Kukkaloistoa ja villivihanneksia
Kreetan keväässä

Kostean talvikauden jälkeen kevätaurinko herättää luonnon kukkaloistoon. Luonnossa liikkuja löytää jylhän ja karun maiseman keskeltä toinen toistaan kauniimpia kevään kukkia. Vuorten rinteet ja tasangot hohtavat tuoretta vihreyttä, jonka seassa piilottelevat lukuisat eri orkidealajit, tulppaanit, vuokot ja anemonet. Villivihannekset nousevat sateiden jälkeen elinvoimaisina tarjoten terveellistä syötävää niin paikallisille kuin matkailijoillekin. Yrttien aromit leijuvat ilmassa houkutellen kulkijaa tutustumaan paremmin kreetalaisiin luonnonantimiin. Viikon aikana valmistamme yhden ateriakokonaisuuden itse keräämistämme villivihanneksista ja tutustumme suureen yrttipuutarhaan Spilin kylässä.

Kukkamatka5.JPG
Kukkamatka5.JPG

press to zoom
Kukkamatka1.JPG
Kukkamatka1.JPG

press to zoom
IMG_6662.JPG
IMG_6662.JPG

press to zoom
Kukkamatka5.JPG
Kukkamatka5.JPG

press to zoom
1/16
Ajankohdat ja hinnat
2019

14.04. - 21.04. /
alk. 1´175 €

alk. 1´250 € (päiv. 29.1.)

Huom. Alkaen hinta on sidottu lentohintaan ja nousee lähemmäksi lähtöä mentäessä.

Hinta alkaen 2hh:ssa

Lennot

Norwegian D8702/D8703

Meno     Hki - Hania

               06:05 - 10:00

Paluu     Hania - Hki

               10:45 - 14:25

Kreetalla tunnetaan noin 1800 erilaista kasvia, joista kymmenen prosenttia on endeemisiä. Tämä kasvillisuuden erikoisuus johtuu Kreetan eristäytyneestä sijainnista kaukana ympäröivistä mantereista sekä saaren lukuisista vuorista ja rotkoista, jotka ovat suojanneet kasvillisuutta jääkausien ja muiden luonnonmullistusten aikana viimeisten 5 miljoonan vuoden aikana.

 

Vaellamme viitenä päivänä rauhalliseen tahtiin luonnossa, tutustumme kasveihin, nuuhkimme, tunnustelemme, ihailemme maisemia ja valokuvaamme. Tällä matkalla liikumme helpohkossa maastossa, hiekkateitä ja jonkin verran kivisiä polkuja pitkin. Nousut ja laskut ovat lähes poikkeuksetta loivia. Pääpaino on luonnon ja kukkaloiston tarkastelussa. Käveltävät päivämatkat ovat muutaman kilometrin pituisia ja muutaman tunnin kestoisia. Pysähtelemme paljon, koemme kiireettömästi Kreetan luonnon tarjoamia elämyksiä, tuoksuja, värejä, leppoisaa tunnelmaa.

KOHDE

Yrtti- ja kukkamatkan kohteena on Kreetalla sijaitseva Spilin vuoristokylä ja Rethimnonin kaupunki ympäristöineen. Rethimnon sijaitsee Kreetan länsipuolella ja sieltä on n. 60 km Haniaan ja n.75 km Iraklioniin. Spili on n. 25 km Rethimnonista etelään eli sisämaahan päin.

MAJOITUS 

Majoitus on ensin Spilin kylässä (3 vrk) Green Garden hotellissa ja loppuviikko Rethimnonin kaupungissa (4 vrk) Ideon hotellissa tai vastaavassa.

RUOKAILUT

Patikointipäivinä pidämme kahvi/teetauon kreetalaisessa kyläkahvilassa tai kevyen piknikin luonnonhelmassa. Päivän päätteeksi nautitaan yhdessä perinteinen kreetalainen, paikallisista raaka-aineista valmistettu ateria, yhtenä päivänä itsevalmistettu.

RYHMÄN KOKO

Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 7 osallistujaa ja max on 15 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

TARKEMPI OHJELMA

Kukkamatkan tarkempi ohjelma avautuu oikean reunan painikkeesta.

 

HINTAAN SISÄLTYY

suorat lennot, lentokenttäkuljetukset Kreikassa, majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa, tervetulotilaisuus, tervetuloateria, aamiaiset, viitenä päivänä n. 4-6 tunnin opastettu patikointi yrtti-ja kukkateemalla, patikointipäivinä taukokahvi tai -tee ja ruokailut kylätavernoissa sisältäen veden ja talonviinin (yhtenä retkipäivänä itsevalmistettu ateria), läksiäisillallinen sekä oppaan palvelut koko matkan ajan. Lisäksi on mahdollista osallistua illanviettoihin, joiden aikana nautitaan yhteisiä maksullisia illallisia eri tavernoissa. (Hintaan eivät sisälly muut ruoat ja juomat kuin aamiaiset ja retkipäivien mainitut ruokailut.)

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yhden hengen huoneessa 115 euroa/vko.

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa kreetalaisen luonnon tutkimiseen ja rentoon lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä koko viikon ja organisoi yhteistä ohjelmaa ja esim. tavernailtoja. Parhaansa mukaan hän pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.
Huom. Hinta määräytyy varaushetken lentohintojen mukaisesti.

 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä: MatkaPaletti Oy/ KuVi 1017/04 MjMv