PÄÄSIÄISMATKA KREETALLE

Kuulutko sinäkin heihin, jotka ovat aina haaveilleet voivansa viettää pääsiäisviikon Kreikassa, kokea aidon kreikkalaisen pääsiäisen? Nyt sinulla on siihen loistava mahdollisuus!

Kreikassa ortodoksisen pääsiäisen ajankohta määräytyy juliaanisen kalenterin mukaan ja tänä vuonna pääsiäisen suuren viikon tapahtumat huipentuvat viikonloppuna 22.-25.4.  
Kevät ja pääsiäinen Kreetalla ovat upea elämys Sinulle, jota kiinnostaa kaikki aito ja alkuperäinen, kreetalainen ja kreikkalainen elämä. Ortodoksinen suuri viikko on täynnä kirkollisia tapahtumia ja pääsiäisen vieton perinteitä.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/17
Ajankohdat ja hinnat
2022

19.04. - 26.04. / alk. 1´195 €

Hinnat alkaen 2hh:ssa

Näin lähellä lähtöä, hinta riiippuu varaushetken lentohinnasta

Huom. Mikäli kaipaat pidempää lomaa Kreetalla, niin voit yhdistää tämän matkan myös 16.-23.4. patikointimatkaan tai 23.-30.4. Kulinaaria ja kulttuuria matkaan tai ottaa omatoimisia lisäpäiviä edulliseen hintaan.
Kysy lisätietoja sähköpostilla
info@matkapalett.fi !

Lennot

Finnair AY1855/AY1856

Meno     Hki - Hania

               06:00 - 09:55

Paluu     Hania - Hki 

               10:55 - 14:50

Pääsiäinen on ehdottomasti kreikkalais-ortodoksisen vuoden kaikkein tärkein ja uskonnollisin juhla. Sen juhliminen on kreikkalaisille paljon tärkeämpää kuin joulun viettäminen. Pääsiäisestä alkaakin uusi kausi.

 

Keväällä myös luonto herää uuteen kauteen. Se on kukkeimmillaan huhti- ja tuokokuun ajan, jolloin villikukat kukkivat vuorilla ja niityillä. Kaikkialla on vielä vihreää, sillä talven ja kevätsateiden jälkeen maaperän vesivarannot ovat täynnä. Auringon lämmittäessä ja kevättuulien puhaltaessa voit aistia kevään ja lähestyvän kesän tuoksun. Kevät onkin parasta aikaa matkustaa Kreikkaan (syksyn lisäksi).

Pyhän viikon aikana hurskaimmat ortodoksit kokoontuvat kirkkoon jokaisena iltana seuraamaan Kristuksen kärsimysnäytelmää. Jokaisella päivällä on oma merkityksensä, joihin tutustumme viikon aikana. Monille viikko on kuitenkin vain kaunis traditio, arvostettu tapahtumaviikko, jota on noudatettu lapsesta asti. Siihen kuuluvat komeat jumalanpalvelukset, kauniisti kukkasin koristellut kirkot ja vaikuttavat kynttiläkulkueet.

 

Kirkollisten menojen lisäksi viikkoon kuluu paljon tapakulttuuria ja tiettyjä pääsiäisen ajan ruokia ja leivonnaisia. Kreikassa pääsiäisen symbolit ovatkin lammas ja punaisiksi maalatut kananmunat. Perinteisiin kuuluu esim. leipoa pyöreä leipä, jonka keskelle on asetettu elämää symboloiva punainen kananmuna. Lihaa ei syödä ennen lauantaiyön suurta jumalanpalvelusta, jolloin päättyy paasto.

Näihin kaikkiin edellä mainittuihin tilaisuuksiin ja perinteisiin pääset tutustumaan osallistumalla ja lähtemällä mukaan tälle Pääsiäismatkalle 19.-26.4.2022.

 

Pääsiäisohjelman ohella jää aikaa myös kuljeskella viehättävän Rethimnonin kaupungin vanhoilla kujilla tutustuen kiehtoviin pikkupuoteihin tai nauttia tämän eläväisen yliopistokaupungin runsaasta kulttuuritarjonnasta. Rentouttavaa ajanvietettä on myös kirjan lukeminen rantatuolissa meren kohinaa kuunnellen tai rohkeimmat voivat pulahtaa imaan Välimeren huhtikuisen raikkaisiin aaltoihin.

 

 

KOHDE

Pääsiäismatkan kohteena on Rethimnon ja sen ympäristö. Rethimnon sijaitsee Kreetan länsipuolella ja sieltä on n.60 km Haniaan ja n.75 km Iraklioniin.

MAJOITUS 

Majoitus on Rethimnonin kaupungissa, hyvätasoisessa ja viihtyisässä Ideon hotellissa (***). Katso hotellikuvaukset hotellien omilta nettisivuilta www.hotelideon.gr

RUOKAILUT

Viikon ohjelmaan sisältyy yhdessä pitkän pöydän ääressä nautittuja perinteisiä kreetalaisia, paikallisista raaka-aineista valmistettuja ja erittäin runsaita aterioita, joihin sisältyy aina vesi ja talon viini.

RYHMÄN KOKO

Haluamme pitää ryhmäkoot pieninä, jotta Sinulla olisi parempi mahdollisuus nauttia rauhassa matkaohjelmasta, opastuksesta ja matkaseurasta. MatkaPaletin matkoilla et ole vain osa yhtä suurta laumaa, jossa viimeinen ei koskaan kuule, mitä opas sanoo. Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 7 osallistujaa ja max on 15 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

TARKEMPI OHJELMA

Pääsiäisviikon tarkempi ohjelma aukeaa oikean reunan painikkeesta.

HINTAAN SISÄLTYY

suorat lomalennot, lentokenttäkuljetukset Kreikassa, majoitus jaetussa 2 hh:ssa, tervetulotilaisuus, tervetuloateria, runsaat buffet-aamiaiset, ohjelman mukaiset aktiviteetit, kuljetukset, ohjelman mukaiset ruokailut sisältäen veden ja talonviinin, läksiäisillanvietto ja

läksiäisateria. Lisäksi mukavaa yhdessäoloa, illanviettoja eri tavernoissa ja suomenkielisen oppaan palvelut koko matkan ajan.

 

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yhden hengen huoneessa (=2 hh yhdelle) :
1 vko: 165 euroa 

2 vkoa: 330 euroa

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

 

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa kreetalaisen luonnon tutkimiseen ja rentoon lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä koko viikon ja organisoi yhteistä ohjelmaa ja esim. tavernailtoja. Parhaansa mukaan hän pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.
Huom. Hinta määräytyy varaushetken lentohintojen mukaisesti.

 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä:
MatkaPaletti Oy/ KKV 1017/04 Mj, Suomen Matkatoimistoalan liiton jäsen.