top of page

Matkaohjelma

 

Keramiikkaa, kyläkulttuuria ja kulinaaria Kreetalla


Muutokset ohjelmaan ja päiväjärjestyksen muuttuminen mahdollisia johtuen sääolosuhteista tai palvelujen aukioloista.

02b5086e23cbc100b64f5f01f2dad04a_edited.jpg
Päivä 1. Matkapäivä 

 

Lennot Helsinki - Hania.
Bussikuljetus Margaritesiin ja majoittuminen. Margarites on yksi Kreetan kuuluisista keramiikkakylistä, jossa yhä tänä päivänäkin toimii lukuisia keraamikkoja omissa pajoissaan. Päivällä kävelykierros kyläkeskustassa ja käymme tutustumassa pieneen paikalliseen luostariin sekä teemme ensivisiitin keraamikon pajalle. Tervetuloateria yhdessä kylän tavernoista.

 

Päivä 2. Kädet saveen

Aamiaisen jälkeen menemme Jorgos Dalamvelasin keramiikkapajalle ja tutustumme paremmin häneen sekä hänen työskentelyyn. Jorgosin keramiikkaesineiden mallit tulevat aina minolaiselta ja antiikin ajalta. Sitten aloitamme työskentelyn hänen työpajallaan. Jossain vaiheessa viikkoa käymme myös tutustumassa paikkaan, josta hän käy hankkimassa Margaritesin omaa ainutlaatuista savea ja kuulemme, kuinka luonnonsavi muokataan muovailukuntoon. Päivällä opetuksen jälkeen tai illalla yhteinen runsas kreetalainen ateria pitkän pöydän ääressä. 

Päivä 3. Kädet saveen, päivä 2.

Jatkamme työskentelyä Jorgosin keramiikkapajalla.  Opetuksen jälkeen omatoiminen lounas.
Iltapäivän ylimääräisenä ohjelmana halukkailla on mahdollisuus osallistua pienelle luonto/patikointiretkelle. Kuljemme kylän ympäristön luonnossa muutaman kilometrin matkan ja näemme monia mielenkiintoisia kasveja, puita ja pensaita. (Vaikeusaste **) Retken lopuksi aterioimme Elenin tavernassa, josta voi ostaa myös rakia, hunajaa tai oliiviöljyä kotiin viemiseksi.

Päivä 4. Kädet pois savesta ja siirtyminen Rethimnoniin


Aamiaisen jälkeen töiden viimeistelyä, hiomista ja koristemaalausta. Sen jälkeen pikkubussi hakee meidät Kouriton housesta ja ajamme auringonvalossa maaseututeitä ja rantakyliä ohitellen Rethimnoniin. Majoittuminen Ideon hotelliin tai muuhun vastaavan tasoiseen hotelliin. Iltapäivällä teemme yhdessä kävelykierroksen tutustuen Rethimnonin vanhaan kaupunkiin, minkä jälkeen Rethimnonin ”tervetuloateria”.

Päivä 5. Viinitilat ja oliivipuristamo


Aamiaisen jälkeen lähdemme Apokoronasin alueelle, jossa vierailemme ensin Dourakiksen viinitilalla tutustuen heidän tuotantotiloihin. Viinikellarikierroksen jälkeen maistelemme heidän laatuviinejä kevyen lounaan kera. Sen jälkeen ajamme vielä lyhyen matkan oliiviöljypuristamolle, jossa saamme tutustua oliiviöljyn tuotantoprosessiin. Oliivipuristamosta on mahdollista ostaa mukaansa aitoa, täynnä polyfenoleja olevaa ja tuoreelta tuoksuvaa, kreetalaista extra-neitsyt-oliiviöljyä sekä monia muita oliivipuu- ja oliivituotteita. Paluu iltapäivällä Rethimnoniin. Iltaohjelma vapaa.

Päivä 6. Vapaapäivä ja lauantaimarkkinat

 

Aamulla on mahdollisuus käydä aamiaisen jälkeen Rethimnonin lauantaimarkkinoilla, mistä löytää tuoreita ja kuivattuja yrttejä, paikallista timjamihunajaa, juustoja, vihanneksia, hedelmiä ja muita ajankohtaisia maataloustuotteita sekä runsaasti erilaista kodintavaraa, kankaita, vaatteita, kenkiä ja laukkuja. Koko päivä aikaa tutustua upeaan Rethimnonin kaupunkiin, sen nähtävyyksiin ja museoihin tai vain rentoutua uimarannalla tai katukahviloissa istuskellen. Rethimnonissa on myös erinomaiset shoppailumahdollisuudet.

Päivä 7. Tutustuminen kreetalaiseen kotiin ja ruoanvalmistukseen


Aamiaisen jälkeen ajamme läheiseen kylään, jossa tapaamme rouva Andronikin ja hänen miehensä Pantelin. He opastavat meitä yhdessä kreetalaisen ruoan saloihin vieraanvaraisessa kodissaan. Valmistamme useita perinteisiä ruokia ja nautimme lopuksi itse valmistetun lounaan pitkän pöydän ääressä. Iltapäivällä paluu Rethimnoniin. Illalla läksiäisillallinen venetsialaisessa satamassa. Lähtö klo 19.00

Päivä 8. Kotimatka 

 

Aamiaisen jälkeen bussikuljetus lentokentälle ja lento Hania - Helsinki.

 

bottom of page