top of page

Matkaohjelma

 

Monitoimiviikko Kreetan etelärannikolla Paleohorassa

Muutokset ohjelmaan ja päiväjärjestykseen mahdollisia johtuen esim. sääolosuhteista.

_edited.jpg
Päivä 1. Matkapäivä 

 

Lennot Helsinki - Hania.
Bussikuljetus n. 1,5 tuntia Paleohoraan ja hotelliin. Myöhemmin iltapäivällä tervetulotilaisuus ja kävelykierros kylällä, jonka jälkeen yhteinen tervetuloillallinen paikallisessa tavernassa

 

Päivä 2.
Retkipäivä Azogiresin vuoristokylään

(Vaikeusaste **)

 

Aamulla ajamme vuorostaan Azogiresin kylään, jota paratiisikyläksikin kutsutaan. Azogiresissä kierrämme ensin kylän nähtävyyksiä ja kuulemme tämän pienen kylän merkittävästä ja mielenkiintoisesta historiasta. Meillä on runsaasti aikaa nauttia myös Alpha-tavernassa kupposet kreikkalaista kahvia, minkä jälkeen suuntaamme kohti kylän vanhaa luostaria. Yhteinen lounas kylätavernassa.

Päivä 3.
Elafonissin ranta ja saari

(Vaikeusaste **)
 

Tänä päivänä teemme bussimatkan (tai laivaretken) kuuluisalle Elafonissin kahluurannalle, jossa on mahdollista uida matalassa ja lämpimässä vedessä vaaleanpunaisena hohtavaa rantahiekkaa ihaillen. Päivän aikana kuulemme myös tarinoita liittyen Elafonissin historiaan. Halukkaiden kanssa teemme kävelyretken varsinaisella Elafonissin saarella. Iltapäivällä on jälleen yhteinen ateria paikallisessa tavernassa.

Päivä 4. Patikkaretki Gialiskarin rannalle

(Vaikeusaste **+)

 

Lähdemme suoraan hotellilta polulle, joka kuljettaa meidät läpi Paleohoran niemimaan viljelysmaiden kohti itäistä rannikkoa. Kaarramme vielä Agios Ioanniksen kirkon kautta kohti rantatietä, joka johdattaa meidät upeissa merimaisemissa kohti Anidrin rotkon alkua ja Gialiskarin uimarantaa. Huuhdottuamme hiekkatien pölyt kurkusta, meillä on aikaa uida Libyan meren aalloissa ennen kuin lounastamme meren äärellä olevassa pienessä tavernassa. Innokkaimmat voivat tämän jälkeen kävellä takaisin Paleohoraan n. 5 km matkan ja muut pääsevät takaisin kaupunkiin autokyydillä.  Iltaohjelmana käymme viiniravintolassa maistelemassa sommelierin opastamana kreetalaisia viinejä pienen mezen kera.

Päivä 5. Vapaapäivä

 

Paleohoran kylä on viehättävä ja pienestä koostaan huolimatta siellä on runsaasti ostosmahdollisuuksia, kahviloita, tavernoja, leipomoita, uimarantoja ja myös polkuja kuljettavaksi. Myös hotellin edessä avautuva upea uimaranta-alue ikään kuin kutsuu viettämään aikaa uiden tai tamariskipuiden alla riippukeinussa köllötellen.

Päivä 6. Viinitilat ja oliivipuristamo


Aamulla lähdemme jälleen yhteiskuljetuksella ajaen läpi saaren keskiosan lähes pohjoisrannikolle asti. Ensimmäisellä pienellä boutique-viinitilalla kiertelemme tutustumassa viljelyksiin ja kuulemme infoa viiinviljelyksestä Kreetalla. Sitten käymme tuotantotiloissa ja lopuksi maistelemme erilaisia niin tutuista kansainvälisistä kuin myös paikallisista rypälelajikkeista valmistettuja viinejä. Tämän jälkeen ajamme vielä toiselle läheiselle viinitilalle ja oliivimyllylle tekemään vertailevia maistiaisia. Jälkimmäisellä tilalla tutustumme etupäässä oliiviöljyn tuotantoon ja  meillä on oiva tilaisuus maistaa viinien lisäksi myös huippulaadukasta ja palkittua ´extra virgin bio´ -oliiviöjyä ja ostaa sitä kotiin viemisiksi. 

Päivä 7. Azogires - Anidri

(Vaikeusaste **-***)

 

Aamulla ajamme jo tutuksi tulleeseen Azogiresin kylään, josta aloitamme patikkamatkan vanhan kyläkoulun ja raunioituneen turkkilaisen asutuksen kautta kohti Anidrin kylää. Anidrin kylässä käymme tutustumassa vanhaan Agios Jorgoksen kirkkoon ja sen arvokkaisiin vanhoihin frescoihin. Lopuksi syömme herkullisen aterian tavernaksi muuttuneen vanhan kyläkoulun terassilla, minkä jälkeen kuljetus takaisin Paleohoraan.

Päivä 8. Kotimatka 

 

Aamiaisen jälkeen bussikuljetus lentokentälle ja lento Hania - Helsinki.

 

Muutokset tähän ohjelmaan ovat mahdollisia ja päivät saattavat vielä vaihtaa keskenään paikkaa.

 

bottom of page