top of page

Matkaohjelma

 

Pyöräilyä Rethimnonin läänissä Kreetalla

Muutokset ohjelmaan mahdollisia johtuen sääolosuhteista.

 

Viikon aikana pyöräillään monipuolisia reittejä, joiden varrella käydään tutustumassa pieniin kyliin, mielenkiintoisiin nähtävyyksiin, kirkkoihin ja luostareihin unohtamatta tietenkään kulinaarisia nautintoja eli herkuttelua ja tutustumista paikallisiin herkkuihin aidoissa kylätavernoissa.

Päivä 1. Matkapäivä 

 

Lennot Helsinki - Hania.
Bussikuljetus Rethimnoniin ja hotelliin. Myöhemmin iltapäivällä tervetulotilaisuus ja kävelykierros kaupungilla, jonka jälkeen yhteinen tervetulopäivällinen.

 

Päivä 2. Miriokefala - Kournas-järvi 

(Pituus: 39 km / josta 32 km alamäkeä)

 

Reitti alkaa MIRIOKEFALAn kylästä, joka sijaitsee Valkoisten vuorten reunamilla. Tutustuttuamme ensin vanhaan antiikin aikaiseen Lappan kaupunkiin laskeudumme kohti Argiroupoliksen kylän vesiputouksia. Kournas-järvellä, joka on Kreetan ainoa makeavetinen järvi, pidämme noin tunnin mittaisen uimatauon, joten muista ottaa uimavarusteet mukaan. Reitti päättyy Georgioupoliksen kylään.

Päivä 3. Valkoiset vuoret ja Sfakia

(Pituus: 38 km / josta 34 km alamäkeä.)

 

Saaren ylittäminen laadukkaasti. Tämä reitti esittelee meille Kreetan topografiaa - jyrkästi laskeutuva karu etelärannikko ja kevyesti laskeutuva vihreä pohjoisrannikko - aitoa alamäki-iloittelua. Aloitamme reitin Askifoun korkeudelta ja lopuksi uimme Libyan meressä, joten muistathan ottaa uimavarusteet mukaan.

Päivä 4. Psiloritis eli Ida-vuorten alue

(Pituus: 48 km / josta 38 km alamäkeä)

 

Maa ja sen asukkaat: Psiloritiksen Idan, Kreetan korkeimman vuoren, korkeudelta aloitamme uskomattoman kokemuksen - 38km alamäkeä! Laskeutuminen niinkin korkealta kuin 1450m merenpinnan yläpuolelta näyttää meille aivan ylivertaisella tavalla tälle vuoristoiselle saarelle ominaisen maiseman ja kasvillisuuden.

Päivä 5. Vapaapäivä, ei pyöräilyä

 

Aamulla mahdollisuus käydä Rethimnonin markkinoilla, mistä löytää tuoreita ja kuivattuja yrttejä, paikallista hunajaa, juustoja, vihanneksia, hedelmiä ja muita ajankohtaisia maataloustuotteita sekä runsaasti erilaista kodintavaraa, kankaita, vaatteita, kenkiä ja laukkuja . Loppupäivä on hyvää aikaa tutustua Rethimnonin kaupunkiin, sen nähtävyyksiin ja museoihin tai vain rentoutua uimarannalla tai katukahviloissa istuskellen.

Päivä 6. Milin myllyrotko - Chromonastiri

(Pituus: 17 km (5 km patikointia), josta 12 km alamäkeä.)

 

Tämän Yhdistetty pyöräily- ja patikointipäivä vie meidät piilossa olevaan Mylin myllyrotkoon, jonka villi luonnonkauneus tekee vaikutuksen ja lumoaa niin paikalliset kuin ulkomaisetkin vieraat. Tässä myllyrotkossa oli aikanaan kymmeniä vesivoimalla käyviä viljamyllyjä ja kokonainen kyläyhteisö, josta nyt on jäljellä kasvillisuuden peittämät raunioituneet autiotalot. Patikoinnin jälkeen nautimme lounasta Chromonastirissa, venetsialaisen ajan kylässä, juustopalloistaan tunnetussa Athivolesin tavernassa. Lounaan jälkeen lähdemme todella nautittavalle alamäkiosuudelle kohti pohjoisrannikkoa ja hotellia.

 

Päivä 7. Arkadin luostari

(Pituus: 25 km / josta 21 km alamäkeä)

 

Aamiaisen  jälkeen ajamme Arkadin luostarille runsaan 20 kilometrin matkan. Kuulemme luostarin historiasta ja myrskyisistä vaiheista sotien ja kapinoiden tiimellyksessä. Tämän jälkeen meillä on runsaasti aikaa tutustua luostariin. Luostariin tutustumisen jälkeen pyöräilemme läpi Rethimnonin kauniin sisämaan ja poikkeamme myös Moni Arsanin luostarissa, josta matka jatkuu edelleen runsaan lounaspöydän ääreen Rethimnonin kaupunkiin.
 

Päivä 8. Kotimatka 

 

Aamiaisen jälkeen bussikuljetus lentokentälle ja lento Hania - Helsinki.

 

bottom of page