top of page

PATIKOINTIA KEVÄÄN KUKKALOISTOSSA KREETAN ETELÄRANNIKOLLA PALEOHORASSA 

Kevät on mielettömän upeaa aikaa patikoida Kreetan saarella. Keväällä luonto herää voimallisesti ja polkujemme vieriä somistavat lukemattomat kauniit luonnonkukat ja mielenkiintoiset kasvit. Kreetalla on moni-ilmeisen luonnon lisäksi tarjottavanaan myös pitkä ja dramaattinen historia. Luonnossa liikkuja taivaltaa monesti pitkin antiikin aikaisia polkuja ja kohtaa lukuisia jäänteitä mm. doorilaiselta, roomalaiselta ja bysanttilaiselta aikakaudelta. Karu luonto jylhine vuoristoalueineen ja kymmenine syvine rotkoineen on antanut oman leimansa tämän ylvään ja värikkään kulttuurin syntyyn. Kreetalla kukoistaa luonnon lisäksi edelleen myös perinteinen kyläkulttuuri ja maailmanlaajuisesti tunnustettu Unescon aineettoman maailmanperinnön listallekin päässyt terveellinen kreetalainen ruokavalio, myös paikalliset sankarit urotekoineen elävät tarinoissa ja musiikilla ilmennetään kansan luonnetta ja vahvoja tuntoja.

Ajankohdat ja hinnat
2024
Lennot

16.04. - 23.04. / alk. 1´450 €

Majoitus yksin 2hh:ssa + 175 €

Hinta alkaen 2hh:ssa

Finnair AY1855/AY1856

Meno     Hki - Hania

               06:00 - 09:55

Paluu     Hania - Hki 

               10:50 - 14:50

Tämä patikointimatka on tasoltaan keskitasoinen, vaikka eri päivät jonkin verran eroavat toisistaan. Päivämatkat ovat n. 7-10 km. Ohjelmassa yhdistyvät patikointiretket luonnossa ja tutustuminen Kreetan historiaan, kulttuuriin ja paikallisten kylätavernojen terveellisiin antimiin. Kevään matkoilla kukkaloiston keskellä kulkiessamme tutustumme myös luonnon kasveihin; kukkiin, puihin ja pensaisiin ja kuulemme niiden käytöstä niin kansanlääkinnässä kuin myös niiden merkityksistä ja syntytarinoista jo antiikin mytologian taruissa.

 

Kuljettavat reitit ovat keskitasoisia; on hyvä varautua kaikenlaisiin polkuihin, tasaisiin hiekkateihin, kapeisiin ja kivisiin kalderimeihin eli ikiaikaisiin aasipolkuihin, kivikkoisiin rotkoihin ja meranrantojen hivenen upottaviin polkuihin. Keväisin runsas kasvillisuus saattaa ajoittain hidastaa vauhtiamme. Nautimme kaikilla reiteillä kiireettömyydestä, luonnosta ja kreetalaisesta maalaismaisemasta, tuoksuineen, väreineen ja äänineen kuitenkin edeten koko ajan tasaiseen tahtiin.

Eri päivinä kuulemme erilaisia tarinoita kohteisiin ja kreetalaiseen elämään liittyen; esimerkiksi vieraillessamme Azogiresin kylässä kuulemmme kylän legendaarisesta historiasta samoin kuin Elafonissin reissulla saamme kuulla kahluusaaren dramaattisista tapahtumista. Joinakin päivinä puhumme kreetalaisesta terveellisestä ruokavaliosta, yhtenä oliivinviljelyksestä ja oliiviöljystä, joinain päivänä kuulemme tämän päivän kyläkulttuurista ja siitä miten se eroaa entisestä jne. Kaikilla retkillä kuulemme Kreetan värikkäistä vaiheista ja ihmisten elämästä tällä karulla, kauniilla ja ystävällisellä saarella.

Patikointipäivät alkavat aamulla, jolloin osanottajat haetaan hotellilta. Reittien alkuun siirrymme autokuljetuksella ja päivän ohjelmasta riippuen voi tähän kulua aikaa jopa 60 minuuttia. Pääset siis aamuisin ´sight seeing´ajelulle ja saat ihailla uuteen päivään heräävää kreetalaista maisemaa.

Päivän ensimmäinen osuus kestää n. 2 tuntia, jonka jälkeen pidetään piknik-tauko luonnonhelmassa. Päivän toinen osuus kestää myös n. 2 tuntia ja se päättyy aitoon kylätavernaan, jossa nautitaan yhdessä perinteinen kreetalainen, paikallisista raaka-aineista valmistettu terveellinen ateria, johon matkoillamme kuuluu aina vesi ja talon viini. Matkoihin sekä kahvi- ja ruokahetkiin kuluu päivästä n. 3-5 tuntia eli päivän kokonaispituus on n. 7-8 tuntia.

Patikointiretkien ohella sinulla jää myös aikaa kuljeskella viehättävän Paleohoran kylän värikkäillä kujilla tutustuen pieniin puoteihin, gallerioihin tai voit vain nauttia paikalliselämästä jossakin kylän keskusaukion lukuisista kahviloista tai tavernoista. Koska hotellimme sijaitsee aivan rannalla, voit myös rentoutua uiden Libyan meren aalloissa tai vaikka riippumatossa hyvän kirjan parissa loikoillen.

KOHDE

Matkakohteena on Paleohora, idyllinen, aitokreetalainen rantakylä, joka sijaitsee Kreetan saaren länsipäässä etelärannikon puolella, Libyan meren rannalla. Kylän väkiluku on vain 1 675. Paleohorassa on 1200-luvulla rakennetun venetsialaisen linnoituksen rauniot, viehättävä kyläkeskusta tavernoineen ja kaksi uimarantaa, niemimaan molemmin puolin. Sieltä on n. 70 km Haniaan. Hanian lentokentältä on n. 90 km /1 h 40 min ajomatka Paleohoraan.

MAJOITUS 

on Paleohoran kylässä Villa Marisessa ja/tai Villa Candiassa 2 hh:ssa, jotka molemmat sijaitsevat samassa pihapiirissä. Piha-alueella on kaunis puutarha, uima-allas ja rantabaari. Katso lisätietoja www.villamarise.gr

TERVEYS JA KUNTO

Patikointimatkan kävelyretket edellyttävät normaalia terveydentilaa ja hyvää peruskuntoa sekä hyviä jalalle ja kivikkokävelyyn sopivia jalkineita, Suosittelemme kunnollisia nilkkaa tukevia patikointikenkiä. Patikoinneilla on hyvä olla mukana pieni päiväreppu, aurinkohattu, vesipullo, aurinkovoidetta, kelinmukainen vaatetus ja 1-2 kävelysauvaa. Muut käytännönasiat käymme läpi aina tervetulotilaisuudessa.

RUOKAILUT

Patikointipäivinä pidämme piknik-tauon luonnonhelmassa. Huom. tällä matkalla ei reiteille osu kyläkahviloita, joten syömme sen vuoksi ns. piknik-eväitä. Päivän päätteeksi nautitaan yhdessä perinteinen kreetalainen, paikallisista raaka-aineista valmistettu runsas taverna-ateria, joka sisältää lukuisia, päivittäin vaihtuvia erilaisia ruokalajeja ja johon sisältyy aina vesi ja talon viini. Lisäksi matkan hintaan sisältyy tervetuloateria ja läksiäisillallinen.

RYHMÄN KOKO

Haluamme pitää ryhmäkoot pieninä, jotta sinulla olisi parempi mahdollisuus nauttia rauhassa matkaohjelmasta, opastuksesta ja matkaseurasta. MatkaPaletin matkoilla et ole vain osa yhtä suurta laumaa, jossa viimeinen ei koskaan kuule, mitä opas sanoo. Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 10 osallistujaa ja max on 18 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

TARKEMPI OHJELMA

Paleohoran patikointiviikon tarkempi ohjelma aukeaa oikean reunan painikkeesta.

HINTAAN SISÄLTYY

suorat Finnairin lomalennot, lentokenttäkuljetukset Kreikassa, majoitus jaetussa 2 hh:ssa, majoitusvero, tervetulotilaisuus, tervetuloateria, buffet-aamiaiset, viitenä päivänä n. 7-9 tunnin, opastettu patikointiretki, kuljetukset reittien alkuun ja takaisin hotellille, vaelluspäivinä ruokailut kylätavernoissa sisältäen veden ja talonviinin, läksiäisillanvietto ja

läksiäisateria sisältäen veden ja talonviinin. Lisäksi mukavaa yhdessäoloa, illanviettoja eri tavernoissa ja suomenkielisen oppaan palvelut koko matkan ajan.

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yhden hengen huoneessa 175 euroa/vko (=2 hh yhdelle). Huom. 1 hengen huoneita on hyvin rajallisesti saatavilla.

 

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

 

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa kreetalaisen luonnon tutkimiseen ja rentoon lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä koko viikon ja organisoi yhteistä ohjelmaa ja esim. tavernailtoja. Parhaansa mukaan hän pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.
 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä:
MatkaPaletti Oy/ KKV 1017/04 Mj, Suomen Matkatoimistoalan liiton jäsen.

 

bottom of page