top of page

Mosaiikkikurssi Pärnussa

Pärnu on vanhoine puutaloineen kaunis, idyllinen ja kultturelli kylpyläkaupunki, joka kesäisin muuttuu Viron kesäpääkaupungiksi. Hienot hiekkarannat, meri ja puistot antavat kaupungille ilmeen.

 

Mosaiikkitaide on ikivanhaa. Sitä on löytynyt muun muassa Karthagon raunioilta, Turkista, Pompeijista ja muilta roomalaisalueilta. Itämailla alkunsa saaneena työtapana mosaiikki kehittyi itsenäiseksi taiteenalaksi ja kohosi kirkoissa seinämaalauksen arvoon. Mosaiikkityölle on luonteenomaista harmonisen loistokas, mutta yksinkertainen väriasteikko, monumentaalisen rauhalliset, yleiset, sovinnaiset muodot ja leveät tasot.

Ajankohdat ja hinnat
2015

Tällä hetkellä järjestetään vain tilauksesta ryhmille.

Hinta alkaen 2hh:ssa

Laiva-
matkat

Katamaraanit kulkevat säävarauksella. Mikäli katamaraanit eivät liikennöi, niin korvaava kuljetus on hitailla laivoilla.

Linda Line

Meno     Hki - Tallinna

               08:00 - 09:40

Paluu     Tal- Hki

               19:00 - 20:40

AVAA  JA TULOSTA MATKAKUVAUS (PDF)

Mosaiikki on pienistä palasista tehty kuva- tai koristepinta. Palaset voivat olla värillistä lasia, kiveä, keramiikkaa tai jotain muuta materiaalia. Palat kiinnitetään toisiinsa ja alustaansa erityisellä sideaineella, kitillä tai sementillä.

 

OPETUS JA OHJELMA

Teoriaalustuksen jälkeen jokainen kurssilainen tekee oman työsuunitelman eli kaavan tulevasta kuvasta ja sen jälkeen valitaan kuvaan sopiva materiaali. Kurssin aikana tutustumme kestävän ja eri sääolosuhteissa säilyvän mosaiikin valmistukseen ja jokaisella on mahdollisuus hakata itse mosaiikkipaloja marmori- ja kivilaatoista käyttäen kivihakkuja. Toisena työtapana on mahdollista tehdä mosaiikkipintoja myös muista materiaaleista, kuten kaakelinpaloista, simpukoista, kivistä, lasinpaloista jne. Kurssin hintaan sisältyen on varattu paljon eri värisiä kaakeleita. Muita mieleisiään materiaaleja voi tuoda itse mukanaan tai kerätä luonnosta. Kurssin aikana tulevat tutuksi mosaiikin historia, eri tekniikat, materiaalit, työvälineet ja käyttömahdollisuudet. Kurssin lopuksi viimeistelemme työt ja pakkaamme ne kotimatkalle. Opetustunteja on yhteensä 24h (5pv).
 

Opettajana on Kristel Kallau.

 

 

MAJOITUS 

Majoitus on ESIM. terveyskylpylä Wasassa, joka sijaitsee n. 10 minuutin kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta ja n. 5 minuutin kävelymatkan päässä hiekkarannasta. Wasassa tarjoillaan aamiainen seisovasta pöydästä. Hoitovalikoimassa on runsaasti sekä terveys- että kauneushoitoja, jotka voi varata etukäteen jo ilmoittautumisvaiheessa. Majoitus 2hh:eissa. Lisätietoja Wasasta www.wasa.ee

 
RUOKAILUT

Hinta sisältää aamiaiset. Muut ateriat jokainen maksaa itse. Pärnussa on runsaasti viehättäviä kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia lounasta ja illallista hyvin edullisesti.

 

VAPAA-AIKANA

Mosaiikkikurssin ohella on mahdollisuus monenlaiseen aktiviteettiin kaupungissa tai lähiympäristössä. Voit nauttia Pärnun upeista hiekkarannoista, ulkoilla puistoissa ja meren rannoilla, vuokrata pyörän tai tutustua kaupungin lukuisiin museoihin ja taidepajoihin.

 

RYHMÄN KOKO

Kurssin toteutuminen edellyttää vähintään 10 osallistujaa ja enimmäismäärä on 16 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

 

TARKEMPI OHJELMA

Tarkempi alustava viikko-ohjelma lähetetään osallistujille etukäteen ja tarkennettu versio jaetaan kaikille tervetulotilaisuudessa.

 

 

HINTAAN SISÄLTYY

katamaraanimatkat, bussikuljetukset Virossa, tervetulotilaisuus, tervetulomalja, majoitus 2 hh:ssa, aamiaiset, opetusta 24 h, materiaalit ja työvälineet, sisäänpääsyn Pärnun Uuden Taiteen museoon, yhteisiä illallishetkiä ja muuta yhteistä ohjelmaa kaupungin tarjonnan mukaan sekä oppaan palvelut koko matkan ajan.

 

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yhden hengen huoneessa xx euroa/vko.

 

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

 

 

 

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa matkan teemaan ja rentoon lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä koko matkan ajan. Parhaansa mukaan hän pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.

 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä: MatkaPaletti Oy/ KuVi 1017/04 MjMv

bottom of page