top of page

SAMOILUA, KYLÄKULTTUURIA JA
KREETALAISIA MAKUJA RETHIMNONISSA

* Kreetan klassikkomme Patikointia kulttuurin alkulähteillä -ohjelman reittejä on kevennetty entisestään. Ohjelmaan on lisätty uusia kyliä, uusia polkuja ja uudistettu sisältöä. Pääsemme samoilemaan oliivilehdoissa ja toivottavasti tutustumaan myös syyskauteen kuuluvaan rakin poltoon. Tällä matkalla hidastamme vauhtia ja nautimme sadonkorjuun värittämästä maalaismaisemasta, granaattiomenista, saksanpähkinöistä ja kurpitsoista. Kreetalla on moni-ilmeisen luonnon lisäksi tarjottavanaan pitkä ja dramaattinen historia ja vertaansa vailla oleva upea ruokakulttuuri. Tällä matkalla istumme pienten kylien ukkokuppiloihin eli kafenioneihin ja pitkien notkuvien herkkupöytien ääreen. Pääsemme  kosketuksiin niin aitojen kreetalaisten makujen kuin myös vieraanvaraisten paikallisten ihmisten kanssa.

Tämä on todellinen unelmamatka kokeneemmallekin Kreetan kävijälle!

Ajankohdat ja hinnat
2021
Lennot

03.10. - 10.10. / alk. 1´225 €

Hinta alkaen 2hh:ssa

Norwegian DY2950/DY2951

Meno     Hki - Hania

               06:00 - 09:55

Paluu     Hania - Hki 

               10:40 - 14:30

Tämä patikointimatka on suunniteltu normaaleja patikointimatkojamme kevyemmäksi ja etenkin ruokakulttuuripainotteisemmaksi. Päivämatkat ovat n. 3 - 5 km. Ohjelmassa yhdistyvät kävelyretket luonnossa ja tutustuminen Kreetan historiaan, kulttuuriin ja kafenioiden eli ukkokuppiloiden ja paikallisten kylätavernojen terveellisiin antimiin.

Kuljettavat reitit ovat helpohkoja; patikoimme rauhallisessa tahdissa pääosin hiekkateitä, mutta välillä poikkeamme myös aasipoluille ja kivisille kalderimeille. Meillä on aikaa rauhassa nauttia sadonkorjuuajan luonnosta, granaattiomenista, saksanpähkinöistä ja kurpitsoista eli kreetalaisesta maalaismaisemasta kokonaisvaltaisesti, tuoksuineen, väreineen ja äänineen.

Eri päivillä on oma teemansa; esimerkiksi ennen vierailua Arkadin luostarissa kokoonnumme kuulemaan tuon vapauden symbolin historiaa, yhtenä päivänä puhumme kreetalaisesta terveellisestä ruokavaliosta, yhtenä oliivinviljelyksestä ja oliiviöljystä, joinain päivänä kuulemme tämän päivän kyläkulttuurista ja siitä miten se eroaa entisestä jne. Kaikilla retkillä kuulemme Kreetan värikkäistä vaiheista ja ihmisten elämästä tällä karulla, kauniilla ja ystävällisellä saarella.

 

Patikointipäivät alkavat aamulla, jolloin osanottajat haetaan hotellilta. Reittien alkuun siirrymme autokuljetuksella ja päivän ohjelmasta riippuen voi tähän kulua aikaa jopa 45 minuuttia. Pääset siis aamuisin ´sight seeing´ajelulle ja saat ihailla uuteen päivään heräävää kreetalaista maisemaa.

Päivän patikointiosuus kestää noin  n. 1 - 3 tuntia. Kahvi/teetauko pidetään jossakin pienessä kyläkahviossa ennen kävelyosuutta tai sen välissä reitistä riippuen. Kaikki päivät päättyvät aitoon kylätavernaan, jossa nautitaan yhdessä perinteinen kreetalainen, paikallisista raaka-aineista valmistettu terveellinen ateria, johon matkoillamme kuuluu aina vesi ja talon viini.

Lyhyempien patikointiretkien ohella jää aikaa myös kuljeskella viehättävän Rethimnonin kaupungin vanhoilla kujilla tutustuen kiehtoviin pikkupuoteihin tai nauttia tämän eläväisen yliopistokaupungin runsaasta kulttuuritarjonnasta. Rethimnonissa on myös kiehtovia pieniä museoita, gallerioita ja käsityöläispuoteja. Hotellilla on viehättävä uima-allasalue, mutta pitkä matka ei ole myöskään uimarannalle, jossa voit pulahtaa uimaan Välimeren raikkaisiin aaltoihin.

 

 

KOHDE

Patikointimatkan kohteena on Rethimnon ja sen ympäristö. Rethimnon sijaitsee Kreetan länsipuolella ja sieltä on n.60 km Haniaan ja n.75 km Iraklioniin.

 

MAJOITUS 

Majoitus on Rethimnonin kaupungissa, hyvätasoisessa ja viihtyisässä Ideon hotellissa (***). Katso hotellikuvaukset hotellien omilta nettisivuilta www.hotelideon.gr

 
TERVEYS JA KUNTO

Patikointimatkan kävelyretket edellyttävät normaalia terveydentilaa ja kohtalaista peruskuntoa sekä hyviä jalalle ja kävelyyn sopivia jalkineita. Patikoinneilla on hyvä olla mukana pieni päiväreppu, aurinkohattu, vesipullo, aurinkovoidetta, kelinmukainen vaatetus ja 1-2 kävelysauvaa. Muut käytännönasiat käymme läpi aina tervetulotilaisuudessa.

RUOKAILUT

Patikointipäivinä pidämme kahvi/teetauon kreetalaisessa kyläkahvilassa. Päivän päätteeksi nautitaan yhdessä perinteinen kreetalainen, paikallisista raaka-aineista valmistettu runsas ateria, johon sisältyy aina vesi ja talon viini. Lisäksi matkan hintaan sisältyy tervetuloateria ja läksiäisillallinen.

RYHMÄN KOKO

Haluamme pitää ryhmäkoot pieninä, jotta Sinulla olisi parempi mahdollisuus nauttia rauhassa matkaohjelmasta, opastuksesta ja matkaseurasta. MatkaPaletin matkoilla et ole vain osa yhtä suurta laumaa, jossa viimeinen ei koskaan kuule, mitä opas sanoo. Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 7 osallistujaa ja max on 15 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

 

TARKEMPI OHJELMA

Tarkempi ohjelma aukeaa oikean reunan painikkeesta.

HINTAAN SISÄLTYY

suorat Norwegianin lennot, lentokenttäkuljetukset Kreikassa, majoitus jaetussa 2 hh:ssa, tervetulotilaisuus, tervetuloateria, runsaat buffet-aamiaiset, viitenä päivänä n. 4 - 5 tunnin

opastettu samoilua & kyläkulttuuria -retki, kuljetukset reittien alkuun ja takaisin hotellille, vaelluspäivinä taukokahvi/tee ja ruokailut kylätavernoissa sisältäen veden ja talonviinin, läksiäisillanvietto ja läksiäisateria. Lisäksi mukavaa yhdessäoloa ja suomenkielisen oppaan palvelut koko matkan ajan.

 

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yhden hengen huoneessa 165 euroa/vko (=2 hh yhdelle).

 

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

 

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa kreetalaisen luonnon tutkimiseen ja rentoon lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä koko viikon ja huolehtii matkaohjelman organisoimisesta. Parhaansa mukaan hän pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.

 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä:
MatkaPaletti Oy/ KKV 1017/04 Mj, Suomen Matkatoimistoalan liiton jäsen.

bottom of page