top of page

Matkaohjelma

 

Patikointia Kreetan etelärannikolla Paleohorassa

Muutokset ohjelmaan ja kävelyreitteihin mahdollisia johtuen esim. sääolosuhteista.

IMG_20170606_125958.jpg
Päivä 1. Matkapäivä 

 

Lennot Helsinki - Hania.
Bussikuljetus n. 1,5 tuntia Paleohoraan ja hotelliin. Myöhemmin iltapäivällä tervetulotilaisuus ja kävelykierros kylällä, jonka jälkeen yhteinen tervetuloillallinen paikallisessa tavernassa

 

Päivä 2. Anidrin kylä ja Anidrin rotko

(Vaikeusaste ***)

 

Tänä päivänä ajamme lyhyen matkan ylös Anidrin kylään, joka lepää Mount Papouran rinteillä. Kylässä vierailemme ensin Agios Georgioksen kirkossa, jossa on nähtävissä upeat keskiaikaiset freskot. Jatkamme matkaa alas kohti oleantereiden reunustamaa Anidrin rotkoa, mutta kaarramme ennen sitä vielä ylös kukkulalle, jossa on Profitis Iliaksen kappeli. Täältä eteemme aukeaa upeat maisemat ja näemme kirkkaalla säällä Valkoisten vuorten huiput ja Gavdoksen saaren, joka on Euroopan eteläisin kohta. Kauniin rotkon jälkeen jatkamme jalkaisin merenrantaa seuraillen aina Paleohoraan asti. Kylään palattuamme nautimme runsaan ja maukkaan kreetalaisen aterian.

Päivä 3. Agia Irinin rotko

(Vaikeusaste ***)

 

Aamulla lähdemme jälleen yhteiskuljetuksella (n. 1 h) kohti Agia Irinin rotkoa, joka on miellyttävämpi ja lyhyempi vaihtoehto kuuluisalle Samarian rotkolle. Jo rotkon alkumetreillä olemme villin luonnon ympäröiminä, kun valtavat pinjapuut, tammet ja plataanit reunustavat polkuamme. Myöhemmin vehreässä rotkossa tuoksuvat mm. salviapuskat, joita on todella paljon. Noin kolmen tunnin vaelluksen jälkeen saavumme rotkon päätepisteeseen. Lopuksi ajamme vielä etelärannikolle Sougian kylään, jossa uimatauko ja lounas paikallisessa tavernassa ennen paluuta Paleohoraan.

Päivä 4. Elafonissin ranta - Krios

(Vaikeusaste ***)
 

Tänä päivänä matkamme suuntautuu kuuluisalle Elafonissin kahluurannalle, jossa on mahdollista uida matalassa ja lämpimässä vedessä vaaleanpunaisena hohtavaa rantahiekkaa ihaillen. Päivän aikana kuulemme myös tarinoita liittyen Elafonissin historiaan. Elafonissin jälkeen lähdemme kulkemaan E4-patikointireittiä merenrantaa seuraillen takaisin kohti Paleohoraa aina Kriosiin asti. Maisemat ovat avarat ja Libyan meren aallot turkoosinsiniset. Matkalla viivähdämme myös Vienan rannalla, joka on ikivanha merirosvojen suosima luonnonsatama etelärannikolla. Päivän säästä riippuen saatamme tehdä tämän reitin toisinpäin. Iltapäivällä on jälleen yhteinen ateria paikallisessa tavernassa.

Päivä 5. Kandanoksen laakso

(Vaikeusaste ***)

 

Aamiaisen jälkeen ajamme Vlithiaksen kylään ja aloitamme patikoinnin kulkemalla kohti Plemenianan kylää. Tämä nautittava ja melko helppo n. 10 km reitti kulkee Kandanoksen rotkon länsipuolella kauniita ja melko varjoisia polkuja joenuomaa seuraillen. Reitin lopuksi syömme yhteisen lounaan joen äärellä Mylly-tavernassa.

Päivä 6. Vapaapäivä - Pääsiäissunnuntai

 

Paleohoran kylä on viehättävä ja pienestä koostaan huolimatta siellä on runsaasti ostosmahdollisuuksia, kahviloita, tavernoja, leipomoita, uimarantoja ja myös polkuja kuljettavaksi. Myös hotellin edessä avautuva upea uimaranta-alue ikään kuin kutsuu viettämään aikaa uiden tai tamariskipuiden alla riippukeinussa köllötellen.

Päivä 7. Azogires - Anidri

(Vaikeusaste **)

 

Aamulla ajamme vuorostaan Azogiresin kylään, jota paratiisikyläksikin kutsutaan. Azogiresissä kierrämme ensin kylän nähtävyyksiä ja kuulemme tämän pienen kylän merkittävästä ja mielenkiintoisesta historiasta. Aikataulusta riippuen nautimme myös Alpha-tavernassa kupposet kreikkalaista kahvia, minkä jälkeen suuntaamme kohti kylän vanhaa luostaria, josta matka jatkuu vanhan kyläkoulun ja raunioituneen turkkilaisen asutuksen kautta kohti Anidrin kylää. Anidrin kylässä syömme herkullisen aterian tavernaksi muuttuneen vanhan kyläkoulun terassilla.

Päivä 8. Kotimatka 

 

Aamiaisen jälkeen bussikuljetus lentokentälle ja lento Hania - Helsinki.

 

Muutokset tähän ohjelmaan ovat mahdollisia ja päivät saattavat vielä vaihtaa keskenään paikkaa, kun reittien kunto ja tavernojen sekä kahviloiden aukioloajat tarkistetaan keväällä!

 

bottom of page