Matkaohjelma

 

Monitoimiviikko Kreetan etelärannikolla Paleohorassa

Muutokset ohjelmaan ja päiväjärjestykseen mahdollisia johtuen esim. sääolosuhteista.

IMG_20170606_125958.jpg
Päivä 1. Matkapäivä 

 

Lennot Helsinki - Hania.
Bussikuljetus n. 1,5 tuntia Paleohoraan ja hotelliin. Myöhemmin iltapäivällä tervetulotilaisuus ja kävelykierros kylällä, jonka jälkeen yhteinen tervetuloillallinen paikallisessa tavernassa

 

Päivä 2. Anidrin kylä ja Anidrin rotko

(Vaikeusaste **+)

 

Tänä päivänä ajamme lyhyen matkan ylös Anidrin kylään, joka lepää Mount Papouran rinteillä. Kylässä vierailemme ensin Agios Georgioksen kirkossa, jossa on nähtävissä upeat keskiaikaiset freskot. Jatkamme matkaa alas kohti oleantereiden reunustamaa Anidrin rotkoa, mutta kaarramme ennen sitä vielä ylös kukkulalle, jossa on Profitis Iliaksen kappeli. Täältä eteemme aukeaa upeat maisemat ja näemme kirkkaalla säällä Valkoisten vuorten huiput ja Gavdoksen saaren, joka on Euroopan eteläisin kohta. Kauniin rotkon jälkeen jatkamme jalkaisin merenrantaa seuraillen aina Paleohoraan asti. Kylään palattuamme nautimme runsaan ja maukkaan kreetalaisen aterian.

Päivä 3. Viinitilavierailu

Aamulla lähdemme jälleen yhteiskuljetuksella ajaen läpi saaren keskiosan lähes pohjoisrannikolle asti. Maistelemme paikallisella viinitilalla erilaisia niin tutuista kansainvälisistä kuin myös paikallisista rypälelajikkeista valmistettuja viinejä ja rakia. Tämän jälkeen ajamme vielä toisellekin viinitilalle tekemään vertailevia maistiaisia. Päivän aikana on myös oiva tilaisuus maistaa huippulaadukasta ´extra virgin bio´ -oliiviöjyä ja ostaa sitä kotiin viemisiksi. 

Päivä 4.
Retkipäivä Azogiresin vuoristokylään

(Vaikeusaste **)

 

Aamulla ajamme vuorostaan Azogiresin kylään, jota paratiisikyläksikin kutsutaan. Azogiresissä kierrämme ensin kylän nähtävyyksiä ja kuulemme tämän pienen kylän merkittävästä ja mielenkiintoisesta historiasta. Meillä on runsaasti aikaa nauttia myös Alpha-tavernassa kupposet kreikkalaista kahvia, minkä jälkeen suuntaamme kohti kylän vanhaa luostaria. Yhteinen lounas kylätavernassa.

Päivä 5. Vapaapäivä

 

Paleohoran kylä on viehättävä ja pienestä koostaan huolimatta siellä on runsaasti ostosmahdollisuuksia, kahviloita, tavernoja, leipomoita, uimarantoja ja myös polkuja kuljettavaksi. Myös hotellin edessä avautuva upea uimaranta-alue ikään kuin kutsuu viettämään aikaa uiden tai tamariskipuiden alla riippukeinussa köllötellen.

Päivä 6.
Elafonissin ranta ja saari

(Vaikeusaste *)
 

Tänä päivänä teemme laivaretken kuuluisalle Elafonissin kahluurannalle, jossa on mahdollista uida matalassa ja lämpimässä vedessä vaaleanpunaisena hohtavaa rantahiekkaa ihaillen. Päivän aikana kuulemme myös tarinoita liittyen Elafonissin historiaan. Halukkaiden kanssa teemme kävelyretken varsinaisella Elafonissin saarella. Iltapäivällä on jälleen yhteinen ateria paikallisessa tavernassa.

Päivä 7. Azogires - Anidri

(Vaikeusaste **)

 

Aamulla ajamme jo tutuksi tulleeseen Azogiresin kylään, josta aloitamme patikkamatkan vanhan kyläkoulun ja raunioituneen turkkilaisen asutuksen kautta kohti Anidrin kylää. Anidrin kylässä syömme herkullisen aterian tavernaksi muuttuneen vanhan kyläkoulun terassilla.

Päivä 8. Kotimatka 

 

Aamiaisen jälkeen bussikuljetus lentokentälle ja lento Hania - Helsinki.

 

Muutokset tähän ohjelmaan ovat mahdollisia ja päivät saattavat vielä vaihtaa keskenään paikkaa.