top of page

UNELMAVIIKKO KREETAN ETELÄRANNIKOLLA PALEOHORASSA 

Lähde mukaan uudelle harrastematkalle, jossa yhdistyvät eri matkojen teemat.

Kesän alkua, varmaa valoa, lämpöä, liikuntaa ja hyvää oloa. Viikon aikana teemme patikkaretkiä Paleohoran kylän ympäristössä ja vuoristokylissä. Aamut alkavat lempeästi joko jooga- tai asahituokioilla, minkä jälkeen maittava aamiaisbuffet odottaa viehättävässä rantabaarissa kaislavarjojen katveessa. Viikkoon mahtuu myös  retki kuuluisalle Elafonissin saarelle ja sen uimarannalle sekä kyläretki paratiisikyläksikikin mainittuun pikkuriikkiseen Azogiresin kylään. Viime vuosina Kreetan viinikulttuuri on kehittynyt huimasti ja käymme myös kahdellakin eri viinitilalla vierailulla, minkä lisäksi maistelemme laatuviinejä myös viiniravintolassa kylän keskustassa sommelierin opastamana. Matkan aikana näet mielenkiintoisia historiallisia paikkoja, sulaudut osaksi pienen kylän aitokreetalaista  elämänmenoa ja nautit terveellisestä kreetalaisesta ruoasta unohtamatta mukavaa matkaseuraa.

Ajankohdat ja hinnat
2023
Lennot

12.06. - 19.06. / alk. 1´395 €

Hinta alkaen 2hh:ssa

1 hh-lisä 165 €.

Finnair AY1855/AY1856

Meno     Hki - Hania

               06:00 - 09:55

Paluu     Hania - Hki 

               10:55 - 14:50

Tämä matka on kiehtova yhdistelmä erilaisia aktiviteetteja.

 

Ohjelmassa yhdistyvät patikointiretket luonnossa ja erilaiset retket Paleohoran ympäristössä. Patikointien ja retkien aikana pääset oppaan johdolla tutustumaan Kreetan historiaan, kulttuuriin ja paikallisten kylätavernojen terveellisiin antimiin.

Patikoinnit ovat tasoltaan keskitasoisia. Päivämatkat ovat n. 8-10 km. Patikoimme rauhallisessa tahdissa hiekkateitä ja myös kivisiä aasipolkuja. Reiteillä on nousuja ja laskuja. Suosittelemme hyviä mielellään nilkkaa tukevia urheilujalkineita tai aitoja patikointikenkiä. Emme kiirehdi, mutta etenemme tasaiseen tahtiin, välillä taukoja pitäen. Meillä on aikaa rauhassa nauttia luonnosta ja kreetalaisesta maalaismaisemasta, tuoksuineen, väreineen ja äänineen. 

 

Kaikki retkipäivät alkavat aamulla klo 9-10 aikaan, jolloin osanottajat haetaan hotellilta. Reittien alkuun siirrymme autokuljetuksella. Pääset siis aamuisin ´sight seeing´ajelulle ja saat ihailla uuteen päivään heräävää kreetalaista maisemaa. 

Eri päivinä kuulemme erilaisia tarinoita kohteisiin ja kreetalaiseen elämään liittyen; esimerkiksi vieraillessamme Azogiresin kylässä kuulemme kylän legendaarisesta historiasta samoin kuin Elafonissin reissulla saamme kuulla kahluusaaren dramaattisista tapahtumista. Viinitilapäivänä saamme kuulla kreetalaisesta viininviljelyksestä ja vanhoista rypälelajikkeista.

Kaikkina ns. retkiäivinä nautimme yhdessä perinteisen kreetalaisen, paikallisista raaka-aineista valmistetun terveellisen aterian, mihin matkoillamme sisältyy aina vesi ja talon viini. Patikointipäivinä yleensä päätämme päivän tallaisessa kylätavernassa, mutta muina päivinä ruokailu saattaa ajoittua myös keskelle päivää tai iltaan.

Ohjatun ohjelman ohella sinulla jää myös aikaa kuljeskella viehättävän Paleohoran kylän värikkäillä kujilla tutustuen pieniin puoteihin, gallerioihin tai voit vain nauttia paikalliselämästä jossakin kylän keskusaukion lukuisista kahviloista tai tavernoista. Koska hotellimme sijaitsee aivan rannalla, voit myös rentoutua uiden Libyan meren aalloissa tai vaikka riippumatossa hyvän kirjan parissa loikoillen.

KOHDE

Matkakohteena on Paleohora, idyllinen, aitokreetalainen rantakylä, joka sijaitsee Kreetan saaren länsipäässä etelärannikon puolella, Libyan meren rannalla. Kylän väkiluku on vain 1 675. Paleohorassa on 1200-luvulla rakennetun venetsialaisen linnoituksen rauniot, viehättävä kyläkeskusta tavernoineen ja kaksi uimarantaa, niemimaan molemmin puolin. Sieltä on n. 70 km Haniaan. Hanian lentokentältä on n. 90 km /1 h 40 min ajomatka Paleohoraan.

 

MAJOITUS 

on Paleohoran kylässä Villa Candiassa, Villa Marisessa (tai vastaavan tasoisessa) 2 hh:ssa. Piha-alueella on kaunis puutarha, uima-allas ja rantabaari. Katso lisätietoja www.villamarise.gr

 
TERVEYS JA KUNTO

Patikointipäivien aikana tehtävät kävelyretket edellyttävät normaalia terveydentilaa ja peruskuntoa sekä hyviä jalalle ja kävelyyn sopivia jalkineita. Patikoinneilla on hyvä olla mukana pieni päiväreppu, aurinkohattu, vesipullo, aurinkovoidetta, kelinmukainen vaatetus ja 1-2 kävelysauvaa. Muut käytännönasiat käymme läpi aina tervetulotilaisuudessa.

RUOKAILUT

Kaikkina ohjelmapäivinä päivän aikana nautitaan yhdessä perinteinen kreetalainen, paikallisista raaka-aineista valmistettu runsas ateria, johon sisältyy aina vesi ja talon viini. Mahdollisuuksien mukaan pyrimme pitämään myös kahvi/teetauon kreetalaisessa kyläkahvilassa tai kevyen piknikin luonnonhelmassa.Lisäksi matkan hintaan sisältyy tervetuloateria ja läksiäisillallinen.

RYHMÄN KOKO

Haluamme pitää ryhmäkoot pieninä, jotta Sinulla olisi parempi mahdollisuus nauttia rauhassa matkaohjelmasta, opastuksesta ja matkaseurasta. MatkaPaletin matkoilla et ole vain osa yhtä suurta laumaa, jossa viimeinen ei koskaan kuule, mitä opas sanoo. Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 8 osallistujaa ja max on 15 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

 

TARKEMPI OHJELMA

Monitoimiiviikon tarkempi ohjelma aukeaa oikean reunan painikkeesta.

HINTAAN SISÄLTYY

suorat Finnairin lomalennot, lentokenttäkuljetukset omalla pikkubussilla Kreikassa, majoitus jaetussa 2 hh:ssa, tervetulotilaisuus, tervetuloateria, buffet-aamiaiset, viitenä päivänä ohjattu ja opastettu retki (2 pv patikointia, 1 pv Elafonissin laiva- tai autoretki + kävelyretki, 1 pv Azogiresin kyläretki + kävelyretki, 1 pv viinitilavierailu), kuljetukset reittien alkuun ja takaisin hotellille, ohjelmapäivinä ruokailut kylätavernoissa sisältäen veden ja talonviinin, läksiäisillanvietto ja läksiäisateria. Lisäksi mukavaa yhdessäoloa, illanviettoja eri tavernoissa ja suomenkielisen oppaan palvelut koko matkan ajan.

 

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yhden hengen huoneessa 165 euroa/vko (=2 hh yhdelle). Huom. 1 hengen huoneita on hyvin rajallisesti saatavilla.

 

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin sinä voit keskittyä rauhassa rentoon lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä koko viikon ja organisoi yhteistä ohjelmaa ja esim. tavernailtoja. Parhaansa mukaan hän pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.
 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä:
MatkaPaletti Oy/ KKV 1017/04 Mj, Suomen Matkatoimistoalan liiton jäsen.

bottom of page