top of page

Matkaohjelma

 

Patikointia Rethimnonin läänissä Kreetalla

Muutokset ohjelmaan ja kävelyreitteihin mahdollisia johtuen sääolosuhteista ja keväisen kukkimisen aikataulusta.

Päivä 1. Matkapäivä 

 

Lennot Helsinki - Hania.
Bussikuljetus Rethimnoniin ja hotelliin. Myöhemmin iltapäivällä tervetulotilaisuus ja kävelykierros kaupungilla, jonka jälkeen yhteinen tervetulopäivällinen.

 

Päivä 2. Arkadin luostari - Amnatos - Pikris

(Vaikeusaste **)

 

Aloitamme päivän ajamalla Arkadin luostarille runsaan 20 kilometrin matkan ja käymme tutustumassa tuohon dramaattisen historian omaavaan luostariin. Päivän reitti kulkee pääosin hiekkateitä pitkin rinteillä, joilta on näköala aina merelle asti. Matkalla levähdämme hetken myös ´luostarin puutarhassa´, jonka jälkeen laskeudumme syvän rotkon pohjalle, josta aloitamme kipuamisen kahvitauolle Amnatoksen kylään. Tauon jälkeen matka jatkuu vielä Kapsalianan kylän kautta Pikrikseen, jossa nautimme lounasta kylän pormestari Kostan ja hänen vaimonsa Dinan tavernassa.

Päivä 3. Imbroksen rotko - Komitades - Frangokastello

(Vaikeusaste **)

 

Tämä helpohko patikointi vie meidät Samaria rotkon pikkusiskoksi kutsutun Imbroksen

rotkon poluille. Imbroksen rotkon luonto ja kalliomuodostelmat luovat vaikuttavan maiseman. Aloitamme patikoinnin Imbroksen kylästä ja poikkeamme heti alkumatkasta kahvitauolle tavernaan, jossa saamme maistaa kuuluisaa hunajalla kuorrutettua Sfakian juustopiirasta. Tämän jälkeen jatkamme kulkua kohti etelärannikolla sijaitsevaa Komitadesin kylää. Ennen lounasta Spiroksen idyllisessä pikkutavernassa ajamme vielä Frangokastellon rannalle, jossa mahdollisuus uida Libyan meressä.

Päivä 4. Viisi pientä kylää

(Vaikeusaste ***)

 

Iltapäiväpatikointi. Kuljemme viiden pienen kylän kautta katsellen vanhoja asuinrakennuksia ja kirkkoja. Lähdemme Pigin kylästä ja kuljemme Agios Dimitrioksen kautta kohti Mesin kylän kirkonmäkeä, jossa pidämme lyhyen tauon ihaillen kirkon pihalta avautuvaa upeaa maisemaa. Matka jatkuu edelleen kohti Agia Paraskevin kylää, jossa pidämme kahvitauon. Kahvittelun jälkeen matka jatkuu pienen rotkon poikki Maroulaksen kylään, jossa vierailemme Mariannan yrttipuodissa. Viimeisenä osuutena kiipeämme korkealle vuoren huipulle Fantastikon näköalatavernaan ilta-aterialle. Auringon laskiessa ja tähtien syttyessä taivaalle iltavalaistu Rethimnon levittäytyy alapuolellamme.

Päivä 5. Vapaapäivä, ei patikointia

 

Aamulla mahdollisuus käydä Rethimnonin markkinoilla, mistä löytää tuoreita ja kuivattuja yrttejä, paikallista hunajaa, juustoja, vihanneksia, hedelmiä ja muita ajankohtaisia maataloustuotteita sekä runsaasti erilaista kodintavaraa, kankaita, vaatteita, kenkiä ja laukkuja . Loppupäivä on hyvää aikaa tutustua Rethimnonin kaupunkiin, sen nähtävyyksiin ja museoihin tai vain rentoutua uimarannalla tai katukahviloissa istuskellen.

Päivä 6. Elefterna - Margarites, antiikin raunioita

(Vaikeusaste ***)

 

Tämän päivän reitti mukailee osin E4-patikointireittiä. Aloitamme kulkumme Elefternan kylästä ja

laskeudumme sypressien katveessa rotkon pohjalle noustaksemme sieltä jälleen kohti Pirgoksen kukkulaa ja Muinaista Elefternaa. Käymme roomalaisten rakentamilla suunnattomilla vesisäiliöillä ja bysantin aikaisen kaupungin raunioilla. Kahvitaukoa pidämme Lagan kylän melko modernissa kyläkahvilassa. Tauon jälkeen jatkamme ikivanhan oliivipuun kautta Margariteksen keramiikkakylään, missä vierailemme paikallisessa savipajassa. Lounaaksi nautimme Rouva Elenin tavernassa mm. hänen kuuluisaa pastitsiotaan.

 

Päivä 7. Vehreä Milin myllyrotko ja Chromonastiri

(Vaikeusaste ***)

 

Aloitamme päivän ajamalla 450m korkeuteen Chromonastirin kylään, josta aloitamme alamäkiosuuden kukkuloilla kulkevaa hiekkatietä pitkin Xirohorion kylään. Tällä reitillä on avara näköala aina merelle ja Rethymnoniin asti. Xirohorion kylän kafenionissa nautimme Maria-rouvan keittämät taukokahvit/teet ennen kuin jatkamme taivallusta vaikuttavan ja vehreän Milin rotkon rinteitä ja joenuoman polkuja pitkin. Tässä myllyrotkossa oli aikanaan kymmeniä vesivoimalla käyviä viljamyllyjä ja kokonainen kyläyhteisö, josta nyt on jäljellä kasvillisuuden peittämät raunioituneet autiotalot. Patikoinnin lopuksi nautimme lounasta Chromonastirin kylässä juustopalloistaan tunnetussa Athivolesin tavernassa. Illalla yhteinen läksiäisillallinen.

Päivä 8. Kotimatka 

 

Aamiaisen jälkeen bussikuljetus lentokentälle ja lento Hania - Helsinki.

 

bottom of page