top of page

Matkaohjelma

 

Pääsiäismatka Kreetalle


Huom! Tämä ohjelma tarkentuu vielä yksityiskohtien osalta. Toiveita viikon sisältöön saa vielä esittää.


Matkaohjelmaan sisältyvät yhteiset ateriat on merkitty ohjelmaan vahvennetulla vihreällä värillä. Nämä ateriat sisältävät ruokajuomana aina veden ja talonviinin.

IMG_20190426_145226.jpg
Päivä 1. Matkapäivä 

 

Lennot Helsinki - Hania.
Bussikuljetus kohteeseen ja hotelliin. Myöhemmin iltapäivällä tervetulotilaisuus ja kävelykierros kaupungilla, jonka jälkeen yhteinen tervetulopäivällinen.

 

Päivä 2. Suuri keskiviikko

Päivällä lähdemme kuljetuksella pieneen kylään, jossa osallistumme paikallisen rouvan kanssa pääsiäisen ajan ruokavalmisteluihin. Värjäämme kananmunia, leivomme pääsiäisleipää, kulureita ja villivihannespiiraita ja nautimme samalla kevyen lounaan.  (Tämä ohjelma voi siirtyä torstaille.)

Päivä 3. Suuri torstai

 

Päivä vapaata aikaa omiin retkiin.

Illansuussa osallistumme taas yhdessä kaupunkilaisten kanssa pääsiäistapahtumiin ja nautimme yhdessä illallista pitkän pöydän ääressä. Teemana torstaina on "Kristuksen viimeinen ateria".

Päivä 4. Suuri perjantai - Kristuksen hautauksen muistojumalanpalvelus
 

Illalla on ohjelmassa Jeesuksen haudan kantaminen, jolloin kylää kierretään kynttiläkulkueena ja kannetaan ´jeesuksen hautaa´.  Tapahtuma on visuaalisesti erittäin kaunis ja vaikuttava.

Päivä 5. Suuri lauantai - Suuren lauantain palvelukset päättyvät ennen puoltayötä toimitettavaan puoliyöpalvelukseen
 

Tänä päivänä on suositeltavaa nukkua kunnon iltapäiväunet, jotta jaksaa illalla osallistua Suureen pääsiäisyön jumalanpalvelukseen, joka alkaa n. klo 23 ja päättyy klo 24. Tämän jälkeen menemme vielä yhdessä syömään eli maistamaan majiritsa-keittoa (magiritsa) ja muuta  hyvää, sillä onhan paasto nyt virallisesti ohi.

Päivä 6. Sunnuntai - Herran pääsiäinen, Kristuksen ylösnousemusjuhla – juhlien juhla. Odotus on palkittu, pitkä valmistautumisen aika on takana, Kristus on ylösnoussut.

 

Tänä päivänä lähdemme ´kylille´eli maaseututavernaan. Kaupunki käytännössä tyhjenee, sillä kaikki pyrkivät luontoon ja maaseutukyliin viettämään perinteistä kevään ja ilon juhlaa. Osallistumme paikallisten kanssa pääsiäisjuhlaan, syömme hyvin maistellen erilaisia pääsiäisherkkuja, etenkin lammasta, kokoretsia ym. ja nautimme iloisesta tunnelmasta.

Päivä 7. Vapaapäivä

 

Toinen pääsiäispäivä. Illalla läksiäisillallinen.

Päivä 8. Kotimatka 

 

Aamiaisen jälkeen bussikuljetus lentokentälle ja lento Hania - Helsinki.

 

bottom of page