top of page

Pyöräilymatkat Kreetalle

Pyöräily Rethimnonin läänin kauneimmilla alueilla on todella kiehtova tapa oppia tuntemaan Kreetan luontoa, kulttuuria ja ihmisiä. Pyöräilyviikon aikana pääsemme tutustumaan Kreetan kauneimpiin vuoristoalueisiin. Tällä matkalla pyöräillään teemalla "bike for fun" eli pyöräilyä nautinnon ja huvin vuoksi.

 

Alamäkipainotteisuuden vuoksi reitit ovat kohtuullisen helppoja ja soveltuvat sen tähden myös niille, jotka eivät ole aivan fyysisessä huippukunnossa. Pyöräilijät viedään ylös vuorille bussilla ja pyörät kulkevat huoltoauton kyydissä. Aloituspisteessä pyöräkuorma puretaan ja saat allesi huolletun ja turvallisen laatupyörän sekä pyöräilykypärän. Pyöräilyopas vie ryhmää kiireettömästi ja turvallisesti rauhallisia asfalttiteitä pitkin alas kohti rannikkoseutua, mistä johtuen reitit ovat enimmäkseen alamäkeä; mutta jonkun verran myös kevyttä ylämäkeä.

Ajankohdat ja hinnat

                    alk. 1´250 €

Hinta alkaen 2hh:ssa

Lennot

Norwegian DY5880/DY5881

Meno     Hki - Hania

               06:05 - 10:00

Paluu     Hania - Hki

               10:45 - 14:35

AVAA  JA TULOSTA MATKAKUVAUS (PDF)

Viikon aikana pyöräillään läpi viisi monipuolista reittiä, joiden varrella käydään tutustumassa mielenkiintoisiin nähtävyyksiin; kirkkoihin, luostareihin ja luomutiloihin unohtamatta tietenkään kulinaarisia nautintoja eli tutustumista paikallisiin herkkuihin aidoissa kylätavernoissa.

 

OPPAANA

toimii kokenut ja ammattitaitoinen pyöräilyopas, joka puhuu englantia. Matkalla mukana myös suomenkielinen opas, joten kielitaidon puute ei ole esteenä matkalle osallistumiselle.

 

KOHDE

Pyöräilymatkojen kohteena on Rethimnonin lääni. Rethimnon sijaitsee Kreetan länsipuolella ja sieltä on n.60 km Haniaan ja n.75 km Iraklioniin.  

 

MAJOITUS 

Majoitus on Rethimnonin kaupungissa viihtyisässä Ideon hotellissa. Katso hotellikuvaukset hotellien omilta nettisivuilta www.hotelideon.gr

 
TERVEYS JA KUNTO

Osallistuminen matkalle edellyttää normaalia terveyttä, hyvää peruskuntoa, jonkin verran aiempaa kokemusta pyöräilystä sekä asianmukaisia pyöräilyvarusteita; jalkineet, vaatetus yms. Pyöräilyretkillä on hyvä olla mukana vyölaukku tai pieni pyöräilyreppu, aurinkosuoja päähän, vesipullo ja aurinkovoidetta.

 
RUOKAILUT

Pyöräilypäivinä pidämme kahvi/teetauon kreetalaisessa kyläkahvilassa. PäivIen päätteeksi nautitaan yhdessä perinteinen kreetalainen, paikallisista raaka-aineista valmistettu runsas ateria.

 

RYHMÄN KOKO

Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 10 osallistujaa ja max on 15 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

 

TARKEMPI OHJELMA

Pyöräilyviikon tarkempi ohjelma. Kts. sivun oikea reuna.

 

 

HINTAAN SISÄLTYY

suorat Norwegianin lennot, lentokenttäkuljetukset Kreikassa, majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa, tervetulotilaisuus, tervetuloillallinen, oppaan palvelut koko matkan ajan, buffet-aamiaiset, viitenä päivänä n. 7-8 tunnin opastettu pyöräily, pyörä, kypärä, kuljetukset reittien alkuun ja takaisin hotellille, huoltoauto, pyöräilypäivinä taukokahvi tai -tee ja ruokailut kylätavernoissa sisältäen veden ja talonviinin, läksiäisillallinen. Lisäksi on mahdollista osallistua oppaan seurassa illanviettoihin, joiden aikana nautitaan yhteisiä maksullisia illallisia eri tavernoissa.
 

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yhden hengen huoneessa 150 euroa/vko.

 

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

 

 

 

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa kreetalaisen luonnon tutkimiseen ja rentoon lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä koko viikon ja organisoi yhteistä ohjelmaa ja esim. tavernailtoja. Parhaansa mukaan hän pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.

 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä: MatkaPaletti Oy/ KuVi 1017/04 MjMv

Mitä mukaan matkalle
bottom of page