top of page

Matkaohjelma

 

Kukkaloistoa ja villivihanneksia Kreetan keväässä

 

Pienet muutokset ohjelmaan ovat aina mahdollisia johtuen sääolosuhteista, ryhmän kävelykunnosta ja keväisen kukkimisen aikataulusta.

Päivä 1. Matkapäivä 

 

Lennot Helsinki - Hania.

Kuljetus Spilin vuoristokylään ja majoittuminen. Pienen tauon jälkeen pidämme pienen tervetulohetken hotellilla ja käymme läpi viikon ohjelmaa. Tämän jälkeen teemme pienen kävelykierroksen kylällä ja nautimme sen jälkeen runsaan tervetuloaterian yhdessä kylän tavernassa. 

Päivä 2. 
Kävely Kentrohorin alueella ja Gious Kampos –ylätasanko

(Vaikeusaste *)

Aamulla ajamme Spilistä Kedrosvuoren juurelle Kentrohorin ja Plataneksen alueelle. Aloitamme päivän samoilemalla läheisillä kukkuloilla, jotka ovat täynnään keväisiä kukkijoita. Kahville poikkeamme Kissoksen kyläkafenioon. Kahvitauon jälkeen nousemme autokyydillä Gious Kampos –ylätasangolle, missä villit tulppaanit, anemonet ja orkideat kukkivat (riippuu kevään kukinnan aikataulusta). Teemme kukkakävelyn tasangolla, tutkimme ja valokuvaamme löytämiämme kasveja.  Iltapäivällä palaamme jälleen Spiliin, jossa syömme yhteisen lounaan. 

Päivä 3.
Kävely Mixorroumasta

(Vaikeusaste **)

Kuljetus Mixorrouman kylään, josta lähdemme kulkemaan pääosin hiekkateitä pitkin kohti Fratin kylää. Poikkeamme matkalla hengähtämään pienen kappelin pihalle ja jatkamme jälleen matkaa kahvipaikkaan Fratin kylätavernaan. Odotettavissa on keltaisten piiskahernepensaiden loistoa. Kävelyaika noin 3 tuntia. Iltapäiväohjelmana vierailemme historiallisessa Prevelin luostarissa saaren etelärannikolla. Matkalla ohitamme myös mahtavan Kourtaliotikon rotkon. Lounasta nautimme paluumatkalla Asomatoksen kylän näköalatavernassa. 

Päivä 4. Villivihannespäivä ja kyläkulttuuria

(Vaikeusaste *)

 

Lähdemme autokuljetuksella Spilistä ja ajamme läheiseen kylään. Kylän asukkaiden kanssa keräämme ensin villivihanneksia päivän ateriaa varten, minkä jälkeen palaamme kylän tavernaan, jossa perkaamme päivän saaliin, tutustumme villivihanneksiin ja valmistamme paikallisen rouvan opissa maittavan villivihannesaterian, jonka nautimme yhdessä pitkän pöydän ääressä. Illaksi paluu Spiliin.

Päivä 5. Amarin laakso
(Vaikeusaste **)

 

Aamulla lähdemme ajamaan Amarin laaksoon, jossa kuljemme uusia polkuja etsien uusia kevään kukkijoita. Aloitamme päivän reitin Amarin kylästä ja poikkeamme taukokahvilla/-teellä Kamilos tavernassa Scholi Asomatonkin kylässä. Tauon jälkeen jatkamme kulkua kohti Gennan kylää ja sieltä nousemme vielä Agia Fotinin kylään lounastamaan lihakauppiaan tavernaan. 

Päivä 6. Vapaapäivä (mahdollisesti Rethimnonissa)

Spili on yksi suurimpia vuoristokyliä Rethimnonin läänissä ja kylä on kuuluisa myös kudonnaisistaan. Voit tutustua kylään paremmin vierailemalla esim. kylän Folklore-museossa, monissa kirkoissa ja yrtti- ja käsityöpuodeissa. Paikallisten kanssa pääset juttusille myös viivähtämällä kyläaukion idyllisissä kahviloissa. Halukkaiden kanssa voimme tehdä myös ylimääräisen patikointiretken Agia Pnevman -kirkolle (taso ***+).

Tänään siirrymme myös Rethimnonin kaupunkiin, missä vietämme kaksi viimeistä yötä.

Päivä 7. Argiroupoli ja Kato Poros

(Vaikeusaste **)

Viimeinen patikointipäivä on omistettu luonnon tarjoamille yrttiaarteille. Lähdemme muinaisen Lappan kylän kujilta kohti Kato Porosta. Reittimme kulkee vanhoja kivettyjä roomalaisaikaisia teitä pitkin Viiden neitsyen kirkolle ja ikivanhan plataanin varjossa sijaitsevalle lähteelle. Sieltä matka jatkuu pitkin villiintyneitä aasipolkuja, joiden varrelta löytyviä aromikkaita yrttejä keräämme myös kotiinviemiseksi. Lounas Kato Porosin kylässä, minkä jälkeen palaamme Argiroupolin kylään, jossa vierailemme avokado- ja oliiviöljypohjaisia tuotteita valmistavassa luontaistuotekaupassa. Illalla läksiäistilaisuus ja -ateria Rethimnonin vanhassa kaupungissa.

Päivä 8. Kotimatka 

 

Aamiainen hotellilla, minkä jälkeen kuljetus lentokentälle ja lento Hania - Helsinki. 

 

bottom of page