikallisille kuin matkailijoillekin. Yrttien aromit leijuvat ilmassa houkutellen kulkijaa tutustumaan paremmin kreetalaisiin luonnonantimiin. Viikon aikana valmistamme yhden ateriakokonaisuuden itse keräämistämme villivihanneksista.

Ajankohdat ja hinnat
2024

09.04. - 16.04. / alk. 1´450 €

Hinta alkaen 2hh:ssa

Lennot

Finnair AY1855 / AY1856

Meno     Hki - Hania

               06:00 - 09:55

Paluu     Hania - Hki

               10:50 - 14:50

Kreetalla tunnetaan noin 1800 erilaista kasvia, joista kymmenen prosenttia on endeemisiä. Tämä kasvillisuuden erikoisuus johtuu Kreetan eristäytyneestä sijainnista kaukana ympäröivistä mantereista sekä saaren lukuisista vuorista ja rotkoista, jotka ovat suojanneet kasvillisuutta jääkausien ja muiden luonnonmullistusten aikana viimeisten 5 miljoonan vuoden aikana.

 

Vaellamme viitenä päivänä rauhalliseen tahtiin luonnossa, tutustumme kasveihin, nuuhkimme, tunnustelemme, ihailemme maisemia ja valokuvaamme. Tällä matkalla liikumme helpohkossa maastossa, hiekkateitä ja jonkin verran kivisiä polkuja pitkin. Nousut ja laskut ovat lähes poikkeuksetta loivia. Pääpaino on luonnon ja kukkaloiston tarkastelussa. Käveltävät päivämatkat ovat muutaman kilometrin pituisia ja muutaman tunnin kestoisia. Pysähtelemme paljon, koemme kiireettömästi Kreetan luonnon tarjoamia elämyksiä, tuoksuja, värejä, leppoisaa tunnelmaa. 

Tällä matkalla ovat läsnä idyllinen pienen vuoristokylän arki ja paikalliset ihmiset ja sinä saat olla osa tätä huikeaa elämystä. Tärkeässä roolissa on myös terveellinen kreetalainen ruokavalio, johon tutustumme niin itse valmistaen kuin lukuisilla yhteisillä aterioilla.  

Patikointipäivät alkavat aamulla, jolloin osanottajat haetaan hotellilta. Automatkan jälkeen päivän ensimmäinen kävelyosuus kestää n. 2 tuntia, jonka jälkeen pidetään kahvi/teetauko. Päivän toinen osuus kestää myös n. 2 tuntia ja se päättyy aitoon kreetalaiseen kylätavernaan, jossa nautitaan yhdessä perinteinen kreetalainen, paikallisista raaka-aineista valmistettu ateria.

Lyhyempien patikointiretkien ohella jää aikaa myös kuljeskella viehättävän Spilin kylän vanhoilla kujilla, tutustua kylän jännittäviin pikkupuoteihin, piipahtaa kirkkoihin tai viipyä kafeniossa kreikkalaista kahvia siemaillen.

KOHDE

Kukkamatkan kohteena on tänä vuonna Rethimnonin läänin vuoristokylät Kreetalla; erityisesti Spilin kylä ja Amarin laakso. Rethimnon sijaitsee Kreetan länsipuolella ja sieltä on n. 60 km Haniaan ja n.75 km Iraklioniin. 

MAJOITUS 

on Spilin kylässä pienessä perhehotellissa nimeltään Costas Inn ja viimeiset kaksi yötä majoitumme Rethimnonin kaupungissa Olympic Palladium -hotellissa. Molemmissa hotelleissa on runsas ja hyvä aamiaisbuffet ja lämmitys, joka voi olla tarpeellinen keväällä.

RUOKAILUT

Patikointipäivinä pidämme kahvi/teetauon kreetalaisessa kyläkahvilassa tai kevyen piknikin luonnonhelmassa. Päivän päätteeksi nautitaan yhdessä perinteinen kreetalainen, paikallisista raaka-aineista valmistettu ateria, joka yhtenä päivänä on itsevalmistettu.

TERVEYS JA KUNTO
Kävelyretket edellyttävät normaalia terveydentilaa ja kohtalaista peruskuntoa sekä hyviä jalalle ja kävelyyn sopivia urheilujalkineita. Vaelluskengät eivät ole välttämättömät, mutta suositeltavat. Kts. varustelista sivun oikean reunan painikkeesta.

RYHMÄN KOKO

Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 7 osallistujaa ja max on 15 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

TARKEMPI OHJELMA

Kukkamatkan tarkempi ohjelma avautuu oikean reunan painikkeesta.

 

HINTAAN SISÄLTYY

suorat lennot, lentokenttäkuljetukset Kreikassa, majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa, majoitusvero, tervetulotilaisuus, tervetuloateria, aamiaiset, viitenä päivänä n. 6-8 tunnin opastettu patikointi kukka-, villivihannes- ja yrttiteemalla, kuljetukset reittien alkuun ja takaisin hotellille, patikointipäivinä taukokahvi tai -tee ja ruokailut kylätavernoissa sisältäen veden ja talonviinin (yhtenä retkipäivänä itsevalmistettu ateria), läksiäisillanvietto ja -illallinen sekä oppaan palvelut koko matkan ajan. Lisäksi on mahdollista osallistua illanviettoihin, joiden aikana nautitaan yhteisiä maksullisia illallisia eri tavernoissa.

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yhden hengen huoneessa 175 euroa/vko.

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa kreetalaisen luonnon tutkimiseen ja rentoon lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä koko viikon ja organisoi yhteistä ohjelmaa ja esim. tavernailtoja. Parhaansa mukaan hän pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä: MatkaPaletti Oy/ KkV 1017/04 Mj

bottom of page