Matkaohjelma
Kulinaaria ja kulttuuria Ateenassa
Tämä on alustava ohjelma ja pienet muutokset ovat mahdollisia. Tarkennettu ohjelma toimitetaan ilmoittautuneille.

Päivä 1. Matkapäivä
Lento Helsinki - Ateena,
bussikuljetus keskustahotelliin ja majoittuminen.
Tervetulotilaisuus hotellilla, minkä jälkeen sukellamme tämän suuren metropolin ihmisvilinään ja suuntaamme kävellen nauttimaan tervetuloateriaa paikallisten ja turistien suosimaan suvlatsidikoon eli grillivarras-paikkaan Monastirakin aukion lähistölle.
Halukkaat voivat lisäohjelmana ja omakustanteisesti lähteä vielä illemmalla oppaan seurassa pienelle rennolle iltapalalle elävän musiikin ravintolaan.
Päivä 2. Pieni tutustumiskierros keskusta-alueella, Akropolis-museo ja Akropolis-kukkula - Iltapäivällä elävän musiikin taverna
Aamupäivällä kierrämme keskustaa ja näemme kierroksen aikana antiikin ajan monumentteja, paikannamme museoita ja muita nähtävyyksiä.
Ensimmäisen päivän tutustumiskohteina meillä on Akropolis-museo ja mahtava Akropoliin kukkula.
Tämän jälkeen laskeudumme Anafiotikan ja Plakan kaupunginosien läpi Monastirakin alueelle, jossa nautimme iltapäiväateriaa legendaarisessa elävän musiikin tavernassa.
Päivä 3. Aamupäivällä vierailu viinitilalle - Illalla ruokakurssi
Aamupäivällä kuljetus Mesogian alueelle paikalliselle viinitilalle, jossa kuulemme tilan historiaa ja tutustumme heidän modernin teknologian tuotantotiloihin ja eri viinien valmistukseen. Tämän jälkeen maistelemme palkittuja laatuviinejä mm. juustojen kera. Mahdollisuus ostaa tilan tuotteita mukaan. Ruokailu vaihtoehtoisesti Porto Raftin alueella merenrannalla (säävarauksella) tai palaamme Ateenan ja Plakaan, jossa lounastamme erittäin suositussa vanhassa tavernassa.
Muutos. Tässä esitelty ruokakurssi lisähintaan halukkaille á 75 €. Uudessa ohjelmassa illallinen elävän musiikin ravintolassa.
Iltapäivällä kulkumme suuntaa vuorostaan Thision alueella sijaitsevaan tavernaan ja vuorossa on ruoanvalmistuskurssi. Valmistamme tyypillisen ja herkullisen kreikkalaisen ateriakokonaisuuden asiantuntijan (eng) opastuksessa. Laadukkaista raaka-aineista syntyy mm. suussa sulavaa uunilammasta, pinaattipiirasta ja kesäkurpitsapyöryköitä. Lopuksi istumme yhdessä terassille nauttimaan runsaista ja monipuolisista aikaansaannoksistamme ja hyvällä onnella saatamme syödä elävän musiikin säestyksellä.
Päivä 4. Kulinaariset kujat ja mahtavat kauppahallit
Lähdemme ´kevyen´ aamiaisen jälkeen hotellilta kävellen ja pysähdymme päivän aikana lukuisiin kohteisiin, joissa maistelemme erilaisia kreikkalaisia ruokatuotteita. Piipahdamme myös delipuodissa, jossa saamme kuulla tuotteista sekä maistella erilaisia erikoistuotteita ja arvokkaita oliiviöljyjä. Kierroksemme aikana kuljemme samalla pikkukatuja kieputellen kohti Ateenan mahtavia kauppahalleja. Tämä on elämys, jota et koskaan unohda; lihaa, kalaa, mausteita, oliiveja, hedelmiä, vihanneksia silmän kantamattomiin. Päivän aikana on loistava mahdollisuus tehdä hyviä ostoksia kotiin viemiseksi. Päätämme kierroksen yhteiseen ateriaan yhdessä hallien tai sen läheisyyden suosituista perinteisistä ruokapaikoista.
Illemmalla halukkailla on mahdollisuus osallistua oppaan seurassa omakustanteiseen illanviettoon, jonka tarkoituksena on tutustua ´kreikkalaiseen kafenion´ -instituutioon.
Päivä 5. Vapaapäivä, ei yhteistä ohjelmaa
Mahdollisuus kierrellä omatoimisesti tutustumassa mieleisiinsä kohteisiin Ateenassa. Opas auttaa halutessanne vapaapäivän ohjelman suunnittelussa.
Päivä 6. Parlamenttitalo, vahdinvaihto, Kansallispuisto ja Benaki-museo - Iltaohjelmana viinien maistelua ja mezeitä
Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti parlamenttirakennusta, jonka edessä sijaitsevalla Tuntemattoman sotilaan haudalla tapahtuu teatraalinen vahdinvaihto aina tunnin välein. Jatkamme matkaa Kansallispuiston vehreille poluille ja näemme siellä pienen eläintarhan ja hyvällä onnella vapaana vaeltavia kilpikonnia. Käymme myös vuoden 1898 aikaisella Olympiastadionilla ja lopulta kierrämme puiston takaa Benaki-museoon, joka on yksi merkittävimmistä taidemuseoista Ateenassa. Museossa on mittavat kokoelmat esineitä aina neoliittiselta kaudelta 1900-luvulle. Museoon tutustumisen jälkeen syömme lounaan museon ylimmän kerroksen ravintolassa.
Ateenaan on viime vuosina auennut useita laadukkaita viiniravintoloita ja iltaohjelmana lähdemme vielä tutustumaan niistä yhteen. Maistelemme kreikkalaisia eri alueiden viinejä ja herkullisia pieniä mezeitä asiantuntevan sommelierin avustuksella.
Päivä 7. Viimeisiä maisteluja ja ruokaostoksia kotiinviemiseksi
Jatkamme Kulinaaristen kujien kierrosta vielä uudenlaisilla vierailukohteilla, jotta mitään Ateenan herkuista ei jäisi maistamatta. Päätämme kierroksen yhteiseen lounaaseen upeassa deli-ravintolassa, joka on elämys jo itsessään.
Lounaan jälkeen on aikaa tehdä vielä tuliaisostoksia kauppahalleilla ja lähistön lukuisissa mauste-, juusto-, hunaja- ja herkkukaupoissa.
Illalla kulinaariviikon päätöstilaisuus ja läksiäisillallinen elävän musiikin ravintolassa.
Päivä 8. Kotimatka
Aamiaisen jälkeen bussikuljetus lentokentälle ja lento Ateena - Helsinki.