top of page

Matkaohjelma 2024

Uudet kevyemmät luontoretket Kreetan keväässä

Muutokset ohjelmaan ja kävelyreitteihin mahdollisia johtuen sääolosuhteista.

Patikointi_edited.jpg
Päivä 1. Matkapäivä 

 

Lennot Helsinki - Hania.
Bussikuljetus Spiliin ja majoittuminen. Pienen lepotauon jälkeen pidämme tervetulotilaisuuden hotellilla, minkä jälkeen teemme pienen kävelykierroksen kylän kujilla. Kierroksen jälkeen nautimme herkullisen tervetuloaterian pitkän pöydän ääressä toisiimme tutustuen.

Päivä 2. Kävely Fratista Mixorrouman kylään

(Vaikeusaste *-**, n. 4 km)

 

Aamulla kuljetus Fratin kylään, josta lähdemme kulkemaan pääosin hiekkateitä pitkin kohti Mixorrouman kylää. Poikkeamme matkalla hengähtämään ja pikniktauolle pienen kappelin pihalle ja jatkamme jälleen matkaa. Odotettavissa on monenlaisia luonnonkukkia, puita ja pensaita. Kävelyaika noin 3 tuntia. Mixorroumassa poikkeamme paikalliseen leipomoon tutustumaan kreetalaisiin leivonnaisiin. Lounaalle ajamme takaisin Spilin kylään.

Päivä 3. Agia Galinin kylä ja ympäristö

(Vaikeusaste **, n. 4 km)

 

Aamulla ajamme n. 25 km matkan Agia Galinin kylään, joka sijaitsee Kreetan etelärannikolla, Libyan meren rannalla. Nykyisessä kylässä asuu ympärivuotisesti n. 600 asukasta, jotka ovat rakentaneet talonsa amfiteatterimaisesti sataman ympärillä kohoaville kukkuloille. Alhaalta satamasta katsottaessa maisema on kaunis ja ylempää kylästä avautuu vastaavasti huikeat näkymät alas Messaran lahdelle. Alunperin tällä paikalla sijaitsi minolaisaikaisen Soulian kaupunki, jonka raunioille nykyinen kylä on rakennettu. Päivän aikana kuulemme enemmän kylän mielenkiintoisesta historiasta, käymme bysanttilaisaikaisessa kirkossa ja seurailemme Platys-joen rantoja. Yhteinen ateria kylän keskustassa.

Päivä 4. Villivihannekset kreetalaisessa ruoanlaitossa

(Vaikeusaste *)

 

Ajamme aamulla n. 15 km matkan pieneen maalaiskylään, jossa paikallinen rouva odottaa meitä. Lähdemme yhdessä lähiluontoon etsimään kauden villivihanneksia. Keräämme jonkin verran ´hortaa´ mukaamme ja palaamme kylään. Seuraavaksi tutkimme hortasaalistamme ja nimeämme paikallisia, meille ehkä vähän vieraampia villivihanneksia. Seuraavaksi nautimme aromikasta yrttiteetä ja perkaamme vihanneksia. Tämän jälkeen valmistamme emännän johdolla mm. villivihannespiiraita ja muuta ruokaa ja istumme sen jälkeen yhdessä pitkän pöydän ääreen nauttimaan terveellistä villivihannesateriaa. 

Päivä 5. Plakias ja ympäristö

(Vaikeusaste **, n. 5 km)

Aamulla ajamme jälleen etelärannikolle pieneen Plakiaksen kylään, jossa elää vakituisesti vain n. 325 asukasta. Matkalla ohitamme myös mahtavan Kourtaliotikon rotkon, johon pysähdymme pienelle valokuvaustauolle. Plakiaksen ympäristössä näemme vesikanaaleja, vanhojen viljamyllyjen ja Koulesin eli vanhan turkkilaisen ajan linnoituksen raunioita. Poikkeaamme myös viehättävään ja paljon vanhempaan Mirthioksen kylään, jonka kalastajakylänä Plakias aikoinaan toimi ennen kuin se alkoi 70-luvulla kasvaa suosituksi etelärannikon rantalomakohteeksi.

Iltapäiväohjelmana vierailemme historiallisessa Prevelin luostarissa saaren etelärannikolla. 

Päivä 6. Tänään ajamme jo lähemmäksi Rethimnonia tai vietämme päivää vielä Spilin lähellä riippuen ryhmän toiveista

(päivän reitti varmistuu myöhemmin mm. kevään kukinnan, säätilojen mukaan ja ryhmän toiveiden mukaan)
Päivä 7. Vapaapäivä

 

Viimeinen päivä on varattu Rethimnonin kaupunkiin tutustumiseen ja tuliaisostoksille, sillä Rethimnon suurempana kaupunkina tarjoaa monipuolisia shoppailumahdollisuuksia. Voit ostaa kotiin viemisiksi yrttejä, paikallista hunajaa, juustoja ym. elintarvikkeita. Myös vaatteet, kengät, nahkatuotteet, korut, liinat ja oliivipuutuotteet ovat suosittuja ja valinnanvaraa riittää kaupungin monissa laadukkaissa puodeissa ja myymälöissä. Loppupäivä on hyvää aikaa tutustua Rethimnonin kaupunkiin, sen nähtävyyksiin ja museoihin tai vain rentoutua katukahviloissa istuskellen. Illalla läksiäistilaisuus ja -illallinen.

Päivä 8. Kotimatka 

 

Aamiaisen jälkeen bussikuljetus lentokentälle ja lento Hania - Helsinki.

 

bottom of page