Keramiikan tekoa Kreetalla
Margaritesin keramiikkakylässä

Margaritesin kylä on ollut vuosisatoja tunnettu keramiikastaan ja omasta erikoislaatuisesta savestaan. Kylä sijaitsee 25km päässä Rethimnonin kaupungista sisämaahan päin ainutlaatuisen luonnonkauneuden keskellä. Se on yksi tärkeimmistä keramiikkakeskuksista koko Kreikassa. Kylässä on n. 18 keramiikkapajaa, joissa ovat käytössä niin perinteiset kuin modernit tekniikat sulassa sovussa. Pajoissa taiteilijat myös esittelevät teoksiaan ja pääset tekemään upeita ostoksia kotiin tuomisiksi.

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/13
Ajankohdat ja hinnat

Tilauksesta ryhmille

Esim. hinta alk. 1´195 € /vk

 

Pyydä tarjous omalle ryhmälle. Hintaan vaikuttaa osallistujien määrä ja matkan ajankohta ja toivotut muut lisäpalvelut.

Lennot

Norwegian 

Meno     Hki - Hania

               06:00 - 09:55

Paluu     Hania - Hki

               10:40 - 14:30

Viikon aikana olemme paikallisen keramiikkataiteilija Jorgos Dalamvelaksen opissa. Jorgos jatkaa isänsä perintöä ja on kehittänyt heidän keramiikkapajan tuotantoa ja myymälää. Jorgos on myös opiskellut keramiikkataidetta Ateenassa ja perehtynyt minolaisen ja antiikin ajan käyttökeramiikkaan. Margaritesin kylästä saadaan hyvin erikoislaatuista savea, joka polton jälkeen on täysin vesitiivistä ilman lasitusta. Kurssin aikana käymme läpi eri tekniikoita, vanhoja koristelutekniikoita ja teemme omia taideteoksiamme.

 

Ensimmäiset päivät majoitumme Margaritesin kylässä upeasti restauroidussa Kouriton-perinnetalossa. Loppuviikoksi siirrymme viehättävään Rethimnonin kaupunkiin, jossa pääsemme nauttimaan historiaa ja vanhoja käsityöperinteitä huokuvasta kaupunki- sekä rantalomasta. Viikon aikana käymme tutustumassa kaupungin arkeologiseen museoon ja teemme myös kansantaide-/taideteemaisen kävelykierroksen vanhassakaupungissa vieraillen käsityöläisten pajoilla ja taidemuseossa.

KURSSI JA OPETUS

Kurssi ja opetus koostuvat noin 25 tunnin ohjatusta työskentelystä Jorgos Dalamvelasin opissa hänen omassa työpajassa. Viikon lopulla palaamme Margaritesin kylään viimeistelemään ja polttamaan töitämme. Huom. opetus on englannin kielellä.

 

KOHDE

Kurssi järjestetään kauniilla Kreetan saarella Margaritesin keramiikkakylässä ja kuvauksellisessa Rethimnonin kaupungissa. Rethimnon sijaitsee Kreetan länsipuolella ja sieltä on n. 60km Haniaan ja n.75km Iraklioniin ja n. 25 kim Margaritesiin. Hanian lentokentältä on n. tunnin ajomatka Rethimnoniin.

 

MAJOITUS 

Majoitus on ensimmäiset neljä yötä täysin entisöidyssä venetsialaisen ajan Kouriton-perinnetalossa, jossa majoitumme 2-3 hengen huoneissa. Loppuviikoksi siirrymme Rethimnoniin, jossa majoitumme hotelli Ideonissa jaetuissa kahden hengen huoneissa. Kouriton-talossa ei ole mahdollisuutta 1hh:eisiin, mutta Ideon-hotellissa se on mahdollista.

 
RUOKAILUT

Molemmissa majoituksissa tarjoillaan aamiainen, joka sisältyy matkan hintaan. Perinnetalon aamiainen edustaa perinteistä kreetalaista tyyliä ja Ideon-hotellissa on todella runsas buffet-aamiainen. Viikko alkaa yhteisellä tervetulotilaisuudella ja -aterialla ja päättyyy läksiäisillanvietoon ja yhteiseen illalliseen. Matkan aikana ehdimme tutustua myös Margaritesin ja Rethimnonin tavernoihin, joissa nautimme omakustanteisesti veden kielelle herauttavista kreikkalaisista herkuista. 

 

VAPAA-AIKANA

Keramiikkakurssin ohella ja vapaapäivinä jää paljon vapaata aikaa, jolloin on mahdollisuus nauttia Rethimnonin nähtävyyksistä, museoista, markkinoista ja muista monipuolisista ostosmahdollisuuksista tai esim. retkeillä tutustumaan lähikyliin, joihin pääsee kätevästi paikallisbussilla tai taksilla.

 

RYHMÄN KOKO

Kurssin toteutuminen edellyttää vähintään 7 osallistujaa ja enimmäismäärä on 15 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

 

TARKEMPI OHJELMA

Tarkempi alustava viikko-ohjelma lähetetään osallistujille etukäteen ja tarkennettu versio jaetaan kaikille tervetulotilaisuudessa.

 

 

HINTAAN SISÄLTYY

suorat lennot Hki-Hania-Hki, lentokenttäkuljetukset Kreikassa, majoitus jaetussa 2-3 hengen huoneissa (4 vrk Margaritesin kylässä, 3 vrk Ideon hotellissa), aamiaiset, tervetulotilaisuus, tervetuloateria, Jorgos Dalamvelasin keramiikkakurssi (noin 25 tuntia), käytettävä savi, kävely- ja taidepajakierros Rethimnonin vanhassa kaupungissa, läksiäisillanvietto ja -illallinen. Lisäksi mukavaa yhdessäoloa ja suomenkielisen oppaan palvelut tarvittaessa viikon aikana.

 


LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yhden hengen huoneessa Rethimnonissa n. 75 euroa/ 3 yötä.

 

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa matkaohjelman mukaiseen toimintaan ja lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä ja organisoi yhteistä ohjelmaa ja esim. tavernailtoja. Parhaansa mukaan hän pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.

 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä: MatkaPaletti Oy/ KuVi 1017/04 MjMv

Viikon ohjelma