top of page

Matkapaketti ja vakuusrekisteri

 

 

MATKAPALETIN MATKAPAKETTI
on sinulle helppo ja turvallinen valinta. Voit olla huoletta, sillä lomamatkaasi liittyvät vastuut ja velvollisuudet on kirjattu selkeästi, ja myös mahdolliset ongelmatilanteet käsitellään aina asianmukaisesti.

MIKÄ ON MATKAPAKETTI?

Matkapaketti on kyseessä silloin, kun samaa lomamatkaa varten on yhteishintaan ostettu vähintään kaksi eri matkapalvelua, tavallisimmin esimerkiksi lennot ja hotellimajoitus tai kurssiohjelma ja kuljetukset.

Matkustajan ja matkanjärjestäjän oikeuksista ja velvollisuuksista säädetään laissa matkapalveluyhdistelmistä, joka tuli voimaan 1.7.2018.

Kuluttaja-asiamies ja Suomen matkailualan liitto ovat lisäksi yhdessä laatineet yleiset matkapakettiehdot, jotka täydentävät ja tarkentavat lain vaatimuksia käytännön tasolla. Yleisissä matkapakettiehdoissa on esimerkiksi muutoksiin, maksuihin ja peruutuksiin liittyviä ehtoja.

MatkaPaletti noudattaa aina yleisiä matkapakettiehtoja sekä niiden pohjalta tarkennettuja MatkaPaletin lisä- ja erityisehtoja. Katso matkaehdot.

MatkaPaletilta ostamasi harrastematkat ovat matkapaketteja. Ainoastaan pelkät lennot tai pelkkä majoitus eivät ole matkapaketteja.

VAKUUSREKISTERI

Matkapaketteja tarjoava matkanjärjestäjä on velvollinen asettamaan vakuuden, joka turvaa matkustajien paluukuljetukset ja ennakkoon suoritettujen maksujen palautukset mahdollisessa maksukyvyttömyystilanteessa. MatkaPaletti on asettanut matkapakettilain mukaisen vakuuden.

Vakuusrekisteriä ylläpitää Kilpailu- ja kuluttajavirasto.


Voit tarkistaa vakuusrekisteristä, että matkanjärjestäjän asiat ovat kunnossa. Klikkaa vakuusrekisteriin tästä!

Tiedote_valmismatka_rgb_80x80.jpg
logo-kkv-fi.png
valmismatkahaku.png
bottom of page