top of page

ITÄINEN KREETA JA SPINALONGA
Bussikiertomatka

Tervetuloa mukaan monipuoliselle matkalle kauniille ja vieraanvaraiselle Kreetan saarelle!
 

Matka upealle ja kiehtovalle Kreetan saarelle on henkeäsalpaava aikamatka menneille vuosituhansille aina minolaisten korkeakulttuurin ajalta roomalaiselle, Bysantin, Venetsian ja ottomaanivallan ajoille. Viikon aikana ajamme läpi useiden idyllisten maalaiskylien niin vuoristossa kuin rannikolla. Matkan kohokohtina ovat Itäisen Kreetan nähtävyydet, kuten Knossoksen palatsi, Iraklionin arkeologinen museo, legendaarinen lepraparantolana toiminut Spinalongan saari ja kuuluisa Vain palmuranta. Ajamme myös ylös Lassithin viljavalle ylätasangolle, jossa käymme ylijumala Zeuksen syntymäluolalla. Unohtaa ei voi myöskään Iraklionin viininviljelysalueita, viinitilavierailua maisteluineen ja kreetalaista keittiötä, joihin tutustumme useiden yhteisten aterioiden aikana saaden perusteellisen läpileikkauksen terveellisestä ja perinteisestä Välimeren ruokavaliosta. Viikkoon mahtuu myös tutustumiskäynti Toploun luostariin, tutustuminen Sitian kaupunkiin ja etelärannikon kylistä Mirtos ja Ierapetra ovat myös reittimme varrella.
 

 

HUIPPU-MATKA

Ajankohdat ja hinnat 2023, ei ohjelmistossa keväällä 2024.

24.09.-01.10. / 1´595 €

Hinta alkaen 2hh:ssa

Majoitus 1hh:ssa + 195 €

Lennot

Finnair AY1855/AY1856

Meno     Hki - Hania

               06:00 - 09:55

Paluu     Hania - Hki 

               10:55 - 14:50 

Ohjelmassa yhdistyvät bussiretket ja tutustuminen Kreetan historiaan, kulttuuriin, tärkeimpiin nähtävyyksiin ja paikallisten tavernojen herkullisiin, antimiin. Joidenkin nähtävyyksien äärelle pääsy tai niihin tutustuminen edellyttävät kävelyä mutta nämä ovat melko lyhyitä matkoja. Etenkin Spinalongan retkellä ja mm. Knossoksen arkeologisella alueella tulee kävelyä jonkun verran. Varauduthan siis matkaan hyvillä kävelykengillä.

Bussiretket alkavat aamulla, jolloin osanottajat haetaan hotellilta. Jokaisena retkipäivänä (5pv) istut myös pitkän tavernan pöydän ääreen ja nautit perinteisen kreetalaisen, paikallisista raaka-aineista valmistetun aterian. Spinalongan saarelle lähdemme laivalla. Retkipäivien pituudet vaihtelevat, mutta ovat pääsääntöisesti kokopäiväretkiä.

Iltaisin sinulle jää myös vapaa-aikaa, jolloin voit kuljeskella viehättävien kohdekaupunkien uusilla ja vanhoilla kujilla tutustuen jännittäviin pikkupuoteihin tai nauttia kahviloiden ja cocktailbaarien tarjonnasta. Kaikissa kaupungeissa on myös pieniä museoita, kuten kansantaidemuseoita ja gallerioita. Rentouttavaa ajanvietettä on myös kirjan lukeminen rantatuolissa meren kohinaa kuunnellen tai pulahtaminen uimaan Välimeren raikkaisiin aaltoihin.

TOP NÄHTÄVYYDET TÄLLÄ MATKALLA

- Knossoksen palatsi

- Heraklionin arkeologinen museo

- Heraklionin viinialueet
- Spinalongan saari

- Vain palmuranta

- Toploun luostari

- Heraklionin kaupunki

- Agios Nikolaos ja Voulisméni-järvi

- Rethimnonin vanha kaupunki

MAJOITUS JA HOTELLIT 

Heraklion, Iraklion hotelli (2 yötä)

Sitia ja/tai Agios Nikolaos, hotelli El Greco, www.hotelelgreco.eu  (3 yötä)

Rethimnon, hotelli Olympic Palladium (2 yötä)

TERVEYS JA KUNTO

Päiväretkille osallistuminen edellyttää normaalia terveydentilaa ja hyviä jalalle ja kävelyyn sopivia jalkineita. Matka ei sovellu kovin liikuntarajoitteisille.

RUOKAILUT

Tervetulopäivällinen ja läksiäisillallinen, retkipäivinä (5pv) nautimme yhdessä perinteisen kreetalaisen, paikallisista raaka-aineista valmistetun runsaan aterian. Kaikkiin matkaan sisältyviin aterioihin kuuluu ruokajuomana vesi ja talon viini. Pyrimmme pitämään sopivissa väleissä myös omakustanteisen kahvi/teetauon. Vapaapäivänä ei yhteistä ruokailua.

RYHMÄN KOKO

Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 15 osallistujaa. Matka voidaan toteuttaa myös suuremmille ryhmille. 

TARKEMPI OHJELMA

Kiertomatkan tarkempi ohjelma aukeaa sivun oikeanpuoleisesta reunasta.

HINTAAN SISÄLTYY

suorat Finnairin lomalennot, lentokenttäkuljetukset Kreikassa, majoitus jaetussa 2 hh:ssa, majoitusvero, tervetulotilaisuus, tervetuloateria, aamiaisbuffet, viitenä päivänä opastettu kokopäivän bussiretki, Spinalongan laivaosuus, sisäänpääsyliput, retkipäivinä ruokailut tavernoissa sisältäen veden ja talonviinin, läksiäisillanvietto ja läksiäisateria. Lisäksi mukavaa yhdessäoloa, illanviettoja eri tavernoissa ja oppaan palvelut koko matkan ajan.

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yhden hengen huoneessa 195 euroa/vko (usein 2 hh yhdelle).

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa matkaohjelmaan ja rentoon lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä koko viikon ja organisoi yhteistä ohjelmaa ja esim. tavernailtoja. Parhaansa mukaan hän pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.

 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä: MatkaPaletti Oy/ KKV 1017/04 Mj

bottom of page