top of page

PATIKOINTIMATKA LÄNTISELLE
KREETALLE, Kasteli - Kissamos


UUTUUS 2023

Villejä rotkoja, upeita rantoja ja idyllisiä kyliä

Länsi-Kreetalta löydät kaiken, mitä Kreetalla voi odottaa näkevänsä: syvät ja villit rotkot, jyrkät vuoret, vihreät laaksot ja metsät, upeat rannat, erittäin tärkeät arkeologiset kohteet ja historialliset paikat sekä hämmästyttävät pienet kylät ja kaupungit. Kissamosin alue kattaa luoteiskulman Kreetan saarelta ja itse Kasteli-Kissamosin kaupunki sijaitsee kahden niemen, Gramvousan ja Rodopoun, väliin jäävässä leveässä lahdessa. Venetsialaiset rakensivat kaupungin uudelleen 1200-luvulla. Sinne rakennettiin myös Kastéllin linnoitus, josta kaupunki on saanut toisen nimensä. Alue ylpeilee myös hienoilla rannoilla, kuten Falassarnan rannikko arkeologisine alueineen lännessä.

Ajankohdat ja hinnat
2024

30.04. - 07.05. / alk. 1´450 €

Hinta alkaen 2hh:ssa

29.09. - 06.10. / alk. 1´450 €

06.10. - 13.10. / alk. 1´495 €

Hinta 1hh:ssa +175 €

Lennot

Finnair AY1855/AY1856

Meno     Hki - Hania

               06:00 - 09:55

Paluu     Hania - Hki

               10:50 - 14:50

Tämä patikointimatka on reittien vaativuuden osalta normaalitasoinen (ei kevyt), mutta päivämatkat ovat melko lyhyitä ollen noin 7 km pituisia. Ohjelmassa yhdistyvät kävelyretket luonnossa ja tutustuminen Kissamosin alueen rotkoihin, rantoihin, kyliin, historiaan, kulttuuriin ja paikallisten kylätavernojen terveellisiin antimiin.

 

Patikoimme rauhallisessa tahdissa välillä hiekka-/sorateitä, mutta välillä myös rotkojen pohjilla tai niiden reunamia kulkevia kapeita kivisiä entisaikojen aasipolkuja. Meillä on aikaa nauttia luonnosta ja kreetalaisesta maalaismaisemasta, tuoksuineen, väreineen ja äänineen kuitenkin tasaiseen tahtiin polulla edeten. Osallistujien on hyvä huomioida, että reiteillä on myös ajoittain jyrkkiäkin nousuja ja laskuja, jotka rasittavat huomattavasti enemmän kuin tasamaalla kävely.

 

Viikon aikana kuulet niin historian tarinoita kuin tämän päivän tietoa eri aiheista monipuolisesti. Puhumme alueen antiikin aikaisista kaupunkivaltioista, roomalaisesta ajasta, venetsialaisista ja arkeologisista löydöistä ja puhumme myös oliivinviljelyksestä ja oliiviöljystä, kreetalaisesta terveellisestä ruokavaliosta ja nykyisestä kyläkulttuurista ja elämästä. 

 

Patikointipäivät alkavat aamulla, jolloin osanottajat haetaan hotellilta. Reittien alkuun siirrymme autokuljetuksella ja päivän ohjelmasta riippuen voi tähän kulua aikaa jopa 45 minuuttia. Pääset siis aamuisin ´sight seeing´ajelulle ja saat ihailla uuteen päivään heräävää kreetalaista maalaismaisemaa.

Päiväretket kestävät noin 7-8 tuntia sisältäen kuljetukset, kahvi- tai pikniktauon ja yhteisen aterian. Varsinaista kävelyä on noin 3-4 tuntia. Yhteinen ateria 
nautitaan aidoissa kylätavernoissa, joissa pääsemme tutustumaan viikon aikana perinteiseen kreetalaiseen, paikallisista raaka-aineista valmistettuun terveelliseen ruokaan ja näihin aterioihin sisältyy matkoillamme aina ruokajuomana vesi ja talon viini. 

Patikointiretkien ohella jää aikaa myös kuljeskella viehättävän Kissamosin kaupungin kujilla, istua paikallisten seuraan kyläkuppilaan ja/tai nauttia uimisesta kaupungin edustalla avautuvalla hienolla rannalla. Vapaapäivänä voi lähteä vaikka laivaretkelle Gramvousan tai Baloksen rannalle. 

 

 

KOHDE

Patikointimatkan kohteena on Kasteli-Kissamos ympäristöineen. Kaupunki sijaitsee sijaitsee n. 42 km Haniasta länteen, aivan Kreetan länsireunalla.

 

MAJOITUS 

Majoitus on Mirtilos hotellissa (***), joka sijaitsee keskeisellä paikalla aivan kaupungin keskustassa lähellä arkeologista museota. Katso hotellikuvaus hotellin omilta nettisivuilta www.mirtilos.com

TERVEYS JA KUNTO

Patikointimatkan kävelyretket edellyttävät normaalia terveydentilaa ja hyvää peruskuntoa sekä hyviä jalalle ja kävelyyn sopivia jalkineita. On tärkeää, että nilkat, polvet ja lonkat kestävät epätasaista maastoa ja ajoittain myös nousuja ja laskuja. Patikoinneilla on hyvä olla mukana pieni päiväreppu, aurinkohattu, vesipullo, aurinkovoidetta, kelinmukainen vaatetus ja 1-2 kävelysauvaa. Muut käytännönasiat käymme läpi aina tervetulotilaisuudessa.

RUOKAILUT

Matkan hintaan sisältyy hotellin aamiaisbuffet, tervetuloateria ja läksiäisillallinen. Patikointipäivinä pidämme mahdollisuuksien mukaan kahvi/tee/mehutauon kreetalaisessa kyläkahvilassa tai luonnonhelmassa ja aina retken päätteeksi nautimme yhdessä perinteisen kreetalaisen, paikallisista raaka-aineista valmistetun ja useita ruokalajeja sisältävän runsaan taverna-aterian, johon sisältyy aina vesi ja talon viini.

RYHMÄN KOKO

Haluamme pitää ryhmäkoot pieninä, jotta sinulla olisi parempi mahdollisuus nauttia rauhassa matkaohjelmasta, opastuksesta ja matkaseurasta. MatkaPaletin matkoilla et ole vain osa yhtä suurta laumaa, jossa viimeinen ei koskaan kuule, mitä opas sanoo. Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 7 osallistujaa ja max on 17 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

 

TARKEMPI OHJELMA

Patikointiviikon päiväkohtainen ohjelma aukeaa oikean reunan painikkeesta.

HINTAAN SISÄLTYY

suorat lomalennot, lentokenttäkuljetukset Kreikassa, majoitus jaetussa 2 hh:ssa, majoitusvero, tervetulotilaisuus, tervetuloateria, buffet-aamiaiset, viitenä päivänä n. 7-8 tunnin suomen kielellä opastettu patikointiretki, kuljetukset reittien alkuun ja takaisin hotellille, joinakin vaelluspäivänä taukokahvi/tee/mehu ja kaikkina vaelluspäivinä ruokailut kylätavernoissa, läksiäisillanvietto ja läksiäisateria. Kaikki yhteiset ateriat sisältävät ruokajuomana veden ja talonviinin. Lisäksi mukavaa yhdessäoloa, illanviettoja eri tavernoissa ja suomenkielisen oppaan palvelut koko matkan ajan.

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yhden hengen huoneessa 175 euroa/vko (=2 hh yhdelle).

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa kreetalaisen luonnon tutkimiseen ja rentoon lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä koko viikon ja organisoi yhteistä ohjelmaa ja esim. tavernailtoja. Parhaansa mukaan hän pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.
 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä:
MatkaPaletti Oy/ Kuluttaja- ja kilpailuviraston tunnus KKV 1017/04 Mj

375px-2011_Dimos_Kissamou_edited.jpg
bottom of page