Mirtosin minolaiset polut

Kaakkois-Kreetalla

Mirtos on pieni ja idyllinen löytö Kreetan kaakkoisrannikolla. Tämä rantakylä piilottelee sivussa turistien valtavirroilta, mutta nyt sinulla on mahdollisuus tutustua matkassamme tähän viehättävään ja rauhalliseen pikkukylään. Kylä huokuu verkkaista harmoniaa ja se soveltuukin rauhaa rakastaville, joskin sieltä löytää myös monia mukavia paikkoja istua iltaa ja nauttia paikallisista kreetalaisista herkuista mukavassa seurassa.

IMG_2303.JPG
IMG_2303.JPG

press to zoom
IMG_2277.JPG
IMG_2277.JPG

press to zoom
IMG_2238.JPG
IMG_2238.JPG

press to zoom
IMG_2303.JPG
IMG_2303.JPG

press to zoom
1/13
Ajankohdat ja hinnat
2017

23. - 30.04. / 1´195 €

Hinta alkaen 2hh:ssa

Lennot

Finnair AY943/AY944

Meno     
         Hki - Iraklion

         07:20 - 11:15

Paluu      
         Iraklion - Hki

         12:10 - 15:55

AVAA  JA TULOSTA MATKAKUVAUS (PDF)

Kreetan luonnonkauniilla saarella on pitkä ja vaiheikas historia. Tällä matkalla kuljemme pienissä vuoristokylissä Mirtoksen ympäristössä ja varhaisten minolaisten 4000 vuotta vanhoissa jalanjäljissä. Mirtosin pohjoispuolen vuoret suojaavat kylää pohjoistuulilta ja etelässä Libyanmeri tuo lämmintä ilmaa tehden Mirtosin kylästä yhden Kreetan lämpimimmistä paikoista. Matka Kreetan luontoon ja kulttuuriin täydentyy päivittäin yhdessä nautitulla aitokreetalaisella aterialla, jossa maistuvat puhtaat, yksinkertaiset ja tuoreet maut.

 

Tämä matka on suunniteltu hivenen normaalia patikointimatkaa kevyemmäksi vastaten vaativuudeltaan Patikointia kulttuurin alkulähteillä -matkaa. Ohjelmassa yhdistyvät patikointiretket luonnossa ja tutustuminen Kaakkois-Kreetan minolaisen ajan jäänteisiin, historiaan, kulttuuriin ja paikallisten kylätavernojen terveellisiin antimiin.

 

Kuljettavat reitit ovat helpohkoja; patikoimme rauhallisessa tahdissa pääosin hiekkateitä ja aasipolkuja, mutta myös kivisempiä rotkonpohjia. Meillä on aikaa nauttia rauhassa luonnosta ja kreetalaisesta maalaismaisemasta tuoksuineen ja väreineen. Useimpina päivinä istumme kahvitauolle johonkin piskuiseen kyläkahvioon ja joinakin päivinä kannamme mukanamme piknik-eväät.

 

Eri päivinä nousevat esille erilaiset teemat ja kyseisen reitin nähtävyydet, minkä lisäksi kuulemme monipuolisesti Kreetan värikkäistä vaiheista ja ihmisten elämästä tällä monimuotoisella, kauniilla ja vieraanvaraisella saarella.

 

Patikointipäivät alkavat aamulla, jolloin osanottajat haetaan hotellilta. Päivän ensimmäinen osuus kestää n. 2 tuntia, jonka jälkeen pidetään kahvi/teetauko. Päivän toinen osuus kestää myös n. 2 tuntia ja se päättyy aitoon kreetalaiseen kylätavernaan, jossa nautitaan yhdessä perinteinen kreetalainen, paikallisista raaka-aineista valmistettu ateria.

 

Patikointiretkien ohella jää aikaa kuljeskella viehättävän Mirtosin kylän kujilla, poiketa pieniin kauppoihin, leipomoon tai pulahtaa uimaan Libyan meren aaltoihin. Rentouttavaa ajanvietettä on myös istua rantakadun terasseilla meren kohinaa kuunnellen ja tutustua samalla paikallisiin asukkaisiin. Vaihtoehtoisesti voit myös käydä retkellä Ierapetrassa tai Agios Nikolaoksessa tai vaikka laivaretkellä Chrissi-saarella.

 

KOHDE

Patikointimatkan kohteena on Mirtosin kylä ja sen ympäristö. Mirtos sijaitsee Kaakkois-Kreetalla n. 15 km Ierapetrasta ja n. 80 km Iraklionista.

 

MAJOITUS 

Majoitus on Mirtosin kylässä viihtyisässä Kastro huoneistohotellissa . Katso lisätietoa hotellin omilta sivuilta www.kastromyrtos.gr.

 
RUOKAILUT

Patikointipäivinä pidämme kahvi/teetauon kreetalaisessa kyläkahvilassa tai kevyen piknikin luonnonhelmassa. Päivien päätteeksi nautitaan yhdessä perinteinen kreetalainen, paikallisista raaka-aineista valmistettu ateria.

 

RYHMÄN KOKO

Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 10 osallistujaa ja max on 15 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

 

TERVEYS JA KUNTO

Tämän patikointiviikon kävelyretket edellyttävät normaalia terveydentilaa ja hyvää peruskuntoa. Suosittelemme kunnollisia vaelluskenkiä tai hyvin ”sisäänajettuja”, jalalle ja kävelyyn sopivia urheilujalkineita. Patikoinneilla on hyvä olla mukana pieni päiväreppu, aurinkohattu, vesipullo, aurinkovoidetta sekä kelinmukainen vaatetus.

 
TARKEMPI OHJELMA

Katso oikeasta sarakkeesta.

 

 

HINTAAN SISÄLTYY

suorat lomalennot, lentokenttäkuljetukset Kreikassa, majoitus jaetussa 2 hh:ssa, tervetulotilaisuus, tervetuloateria, aamiaiset, viitenä päivänä n. 6-7 tunnin opastettu patikointiretki, kuljetukset reittien alkuun ja takaisin hotellille, vaelluspäivinä taukokahvi/tee ja ruokailut kylätavernoissa sisältäen veden ja talonviinin, läksiäisillanvietto ja läksiäisateria. Lisäksi mukavaa yhdessäoloa, illanviettoja eri tavernoissa ja oppaan palvelut koko matkan ajan.
 

 

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yhden hengen huoneessa 145 euroa/vko.

 

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

 

 

 

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa kreetalaisen luonnon tutkimiseen ja rentoon lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä koko viikon ja organisoi yhteistä ohjelmaa ja esim. tavernailtoja. Parhaansa mukaan hän pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.

 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä: MatkaPaletti Oy/ KuVi 1017/04 MjMv