KULINAARIA JA KULTTUURIA KREETALLA,
Makumatka Rethimnonin
kulinaarisille kujille

Kulinaaria ja kulttuuria Ateenassa on saanut Kreetan pikkusiskon.

Pitkään kypsytelty ja kokoon keitetty ohjelma on kaikessa herkullisuudessaan täyteläinen läpileikkaus kreetalaiseen ruokaperinteeseen unohtamatta tämän päivän street food-herkkuja. Kreetan historiassa sekoittuvat  eri valloittajien jättämät jäljet useilta eri aikakausilta ja kaikki tämä on nähtävissä myös tämän päivän ruokakulttuurissa. Kreeta on kulinaristin taivas ja yliopistokaupunki Rethimnonin monipuolinen ravintolatarjonta pienine herkkupuoteineen on omiaan luomaan vedet kielelle herauttavan kattauksen siitä. Viikkoon mahtuu myös viinitilavierailu ja pääset itse omin käsin valmistamaan ruokaa paikallisen rouvan opastamana. Kreetalla on tarjottavanaan oma vahva ja vertaansa vailla oleva upea ruokakulttuuri ja onhan perinteinen kreetalainen keittiö tutkitusti maailman terveellisimpiä.

Tämä on kulinaristin ja eri etnisistä keittiöistä kiinnostuneiden unelmamatka, tule mukaan!

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/19
Ajankohdat ja hinnat
2021

03.10. - 10.10. / alk. 1´250 €

Hinta alkaen 2hh:ssa

Lennot

Norwegian DY2950/DY2951

Meno     Hki - Hania

               06:00 - 09:55

Paluu     Hania - Hki 

               10:40 - 14:30

Ohjelmakuvaus

Kuljemme yhdessä Rethimnonin vanhan kaupungin kujia ja etsimme paikallisia kulinaarisia elämyksiä. Tutustumme parhaisiin herkkukauppoihin, perinteisiin leipomoihin ja lähiruokaa myyviin puoteihin.

Viikon aikana maistelemme monenlaisia makuja; viinejä, oliiviöljyä ja juustoja ja ehkä jotain uutta ja yllättävääkin. Välillä istahdamme kafenioneissa maistellen kreikkalaisten suosimia kahvijuomia, rakia ja mezeitä ja päivittäin syömme myös monipuolisen, aidon kreetalaisen ateriakokonaisuuden siten, että viikon aikana saat kattavan läpileikkauksen erilaisista perinneruoista. Yhden näistä aterioista valmistat itse paikallisen rouvan opissa. Yhteisiin aterioihin sisältyy aina vesi ja talon viini. Käymme myös viinitilalla maistelemassa kreetalaisista rypälelajikkeista valmistettuja viinejä. Street food -osiossa tutustumme gyrospita- ja souvlaki-ravintoloiden tyypilliseen ja herkulliseen tarjontaan ja viikkoon mahtuu myös käynti maalaismarkkinoilla.  

Opas kertoo kreetalaisesta ruokakulttuurista ja avaa asioiden taustoja ja historiaa. Välillä haukkaamme palan kulttuuria vierailemalla museoissa ja kädentaitajien työpajoissa unohtamatta Rethimnonin monumentaalisia nähtävyyksiä, Fortezzan linnoitusta ja venetsialaista satamaa, jotka maisemillaan hivelevät kulinaristin visuaalista silmää. Rethimnon on myös tunnettu lukuisista elävän musiikin mezedopolioistaan ja pääsemme myös viettämään (koronatilanteesta riippuen) iltaa musiikin ja modernimpien mezeiden parissa.

Nämä opastetut retket kestävät noin 3-5 tuntia ja ajoittuvat eri päivinä hieman eri aikaan saattaen jakautua myös aamu- ja iltaosioon. Yleensä lähdemme retkille hotellilta ja liikumme ohjelmasta riippuen joko jalkaisin tai pikkubussilla. 

KOHDE

Makumatkan kohteena on Rethimnon ja sen ympäristö. Rethimnon sijaitsee Kreetan länsipuolella ja sieltä on n.60 km Haniaan ja n.75 km Iraklioniin. Opastettujen retkien ohella jää aikaa myös kuljeskella viehättävän, aitokreetalaisen Rethimnonin kaupungin vanhoilla kujilla tutustuen kiehtoviin pikkupuoteihin tai nauttia tämän eläväisen yliopistokaupungin runsaasta kulttuuritarjonnasta. Rethimnonissa on kiehtovia pieniä museoita, gallerioita ja käsityöläispuoteja. Hotellilla on viehättävä uima-allasalue, mutta pitkä matka ei ole myöskään uimarannalle, jossa voit pulahtaa uimaan Välimeren raikkaisiin aaltoihin.

MAJOITUS 

Majoitus on Rethimnonin kaupungissa, hyvätasoisessa ja viihtyisässä Ideon hotellissa (***). Katso hotellikuvaukset hotellien omilta nettisivuilta www.hotelideon.gr

RUOKAILUT

Ohjelmapäiviin sisältyy erilaisia maistiaisia, viininmaistelua ja jokaisen viiden ohjelmapäivän aikana nautitaan yhdessä perinteinen kreetalainen, paikallisista raaka-aineista valmistettu runsas ateria (joskus itse valmistettu), johon sisältyy aina vesi ja talon viini. Lisäksi matkan hintaan sisältyy tervetuloateria ja läksiäisillallinen.

RYHMÄN KOKO

Haluamme pitää ryhmäkoot pieninä, jotta Sinulla olisi parempi mahdollisuus nauttia rauhassa matkaohjelmasta, opastuksesta ja matkaseurasta. MatkaPaletin matkoilla et ole vain osa yhtä suurta laumaa, jossa viimeinen ei koskaan kuule, mitä opas sanoo. Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 5 osallistujaa ja max on 12 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

TERVEYS JA KUNTO

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille, koska kuljemme retkien aikana jalkaisin ja pikkubussilla niin kapeilla kujilla kuin poluilla ja puutarhoissa.

TARKEMPI OHJELMA

Tarkempi päiväkohtainen ohjelma päivitetään myöhemmin ja se avautuu sen jälkeen oikean reunan Viikon ohjelma -painikkeesta.

HINTAAN SISÄLTYY

suorat Norwegianin lennot, lentokenttäkuljetukset Kreikassa, majoitus jaetussa 2 hh:ssa, tervetulotilaisuus, tervetuloateria, runsaat buffet-aamiaiset, viitenä päivänä n. 3 - 5 tunnin

opastettu ruoka/kulinaariteemainen ohjelma maisteluineen sisältäen tarvittavat kuljetukset ja ruokailut sisältäen veden ja talonviinin, läksiäisillanvietto ja läksiäisateria. Lisäksi mukavaa yhdessäoloa ja suomenkielisen oppaan palvelut koko matkan ajan.


LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yhden hengen huoneessa 165 euroa/vko (=2 hh yhdelle).

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa kreetalaisen luonnon tutkimiseen ja rentoon lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä koko viikon ja huolehtii matkaohjelman organisoimisesta. Parhaansa mukaan hän pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.

 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä:
MatkaPaletti Oy/ KKV 1017/04 Mj, Suomen Matkatoimistoalan liiton jäsen.

Tarkempi ohjelma päivittyy alla olevan linkin alle myöhemmin. 

Viikon ohjelma