top of page

Matkaohjelma

 

Läntisen Kreetan patikointi - Kastéli - Kissámos


Huom!  Muutokset ohjelmaan ja kävelyreitteihin mahdollisia johtuen esim. sääolosuhteista.

photo3jpg.jpg
Päivä 1. Matkapäivä 

 

Lennot Helsinki - Hania.
Bussikuljetus Kasteli-Kissamosin kylään ja hotelliin. Myöhemmin iltapäivällä tervetulotilaisuus ja kävelykierros kaupungilla, jonka jälkeen yhteinen tervetulopäivällinen.

 

Päivä 2. Polirrinian kylä - Kissamos

(Vaikeusaste **+)

 

Aamiaisen jälkeen ajamme vain lyhyen matkan sisämaahan päin pieneen Polyrrinian kylään, antiikinaikaiseen Polyrrheniaan, joka oli yksi Kreetan merkittävimmistä kaupunkivaltioista. Kylässä on yhä nähtävissä jäänteitä eri aikakausilta; vanhaa kaupunginmuuria, torni ja akveduktia. Teemme oppaan johdolla kävelykierroksen kylällä ja nousemme myös ylös antiikin aikaiselle akropoliille. Tänä päivänä pikkuisessa Polyrrinian kylässä asuu vain kourallinen ihmisiä. Oliivipuuverstaassa vierailun jälkeen lähdemme laskeutumaan kohti rannikkoa ja Kissamoksen kylää ihaillen upeita maisemia Kissamoksen lahdelle. Yhteinen ateria rantakadulla. (n. 8 km)

Päivä 3. Mesavlian kylä - Delianan rotko

(Vaikeusaste ***)

 

Kreetalla on lukemattomia kiehtovia rotkoja patikoitavaksi ja monia niistä sanotaan Samarian pikkusisariksi, niin myös Delianan rotkoa. Delianan rotko on yhtä kaunis, mutta siellä voit vaeltaa rauhassa ilman ihmisjoukkoja. Rotkossa elää myös suuri hanhikorppikotkien yhdyskunta. Pääset siis ihailemaan näitä valtavia petolintuja, joiden siipien kärkiväli on noin 2,5m. Aloitamme kulkumme Mesavlian kylästä ja päädymme rotkon lopussa Delianan kylään, jossa vierailemme vanhassa bysanttilaisen ajan Agios Ioannis -kirkossa, jossa on nähtävillä freskoja 1300-luvulta. Yhteinen ateria kylän tavernassa. ( n. 7 km)

Päivä 4. Muinainen Falassarna

(Vaikeusaste **+)
 

Ajamme aamulla Gramvousan niemelle, josta lähdemme kulkemaan Kalivianin kylästä kohti muinaista antiikin aikaista Falassarnaa. Alkumatka on nousua ja loppumatka on laskua. Reitillä kuljemme oliivitarhojen läpi ja eteemme avautuvat huikeat maisemat kohti Kreetan länsirannikkoa. Vaikka Falassarna ei ole niin kuuluisa arkeologisena alueena, on sen historia vaikuttava ja mielenkiintoinen. Mahdollisuus vierailla arkeologisella alueella ja/tai pulahtaa uimaan Falassarnan rannalla, Livardinlahden kristallinkirkkaaseen veteen. Yhteinen ateria paikallisessa tavernassa.

Päivä 5. Vapaapäivä

 

Hyvää aikaa tutustua Kissamos-Kastelin kaupunkiin, sen nähtävyyksiin ja arkeologiseen museoon tai vain rentoutua uimarannalla tai katukahviloissa istuskellen. Paikallisbussilla pääsee myös kätevästi esim. Hanian kaupunkiin, jos haluaa käydä isommassa kaupungissa ostoksilla ja fiilistelemässä esim. venetsialaista satamaa ja upeaa vanhaa kaupunkia. 
 

Mahdollisuus myös lisämaksulliseen retkeen Hanian Botanical Parkiin, mikäli lähtijöitä on riittävästi.

Päivä 6. Sirikarin rotko ja Polyrrinia

(Vaikeusaste ***)

 

Ajamme aamulla Sirikarin kylään, josta lähdemme toiselle kauniille rotkokävelylle Sirikarin rotkoon, joka on melko helppo ja rauhallinen reitti. Agios Konstantinoksen kirkolta laskeudumme saksanpähkinäpuiden siimeksessä alas rotkoon. Syysreitillä näet syklaameja ja myös täällä elää korppikotkia. Yksi matkan kohokohtia on kuvauksellinen vanha kivisilta. Yhteinen ateria Polyrrinian kylän tavernassa. (n. 7 km)

Päivä 7. Kyläelämää ja perinteitä

(Vaikeusaste ***)

 

Tänään kuljemme pienissä sisämaan kylissä. Aloitamme päivän tutustumalla perinteiseen kreetalaiseen maaseutukotiin ja sen pihapiiriin. Polulle lähdemme Tsoumourianan kylästä, käymme Milian vuoristohotellissa kahvilla/teellä ja kierrämme toista reittiä Kalathenesin kylään. Luvassa on historiaa, elämyksiä maalaismaisemissa ja kävelyn päätteeksi jälleen runsas yhteinen ateria näköalatavernassa.

Päivä 8. Kotimatka 

 

Aamiaisen jälkeen bussikuljetus lentokentälle ja lento Hania - Helsinki.

 

bottom of page