PATIKOINTIA KREETAN ETELÄRANNIKOLLA PALEORASSA 

Kreetan saarella on moni-ilmeisen luonnon lisäksi tarjottavanaan pitkä ja dramaattinen historia. Luonnossa liikkuja taivaltaa monesti pitkin antiikin aikaisia polkuja ja kohtaa lukuisia jäänteitä mm. doorilaiselta, roomalaiselta ja bysanttilaiselta aikakaudelta. Tällä matkalla kuljemme pieniksi kyliksi kutistuneiden muinaisten kaupunkivaltioiden raunioilla ja alueilla, joita asuttivat jo varhaiset minolaiset 4000 vuotta sitten. Karu luonto jylhine vuoristoalueineen ja kymmenine syvine rotkoineen on antanut oman leimansa tämän ylvään ja värikkään kulttuurin syntyyn. Kreetalla kukoistaa voimallisesti edelleen myös kyläkulttuuri ja perinteinen maailmanlaajuisesti tunnustettu terveellinen ruokavalio; paikalliset sankarit urotekoineen elävät tarinoissa ja musiikilla ilmennetään kansan luonnetta ja vahvoja tuntoja.

Elafonisin rantaa
Elafonisin rantaa

press to zoom
Anidrin rotko
Anidrin rotko

press to zoom

press to zoom
Elafonisin rantaa
Elafonisin rantaa

press to zoom
1/16
Ajankohdat ja hinnat
2022

15.05. - 22.05. / alk. 1´295 €

Hinta alkaen 2hh:ssa

Huom! Näin lähellä lähtöä, hinta riiippuu varaushetken lentohinnasta

Lennot

Finnair AY1855/AY1856

Meno     Hki - Hania

               06:00 - 09:55

Paluu     Hania - Hki 

               10:55 - 14:50

Tämä patikointimatka on tasoltaan melko keskitasoinen, vaikka eri päivät jonkin verran eroavat toisistaan. Päivämatkat ovat n. 8-10 km. Ohjelmassa yhdistyvät patikointiretket luonnossa ja tutustuminen Kreetan historiaan, kulttuuriin ja paikallisten kylätavernojen terveellisiin antimiin.

 

Kuljettavat reitit ovat keskitasoisia; patikoimme rauhallisessa tahdissa pääosin hiekkateitä, mutta välillä poikkeamme myös aasipoluille, kivisille kalderimeille tai kuljemme rotkojen pohjalla. Keväisin runsas kasvillisuus saattaa ajoittain hidastaa vauhtiamme. Meillä on aikaa rauhassa nauttia luonnosta ja kreetalaisesta maalaismaisemasta, tuoksuineen, väreineen ja äänineen.

 

Eri päivinä kuulemme erilaisia tarinoita kohteisiin ja kreetalaiseen elämään liittyen; esimerkiksi vieraillessamme Azogiresin kylässä kuulemmme kylän legendaarisesta historiasta samoin kuin Elafonissin reissulla saamme kuulla kahluusaaren dramaattisista tapahtumista. Joinakin päivinä puhumme kreetalaisesta terveellisestä ruokavaliosta, yhtenä oliivinviljelyksestä ja oliiviöljystä, joinain päivänä kuulemme tämän päivän kyläkulttuurista ja siitä miten se eroaa entisestä jne. Kaikilla retkillä kuulemme Kreetan värikkäistä vaiheista ja ihmisten elämästä tällä karulla, kauniilla ja ystävällisellä saarella.

 

Patikointipäivät alkavat aamulla, jolloin osanottajat haetaan hotellilta. Reittien alkuun siirrymme autokuljetuksella ja päivän ohjelmasta riippuen voi tähän kulua aikaa jopa 45 minuuttia. Pääset siis aamuisin ´sight seeing´ajelulle ja saat ihailla uuteen päivään heräävää kreetalaista maisemaa.

Päivän ensimmäinen osuus kestää n. 2 tuntia, jonka jälkeen pidetään kahvi/teetauko jossakin pienessä kyläkahviossa tai kannamme mukanamme maistuvat piknik-eväät. Päivän toinen osuus kestää myös n. 2 tuntia ja se päättyy aitoon kylätavernaan, jossa nautitaan yhdessä perinteinen kreetalainen, paikallisista raaka-aineista valmistettu terveellinen ateria, johon matkoillamme kuuluu aina vesi ja talon viini.

Patikointiretkien ohella sinulla jää myös aikaa kuljeskella viehättävän Paleohoran kylän värikkäillä kujilla tutustuen pieniin puoteihin, gallerioihin tai voit vain nauttia paikalliselämästä jossakin kylän keskusaukion lukuisista kahviloista tai tavernoista. Koska hotellimme sijaitsee aivan rannalla, voit myös rentoutua uiden Libyan meren aalloissa tai vaikka riippumatossa hyvän kirjan parissa loikoillen.

KOHDE

Matkakohteena on Paleohora, idyllinen, aitokreetalainen rantakylä, joka sijaitsee Kreetan saaren länsipäässä etelärannikon puolella, Libyan meren rannalla. Kylän väkiluku on vain 1 675. Paleohorassa on 1200-luvulla rakennetun venetsialaisen linnoituksen rauniot, viehättävä kyläkeskusta tavernoineen ja kaksi uimarantaa, niemimaan molemmin puolin. Sieltä on n. 70 km Haniaan. Hanian lentokentältä on n. 90 km /1 h 40 min ajomatka Paleohoraan.

 

MAJOITUS 

on Paleohoran kylässä Villa Candiassa (tai vastaavan tasoisessa) 2 hh:ssa. Piha-alueella on kaunis puutarha, uima-allas ja rantabaari. Katso lisätietoja www.villamarise.gr

 
TERVEYS JA KUNTO

Patikointimatkan kävelyretket edellyttävät normaalia terveydentilaa ja peruskuntoa sekä hyviä jalalle ja kävelyyn sopivia jalkineita. Patikoinneilla on hyvä olla mukana pieni päiväreppu, aurinkohattu, vesipullo, aurinkovoidetta, kelinmukainen vaatetus ja 1-2 kävelysauvaa. Muut käytännönasiat käymme läpi aina tervetulotilaisuudessa.

RUOKAILUT

Patikointipäivinä pidämme kahvi/teetauon kreetalaisessa kyläkahvilassa tai kevyen piknikin luonnonhelmassa. Päivän päätteeksi nautitaan yhdessä perinteinen kreetalainen, paikallisista raaka-aineista valmistettu runsas ateria, johon sisältyy aina vesi ja talon viini. Lisäksi matkan hintaan sisältyy tervetuloateria ja läksiäisillallinen.

RYHMÄN KOKO

Haluamme pitää ryhmäkoot pieninä, jotta Sinulla olisi parempi mahdollisuus nauttia rauhassa matkaohjelmasta, opastuksesta ja matkaseurasta. MatkaPaletin matkoilla et ole vain osa yhtä suurta laumaa, jossa viimeinen ei koskaan kuule, mitä opas sanoo. Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 7 osallistujaa ja max on 15 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

 

TARKEMPI OHJELMA

Paleohoran patikointiviikon tarkempi ohjelma aukeaa oikean reunan painikkeesta.

HINTAAN SISÄLTYY

suorat lomalennot, lentokenttäkuljetukset Kreikassa, majoitus jaetussa 2 hh:ssa, tervetulotilaisuus, tervetuloateria, buffet-aamiaiset, viitenä päivänä n. 6-7 tunnin

opastettu patikointiretki, kuljetukset reittien alkuun ja takaisin hotellille, vaelluspäivinä

taukokahvi/tee ja ruokailut kylätavernoissa sisältäen veden ja talonviinin, läksiäisillanvietto ja

läksiäisateria. Lisäksi mukavaa yhdessäoloa, illanviettoja eri tavernoissa ja suomenkielisen oppaan palvelut koko matkan ajan.

 

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yhden hengen huoneessa 160 euroa/vko (=2 hh yhdelle). Huom. 1 hengen huoneita on hyvin rajallisesti saatavilla.

 

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

 

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa kreetalaisen luonnon tutkimiseen ja rentoon lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä koko viikon ja organisoi yhteistä ohjelmaa ja esim. tavernailtoja. Parhaansa mukaan hän pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.
 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä:
MatkaPaletti Oy/ KKV 1017/04 Mj, Suomen Matkatoimistoalan liiton jäsen.