top of page

LUOVUUSTERAPIAMATKA           

KREETALLE PALEOHORAN MERENRANTAKYLÄÄN

Miltä kuulostaisi LUOVA TAUKO Välimeren rannalla luovuutta ruokkivassa ympäristössä? 

 

Lähde kanssamme Kreetan Paleohoraan viettämään kiireetöntä aikaa, rentoutumaan, kuuntelemaan itseäsi, kuvaamaan elämääsi ja löytämään itsestäsi uutta ja unohtunutta.

 

Paleohoran viehättävässä kylässä Kreetan etelärannikolla annamme ympäröivän luonnon, meren, polkujen ja kujien inspiroida meitä löytämään oman elämämme värejä. Kreikkalainen ruoka, kulttuuri, aurinko ja lämpö virittävät kaikki aistimme luovuuden matkalle kohti itseämme. 

 

Joskus on lähdettävä kauas nähdäkseen lähelle.

Ajankohta
ja hinta
2024

02.-09.06. / 1´390 €

Äkkilähtöhintaan
NYT 1290 €

(vain 2 paikkaa jäljellä)

Hinta alkaen 2hh:ssa
1hh-lisä 210 €

Lennot

Finnair AY1855 / AY1856

Meno     Hki - Hania

               06:00 - 09:55

Paluu     Hania - Hki 

               10:50 - 14:50

Irrottautuminen arkisista ympyröistä, oleskelu kauniissa ympäristössä rauhoittaa ja antaa uusia näkökulmia omaan elämään. Kreetan upea historia, myytit ja mytologia, jumalat ja jumalattaret toimivat myös  oppaina tutkimusmatkallamme.

 

Luovan työskentelyn ja itsetutkiskelun avulla aistimme itseämme paremmin ja saamme itsestämme selkeämmän kuvan.
Kuka olen ? Mitä tunnen ? Mistä unelmoin ? Mikä tuottaa minulle iloa ja innostusta?

Luovat harjoitukset jättävät meihin muistijäljen. Luovuudesta tulee arjen voimavara.

Kurssi on yhdistelmä omatoimista tekemistä ja ryhmätyöskentelyä. Ryhmä työskentelee yhdessä, mutta myös omiin irtiottoihin on mahdollisuus, mikäli sellaiseen tulee tarvetta.

Haluamme olla herkkiä osallistujien tarpeille, kuulla niitä ja antaa tilaa kaikelle, mikä nousee esiin. Ryhmä tukee, inspiroi ja innostaa. Yhdessä oleminen, yhteisten asioiden ja kokemusten jakaminen voimaannuttaa ja eheyttää meitä. 

Mitään erityisiä taiteellisia taitoja ei tarvita. Luovuus ei ole suorittamista. 

Me antaudumme tilaan, jossa ei ole oikeaa tai väärää. Ilon kautta.

Osallistujille toimitetaan erikseen viikko-ohjelma sekä tietoa omasta henkilökohtaisesta materiaalipakista .

OPETUS

Ohjaajana kurssilla toimii opettaja, taide- ja kehoterapeutti, luovuusterapian asiantuntija Merja-Riitta Hämäläinen. Lue lisää ohjaajasta tästä.

 

Ohjattua työskentelyä on viitenä päivänä viisi tuntia jakautuen aamu- ja iltapäiväosioihin.


Aloitamme aamuisin kiireettömän ja rauhallisen aamiaisen jälkeen hiljaisuuteen vievillä meditatiivisilla harjoituksilla. Päivä jatkuu luovilla, taideterapeuttisilla harjoitteilla. Työskentelyssä vuorottelevat maalaaminen, kirjoittaminen ja luova liike. Lounastauon jälkeen luova työskentely jatkuu. Päätämme jokaisen päivän yhteiseen hiljaisuuden hetkeen.

 

Asetumme joka päivä katsomaan töitämme ja jakamaan prosessin herättämiä tunteita ja oivalluksia. Ohjaaja on koko ajan läsnä kannattelemassa työskentelyä.

KOHDE

Matkakohteena on Paleohora, idyllinen, aitokreetalainen rantakylä, joka sijaitsee Kreetan saaren länsipäässä etelärannikon puolella, Libyan meren rannalla. Kylän väkiluku on vain 1 675. Paleohorassa on 1200-luvulla rakennetun venetsialaisen linnoituksen rauniot, viehättävä kyläkeskusta tavernoineen ja kaksi uimarantaa, niemimaan molemmin puolin. Sieltä on n.70 km Haniaan. Hanian lentokentältä on n. 90 km /1 h 40 min ajomatka Paleohoraan.

 

MAJOITUS 

Majoitus on Villa Candiassa, joka sijaitsee hiekkarannalla n. 550m keskusaukiolta, puutarhan ja oliivipuiden keskellä.  Aamiainen tarjoillaan omassa rantabaarissa. Katso hotellikuvaus hotellin omilta nettisivuilta www.villamarise.com

RETKET

Matkan hintaan sisältyy paratiisikyläksikin kutsutun Azogiresin vuoristokylän päiväretki. Tutustumme tämän pienen kylän suureen ja mielenkiintoiseen historiaan kävelykierroksella, minkä jälkeen jatkamme luovuusterapeuttista työskentelyä kylän vanhan luostarin pihamaalla rehevän luonnon keskellä. Päivän aikana ammennamme voimaa kylän rauhallisuudesta ja luonnosta, joka avaa aistejamme. Kylän tavernassa on mahdollista pitää lounastaukoa.

 
RUOKAILUT

Villa Candian rantabaarissa tarjoillaan buffet-aamiainen, joka sisältyy matkan hintaan. Matkan hintaan sisältyvät myös tervetuliais- ja läksiäisateria sekä yksi kreetalainen illanvietto ruokaillen. Näihin ruokailuihin sisältyy vesi ja talonviini. Lounasta nautimme omakustanteisesti. Viikon mittaan on mahdollisuus tutustua Paleohoran kylän lukuisiin tavernoihin, joissa voi maistella veden kielelle herauttavia kreikkalaisia herkkuja.

VAPAA-AIKANA

Luovan työskentelyn lisäksi meillä on mahdollisuus viettää yhdessä aikaa oliivipuiden alla nauttien keskusteluista, ihmettelystä, lämmöstä, merestä ja kauniista ympäristöstä. Voit myös tutustua lähemmin Paleohoran kylään, uida hienolla hiekkarannalla, tehdä kävelyretkiä tai vain istua rantatuolissa meren kohinaa kuunnellen. Innokkaimmat voivat lähteä myös laiva- tai bussiretkelle paratiisimaiselle Elafonissin uimarannalle ja kahluusaarelle, jonka ranta muuttaa muotoaan joka vuosi meren aaltojen muovaamana.

RYHMÄN KOKO

Kurssin toteutuminen edellyttää vähintään 10 osallistujaa ja enimmäismäärä on 16 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

TARKEMPI OHJELMA

Tarkempi alustava viikko-ohjelma lähetetään osallistujille etukäteen ja tarkennettu versio jaetaan kaikille tervetulotilaisuudessa. 

HINTAAN SISÄLTYY

suorat Finnairin lennot, lentokenttäkuljetukset Kreikassa, majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa, majoitusvero, buffet-aamiaiset, tervetulotilaisuus, tervetuloateria ja läksiäisateria sisältäen talonviinin ja veden, luovuusterapiakurssin (n. 25 tuntia), yksi päiväretki Azogiresin kylään, yksi yhteinen illanvietto sisältäen runsaan illallisen, veden ja talonviinin. Oppaan palvelut koko matkan ajan. Lisäksi mukavaa yhdessäoloa ja mahdollisuus osallistua yhdessä illanviettoihin, joissa nautitaan maksullisia illallisia eri tavernoissa.

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yksin omassa 2hh:ssa +210 euroa/vko. Huom. 1hh:eita rajoitettu määrä.

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa luovaan työskentelyyn ja lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii yhdessä  ohjaajien kanssa ryhmästä koko viikon. Parhaansa mukaan he pyrkivät myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Lähde mukaan aistit avoinna ja rennosti itseä kuunnellen. Ripaus leikkimielisyyttä ja rohkeutta heittäytyä auttavat meitä toimimaan ryhmässä.  Varaathan mukaan myös positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.

 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä: MatkaPaletti Oy/ KKV 1017/04 Mj

Viikon ohjelma

Päiväkohtainen ohjelma toimitetaan ilmoittautuneille ennen kurssin alkua.

Screenshot_20231118_104131[53502]_edited_edited.jpg

Merja-Riitta Hämäläinen

bottom of page