top of page

Matkaohjelma

 

Samoilua, kyläkulttuuria ja kreetalaisia makuja Rethimnonin alueella, Kreetalla

Huom! Uusi ohjelmasisältö. Muutokset ohjelmaan ja kävelyreitteihin mahdollisia johtuen esim. sääolosuhteista.

Päivä 1. Matkapäivä 

 

Lennot Helsinki - Hania.
Bussikuljetus Rethimnoniin ja hotelliin. Myöhemmin iltapäivällä tervetulotilaisuus ja kävelykierros kaupungilla, jonka jälkeen yhteinen tervetulopäivällinen.

 

Päivä 2. Kolme kylän kierros

(Vaikeusaste *)

 

Aloitamme reitin Agios Dimitrioksen kylästä, jossa poikkeamme lähes tuhat vuotta vanhassa bysanttilaisessa kirkossa. Jatkamme Pigin kylään, jossa käymme freskoin koristellussa vanhassa kirkossa sekä juomme kyläkahvilassa taukokahvit. Matkamme jatkuu edelleen Agia Paraskevin kylään yhteiselle lounaalle.

Päivä 3. Agios Antoniuksen rotko ja Patsoksen kylä

(Vaikeusaste **)

 

Patsoksen kylä ja rotko sijaitsevat Amarin alueella, jonne ajettaessa ohitamme kuuluisan patojärven Potami Damin. Käymme ensin tutustumassa kylään ja juomme kahvit kylän tavernassa. Patsoksen eli Agios Antoniuksen rotko on saanut nimensä sen alkupäässä sijaitsevasta pienestä luolakirkosta, joka on pyhitetty Agios Antoniukselle. Alun perin tämä vanha kulttipaikka on ollut käytössä jo minolaisella kaudella. Rotko on suosittu ulkoilukohde, sillä suuret plataanipuut ja runsas kasvillisuus luovat varjoa ja veden solina virkistää. Alueella sijaitsee myös suosittu taverna, jossa nautimme herkullisen aterian.

Päivä 4. Keramiikkakylä Margarites 

(Vaikeusaste **)
 

Ajamme aamusella autolla Rethimnonin rantakylien ja Peraman kylän kautta Mylopotamoksen alueelle Margaritesin kylään.  Margarites on yksi Kreetan kuuluisista keramiikkakylistä, jossa yhä tänä päivänäkin toimii lukuisia keraamikkoja omissa pajoissaan. Kuljemme kylän ympäristön luonnossa ja käymme tutustumassa pieneen paikalliseen luostariin. Vierailemme myös savenvalaja Jorgos Dalamvelasin luona. Jorgos on yksi harvoista keraamikoista, joka ylläpitää vanhaa keramiikkaperinnettä käyttäen töissään edelleen Margaritesin alueen savea. Hänen keramiikkaesineidensä mallit tulevat aina minolaiselta ja antiikin ajalta. Mahdollisuus ostaa kauniita esineitä ja käyttökeramiikkaa kotiin viemisiksi tai tuliaisiksi. Retken lopuksi lounastamme Elenin tavernassa ja pääsemme toivottavasti tutustumaan myös rakin tislaukseen ja maistelemaan tuoreeltaan tuota kreetalaisten pyhää juomaa.

Päivä 5. Vapaapäivä

 

Aamulla mahdollisuus käydä Rethimnonin markkinoilla, mistä löytää tuoreita ja kuivattuja yrttejä, paikallista timjamihunajaa, juustoja, vihanneksia, hedelmiä ja muita ajankohtaisia maataloustuotteita sekä runsaasti erilaista kodintavaraa, kankaita, vaatteita, kenkiä ja laukkuja. Loppupäivä on hyvää aikaa tutustua Rethimnonin kaupunkiin, sen nähtävyyksiin ja museoihin tai vain rentoutua uimarannalla tai katukahviloissa istuskellen. 

Päivä 6. Vamoksen perinnekylä ja Vrisses 

(Vaikeusaste **)

 

Tänä päivänä tutustumme kyläkulttuuriin samoilemalla uuteen kukoistukseen heränneen Vamoksen perinnekylän kujia ja mukulakivisiä vanhoja katuja kuullen samalla kylän historiaa. Välillä istahdamme kyläkahvilaan maistelemaan kreikkalaista kahvia, minkä jälkeen jatkamme kulkuamme kylää ympäröiville idyllisille maalaisteille. Kävelykierroksen jälkeen ajamme Vrissesin kylään, joka on kuulu jogurtistaan, juustoista ja lähteistään.  Siellä nautimme jälleen runsaan ja maukkaan kreetalaisen aterian. Päivän aikana vierailemme myös oliivinpuristamossa, josta on mahdollista ostaa mukaansa aitoa, täynnä polyfenoleja olevaa ja tuoreelta tuoksuvaa, kreetalaista extra-neitsyt-oliiviöljyä.

Päivä 7. Spilin kylä ja yrttipuutarha

(Vaikeusaste **)

 

Aamulla ajamme saaren sisäosiin kohti vuoristoa ja Spilin kylää. Tutustumme ensin yhdessä kylän tärkeimpiin nähtävyyksiin, minkä jälkeen istahdamme taukokahville kylän viehättävään ukkokuppilaan. Kahvittelun jälkeen lähdemme kulkemaan kohti Stefanoksen vuosittain laajentunutta vehreää yrttipuutarhaa, jossa teemme opastetun kävelykierroksen ja kuulemme Stefanoksen kertomana monista lääkinnällisistä kasveista mukaan lukien Kreetan endeemiset yrtit. Puutarhalla on mahdollisuus tehdä ostoksia yrttitarhan myymälässä ja/tai jäädä kahvilaan maistelemaan heidän uutuustuotteitaan, kuten kotitekoista diktamus-, minttu- tai sitruunajäätelöä. Palaamme kylään kävellen ja nautimme siellä jo tutuksi tulleen runsan aterian pitkän pöydän ääressä.

Päivä 8. Kotimatka 

 

Aamiaisen jälkeen bussikuljetus lentokentälle ja lento Hania - Helsinki.

 

bottom of page