top of page

PATIKOINTIMATKAT RETHIMNONIIN KREETALLE

Lähde patikoimaan mukavassa seurassa Zorbaksen jalanjäljille.

Patikointimatkalla kohtaat aidon Kreetan, joka on eri vuodenaikoina hyvin erilainen. Viikon patikkamatka Rethimnonin ympäristössä tarjoaa mahdollisuuden tutustua lähietäisyydeltä Kreetan karun kauniiseen luontoon, monimuotoiseen kasvillisuuteen, idyllisiin pikkukyliin ja paikallisiin ihmisiin. Kevään matkoilla kuulet luonnon heräävän kohisten henkiin ja koet upean kukkaloiston. Syksyn matkoilla taas hiljentyvä luonto, ruska ja sadonkorjuu värittävät matkaa. Patikointireitit ovat mielenkiintoisia, keskenään erilaisia ja ainutlaatuisia.

Ajankohdat ja hinnat
2016

09.10. - 16.10. / 1´165 €

Hinta alkaen 2hh:ssa

Lennot

Norwegian DY5880/DY5881

Meno     Hki - Hania

               06:05 - 10:00

Paluu     Hania - Hki

               10:45 - 14:35

AVAA  JA TULOSTA MATKAKUVAUS (PDF)

Matkaan sisältyy viisi patikointipäivää vaihtelevissa maastoissa ja maisemissa. Patikointireitit kulkevat pääosin ikiaikaisia aasipolkuja ja jonkin verran hiekkateitä. Kreetan pinnanmuodostus on varsin vaihtelevaa ja korkeuseroja reiteillä on noin 150-300 metriä, joten ennen matkaa kannattaa viimeisen kuukauden aikana käyttää portaita hissin asemesta!

Patikoinnit edellyttävät hyvää peruskuntoa, kestävyyttä ja normaalia terveydentilaa sekä hyvin sisäänajettuja jalkineita. Vaelluskengät ovat suositeltavat, sillä tärkeää on jalkineiden nilkoille antama tuki. Patikoinneilla on hyvä olla mukana pieni päiväreppu, aurinkohattu, vesipullo, aurinkovoidetta sekä kelinmukainen vaatetus. Katso myös tarkempi varustelista.
 

Patikointipäivät alkavat iltapäiväpatikointia lukuunottamatta aamulla, jolloin osanottajat haetaan hotellilta. Päivän ensimmäinen osuus kestää n. 2,5 tuntia, jonka jälkeen pidetään kahvi/teetauko kreetalaisessa kyläkahvilassa. Päivän toinen osuus kestää myös n. 2,5 tuntia ja se päättyy aitoon kreetalaiseen kylätavernaan, jossa nautitaan yhdessä perinteinen kreetalainen, paikallisista raaka-aineista valmistettu ateria.

 

Patikointiretkien ohella jää aikaa myös kuljeskella viehättävän Rethimnonin kaupungin vanhoilla kujilla tutustuen jännittäviin pikkupuoteihin tai nauttia tämän eläväisen yliopistokaupungin runsaasta kulttuuritarjonnasta. Rentouttavaa ajanvietettä on myös kirjan lukeminen rantatuolissa meren kohinaa kuunnellen tai pulahtaminen uimaan Välimeren raikkaisiin aaltoihin.

 

 

KOHDE

Patikointimatkan kohteena on Rethimnon ja sen ympäristö. Rethimnon sijaitsee Kreetan länsipuolella ja sieltä on n.60 km Haniaan ja n.75 km Iraklioniin.

 

MAJOITUS 

Majoitus on Rethimnonin kaupungissa viihtyisässä Ideon hotellissa. Katso hotellikuvaukset hotellien omilta nettisivuilta www.hotelideon.gr

 
TERVEYS JA KUNTO

Patikointimatkan kävelyretket edellyttävät normaalia terveydentilaa ja peruskuntoa sekä hyviä jalalle ja kävelyyn sopivia jalkineita. Patikoinneilla on hyvä olla mukana pieni päiväreppu, aurinkohattu, vesipullo, aurinkovoidetta sekä kelinmukainen vaatetus.

 
RUOKAILUT

Patikointipäivinä pidämme kahvi/teetauon kreetalaisessa kyläkahvilassa tai kevyen piknikin luonnonhelmassa. PäivIen päätteeksi nautitaan yhdessä perinteinen kreetalainen, paikallisista raaka-aineista valmistettu runsas ateria.

 

RYHMÄN KOKO

Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 10 osallistujaa ja max on 15 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

 

TARKEMPI OHJELMA

Kulttuuripatikoinnin tarkempi ohjelma

 

 

HINTAAN SISÄLTYY

suorat lomalennot, lentokenttäkuljetukset Kreikassa, majoitus jaetussa 2 hh:ssa, tervetulotilaisuus, tervetuloateria, aamiaiset, viitenä päivänä n. 6-7 tunnin

opastettu patikointiretki, kuljetukset reittien alkuun ja takaisin hotellille, vaelluspäivinä

taukokahvi/tee ja ruokailut kylätavernoissa sisältäen veden ja talonviinin, läksiäisillanvietto ja

läksiäisateria. Lisäksi mukavaa yhdessäoloa, illanviettoja eri tavernoissa ja oppaan

palvelut koko matkan ajan.

 

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yhden hengen huoneessa 150 euroa/vko.

 

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

 

 

 

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa kreetalaisen luonnon tutkimiseen ja rentoon lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä koko viikon ja organisoi yhteistä ohjelmaa ja esim. tavernailtoja. Parhaansa mukaan hän pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.

 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä: MatkaPaletti Oy/ KuVi 1017/04 MjMv

bottom of page