top of page

Uudet kevyet luontoretket Kreetan varhaiskeväässä - Spili ja ympäristö

 

UUTUUS

Tällä matkalla on uudet ja lyhyemmät päiväreitit!

Olemme vieneet ryhmiä Spiliin, pieneen kreetalaiseen vuoristokylään jo vuodesta 2008! Spilin alue vetää puoleensa kevään kukista ja aidosta kreetalaisesta maalaiselämästä ja vuoristokylän tunnelmasta nauttivia matkailijoita.  Vuorten rinteet ja tasangot loistavat vihreän vehreinä ja maisemaa värittää lukuisat varhaiskevään luonnonkukat. Villivihannekset nousevat sateiden jälkeen elinvoimaisina tarjoten terveellistä syötävää niin paikallisille kuin matkailijoillekin. Yrttien aromit leijuvat ilmassa houkutellen kulkijaa tutustumaan paremmin kreetalaisiin luonnonantimiin. Viikon aikana käymme maistelemassa viinejä paikallisella viinitilalla ja valmistamme yhden ateriakokonaisuuden itse keräämistämme villivihanneksista. Tällä matkalla on mukana täysin uusia reittejä, joten jos olet aiemminkin ollut mukana Spilissä, niin nyt on luvassa uusia reittejä ja etelärannikon kyliä, kuten Agia Galini ja Plakias.

Ajankohdat ja hinnat
2024

02.04. - 09.04. / alk. 1´450 €

Hinta alkaen 2hh:ssa

Lennot

Finnair AY1855 / AY1856

Meno     Hki - Hania

               06:00 - 09:55

Paluu     Hania - Hki

               10:50 - 14:50

Tämä matka yhdistelee aitoa kreetalaista kyläkulttuuria, kulinaaria ja kevään kukkia. Ajankohta on varhaiskeväässä, jolloin sää voi olla vielä vaihteleva. Riippuen kevään kukinnan aikataulusta saatamme nähdä erilaisia kevään kukkijoita; vuokkoja, anemoneja, nuokkukäenkaaleja, orkideoita jne. Kevät on tällä viikolla vasta aluillaan, mutta auringonvalo on kirkas ja luonto energisoivan vihreä. 

 

Vaellamme viitenä päivänä rauhalliseen tahtiin luonnossa, ihailemme upeita maisemia ja kevään kasveja, nuuhkimme, tunnustelemme, valokuvaamme sekä kuulemme erilaisia tarinoita niin kasveista kuin paikallisista kylistä ja ihmisten elämästä tällä karun kauniilla Välimeren saarella.

 

Tällä matkalla liikumme helpohkossa maastossa, hiekkateitä ja jonkin verran kivisiä polkuja pitkin. Nousut ja laskut ovat lähes poikkeuksetta loivia. Käveltävät päivämatkat ovat muutaman kilometrin pituisia (4-6 km) ja muutaman tunnin kestoisia. Pysähtelemme paljon, koemme kiireettömästi Kreetan luonnon tarjoamia elämyksiä, tuoksuja, värejä, leppoisaa tunnelmaa. 

Tällä matkalla ovat läsnä idyllinen pienen vuoristokylän arki ja paikalliset ihmiset ja sinä saat olla osa tätä huikeaa elämystä. Tärkeässä roolissa on myös terveellinen kreetalainen ruokavalio, johon tutustumme niin itse valmistaen kuin lukuisilla yhteisillä aterioilla.  

Luontoretket alkavat aamulla, jolloin osanottajat haetaan hotellilta. Automatkan jälkeen, joka joskus voi kestää jopa 45 min lähdemme yhdessä polulle. Kun olemme kävelleet noin puolet matkasta, pidämme kahvi/teetauon ja maistelemme paikallisen leipomon suussasulavia leivonnaisia tai hotellin emännän mukaamme pakkaamia piiraita. Aromaattinen vuoristotee lämmittää ihanasti kevätsäässä ja antaa voimaa loppumatkaan. Jokaisen reitin päätteeksi saavumme aitoon kreetalaiseen kylätavernaan ja pääset nauttimaan yhdessä kanssakulkijoiden kanssa aitoa, perinteistä kreetalaista, paikallisista raaka-aineista valmistettua  terveellistä ja maukasta ruokaa.

Lyhyempien patikointiretkien ohella jää aikaa myös kuljeskella viehättävän Spilin kylän vanhoilla kujilla (Huom. kylä on rakennettu Azona-vuoren rinteelle, joten kylätieltä poikettaessa on jyrkkääkin nousua tai laskua), tutustua kylän jännittäviin pikkupuoteihin, piipahtaa kirkkoihin tai viipyä kafeniossa eli ´ukkokuppiloissa´kreikkalaista kahvia ja tsikudiaa (rakia) siemaillen.

KOHDE

Tämän kevätmatkan kohteena on Rethimnonin läänin vuoristokylät Kreetalla (5vrk); erityisesti Spilin kylä ja etelärannikon uudet kohteet Agia Galini ja Plakias lähiympäristöineen ja viimeiset kaksi yötä Rethimnonin kaupunki. Rethimnon sijaitsee Kreetan länsipuolella ja sieltä on n. 60 km Haniaan ja n.75 km Iraklioniin. 

MAJOITUS 

on Spilin kylässä pienessä perhehotellissa nimeltään Costas Inn ja viimeiset kaksi yötä majoitumme Rethimnonin kaupungissa Olympic Palladium -hotellissa. Molemmissa hotelleissa on runsas ja hyvä aamiaisbuffet ja lämmitys, joka voi olla tarpeellinen keväällä.

RUOKAILUT

Patikointipäivinä pidämme kahvi/teetauon kreetalaisessa kyläkahvilassa tai kevyen piknikin luonnonhelmassa. Päivän päätteeksi nautimme yhdessä perinteisen kreetalaisen, paikallisista raaka-aineista valmistetun aterian, joka yhtenä päivänä on itsevalmistettu.

TERVEYS JA KUNTO
Kävelyretket edellyttävät normaalia terveydentilaa ja kohtalaista peruskuntoa sekä hyviä jalalle ja kävelyyn sopivia urheilujalkineita. Vaelluskengät eivät ole välttämättömät, mutta suositeltavat. Kts. varustelista sivun oikean reunan painikkeesta.

RYHMÄN KOKO

Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 7 osallistujaa ja max on 15 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

TARKEMPI OHJELMA

tarkempi ohjelma avautuu oikean reunan painikkeesta.

HINTAAN SISÄLTYY

Finnairin suorat lennot, lentokenttäkuljetukset Kreikassa, majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa, majoitusvero, tervetulotilaisuus, tervetuloateria, buffet-aamiaiset, viitenä päivänä n. 4-5 tunnin opastettu patikointi monipuolisilla teemoilla, kuljetukset reittien alkuun ja takaisin hotellille, patikointipäivinä taukokahvi tai -tee ja ruokailut kylätavernoissa sisältäen veden ja talonviinin (yhtenä retkipäivänä itsevalmistettu ateria), läksiäisillanvietto ja -illallinen sekä oppaan palvelut koko matkan ajan. Huom. kaikki ateriat sisältävät ruokajuomana veden ja talonviinin. Lisäksi on mahdollista osallistua illanviettoihin, joiden aikana nautitaan yhteisiä maksullisia illallisia eri tavernoissa.

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yhden hengen huoneessa 175 euroa/vko. Yhden hengen huoneita on todella rajoitetusti, joten harkitsethan yksin matkatessasi naispaikkaa, jolloin jaat huoneen toisen samalla matkalla mukana olevan naishenkilön kanssa.

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa kreetalaisen luonnon tutkimiseen ja rentoon lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä koko viikon ja organisoi yhteistä ohjelmaa ja esim. tavernailtoja. Parhaansa mukaan hän pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä: MatkaPaletti Oy/ KkV 1017/04 Mj

Oliivi.jpg
bottom of page