top of page

Matkaohjelma

 

Kukkaloistoa ja villivihanneksia Kreetan keväässä

 

Pienet muutokset ohjelmaan ovat aina mahdollisia johtuen sääolosuhteista, ryhmän kävelykunnosta ja keväisen kukkimisen aikataulusta.

Päivä 1. Matkapäivä 

 

Lennot Helsinki - Hania.

Iltalennoista johtuen vietämme ensimmäisen yön Haniassa tai Rethimnonissa. Kevyt iltapala ennen nukkumaan menoa.

Päivä 2. 
Kävely Kentrohorin alueella ja Spili

(Vaikeusaste *)

 

Aamulla aamiaisen jälkeen bussikuljetus pieneen Spilin vuoristokylään Keski-Kreetalla. Saavuttuamme hotellille pidämme pienen tervetulohetken ja käymme läpi viikon ohjelmaa.

Tervetulohetken jälkeen ajamme Spilistä Kedrosvuoren juurelle Kentrohorin ja Plataneksen alueelle. Aloitamme päivän samoilemalla läheisillä kukkuloilla, jotka ovat täynnään keväisiä kukkijoita. Kahville poikkeamme Kissoksen kyläkafenioon..  Vierailemme myös Akoumian kylässä. Iltapäivällä palaamme jälleen Spiliin. Lounaan jälkeen vapaata aikaa tutustua Spilin kylään. Illalla yhteinen kävelykierros kylällä ja illanviettoa kyläkafenionissa.

Päivä 3.
Kävely Mixorroumasta

(Vaikeusaste **)

Kuljetus Mixorrouman kylään, josta lähdemme kulkemaan pääosin hiekkateitä pitkin kohti Fratin kylää. Poikkeamme matkalla hengähtämään pienen kappelin pihalle ja jatkamme jälleen matkaa kahvipaikkaan Fratin kylätavernaan. Odotettavissa on keltaisten piiskahernepensaiden loistoa. Kävelyaika noin 3 tuntia. Iltapäiväohjelmana vierailemme historiallisessa Prevelin luostarissa saaren etelärannikolla. Matkalla ohitamme myös mahtavan Kourtaliotikon rotkon. Lounasta nautimme paluumatkalla Asomatoksen kylän näköalatavernassa. 

Päivä 4. Villivihannespäivä,
Gious Kampos –ylätasanko

(Vaikeusaste *)

 

Tänään lähdemme Gious Kampos –ylätasangolle, missä villit tulppaanit, anemonet ja orkideat kukkivat (riippuu kevään kukinnan aikataulusta). Teemme kukkakävelyn tasangolla, tutkimme ja valokuvaamme löytämiämme kasveja. Keräämme myös villivihanneksia päivän ateriaa varten, minkä jälkeen jatkamme matkaa läheiseen kylään, jossa perkaamme päivän saaliin, tutustumme villivihaneksiin ja valmistamme paikallisen rouvan opissa maittavan villivihannesaterian, jonka nautimme yhdessä pitkän pöydän ääressä. Illaksi paluu Spiliin.

Päivä 5. Amarin laakso
(Vaikeusaste **)

 

Aamulla lähdemme ajamaan Amarin laaksoon, jossa kuljemme uusia polkuja etsien uusia kevään kukkijoita. Tämä reitti tarkentuu myöhemmin kevään kukinnan mukaan, jotta näkisimme mahdollisimman monia eri lajeja. 

Päivä 6. Vapaapäivä

Spili on yksi suurimpia vuoristokyliä Rethimnonin läänissä ja kylä on kuuluisa myös kudonnaisistaan. Voit tutustua kylään paremmin vierailemalla esim. kylän Folklore-museossa, monissa kirkoissa ja yrtti- ja käsityöpuodeissa. Paikallisten kanssa pääset juttusille myös viivähtämällä kyläaukion idyllisissä kahviloissa. Halukkaiden kanssa voimme tehdä myös ylimääräisen patikointiretken Agia Pnevman -kirkolle (taso ***+).

Viimeinen ilta Spilissä.

Päivä 7. Argiroupoli ja Kato Poros

(Vaikeusaste **)

 

Aamiaisen jälkeen lähdemme autokuljetuksella Rethimnoniin ja viemme matkatavarat uuteen hotelliin, jossa vietämme viimeisen yön. 
 

Tämän jälkeen ohjelma jatkuu patikoinnin parissa ja tämä päivä onkin omistettu luonnon tarjoamille yrttiaarteille. Lähdemme muinaisen Lappan kylän kujilta kohti Kato Porosta. Reittimme kulkee vanhoja kivettyjä roomalaisaikaisia teitä pitkin Viiden neitsyen kirkolle ja ikivanhan plataanin varjossa sijaitsevalle lähteelle. Sieltä matka jatkuu pitkin villiintyneitä aasipolkuja, joiden varrelta löytyviä aromikkaita yrttejä keräämme myös kotiinviemiseksi. Lounas Kato Porosin kylässä, minkä jälkeen palaamme Argiroupolin kylään, jossa vierailemme avokado- ja oliiviöljypohjaisia tuotteita valmistavassa luontaistuotekaupassa. 

Päivä 8. Kotimatka 

 

Aamiainen hotellilla.
Iltalennosta johtuen tämä päivä on poikkeuksellinen eli kuin ylimääräinen vapaapäivä. Sinulla on siis aikaa tutustua paremmin Rethimnonin kaupunkiin ja tehdä tuliaisostoksia. Illalla bussikuljetus lentokentälle ja lento Hania - Helsinki. 

 

bottom of page