LUOVUUSTERAPIAMATKA           

PALEOHORAN KYLÄÄN KREETALLE

Miltä kuulostaisi LUOVA TAUKO Välimeren rannalla luovuutta ruokkivassa ympäristössä? 

 

Lähde kanssamme Kreetan Paleohoraan viettämään kiireetöntä aikaa, rentoutumaan, kuuntelemaan itseäsi, kuvaamaan elämääsi ja löytämään itsestäsi uutta ja unohtunutta.

 

Paleohoran viehättävässä kylässä Kreetan etelärannikolla annamme ympäröivän luonnon, meren, polkujen ja kujien inspiroida meitä löytämään oman elämämme värejä. Kreikkalainen ruoka, kulttuuri, aurinko ja lämpö virittävät kaikki aistimme luovuuden matkalle kohti itseämme. 

 

Joskus on lähdettävä kauas nähdäkseen lähelle.

Ajankohta
ja hinta
2019

18.09. - 25.09. / 1´275 €

Hinta alkaen 2hh:ssa

Hinta alkaen 2hh:ssa

1hh-lisä 150 €

Huom. Alkaen hinta on sidottu lentohintaan ja nousee lähemmäksi lähtöä mentäessä.

Lennot

Norwegian D8702/D8703

Meno     Hki - Hania

               07:05 - 11:00

Paluu     Hania - Hki 

               11:45 - 15:35

Irrottautuminen arkisista ympyröistä, oleskelu kauniissa ympäristössä rauhoittaa ja antaa uusia näkökulmia omaan elämään. Kreetan upea historia, myytit ja mytologia, jumalat ja jumalattaret toimivat myös  oppaina tutkimusmatkallamme.

 

Luovan työskentelyn ja itsetutkiskelun avulla aistimme itseämme paremmin ja saamme itsestämme selkeämmän kuvan.
Kuka olen ? Mitä tunnen ? Mistä unelmoin ? Mikä tuottaa minulle iloa ja innostusta?

Luovat harjoitukset jättävät meihin muistijäljen. Luovuudesta tulee arjen voimavara.

Kurssi on yhdistelmä omatoimista tekemistä ja ryhmätyöskentelyä. Ryhmä työskentelee yhdessä, mutta myös omiin irtiottoihin on mahdollisuus, mikäli sellaiseen tulee tarvetta.

Haluamme olla herkkiä osallistujien tarpeille, kuulla niitä ja antaa tilaa kaikelle, mikä nousee esiin. Ryhmä tukee, inspiroi ja innostaa. Yhdessä oleminen, yhteisten asioiden ja kokemusten jakaminen voimaannuttaa ja eheyttää meitä. 

Mitään erityisiä taiteellisia taitoja ei tarvita. Luovuus ei ole suorittamista. 

Me antaudumme tilaan, jossa ei ole oikeaa tai väärää. Ilon kautta.

Osallistujille toimitetaan erikseen viikko-ohjelma sekä tietoa omasta henkilökohtaisesta materiaalipakista .

OPETUS

Ohjaajina kurssilla toimivat opettaja, taide- ja kehoterapeutti, luovuusterapian asiantuntija Merja-Riitta Hämäläinen ja keramiikka/kuvataiteilija, luovuusterapian asiantuntija, työnohjaaja Marjut Liesmäki. Lue lisää ohjaajista tästä.

 

Ohjattua työskentelyä on kuutena päivänä siten, että viitenä päivänä kuusi tuntia jakautuen aamu- ja iltapäiväosioihin ja retkipäivänä tehdään lyhyempi luovuusterapeuttinen harjoitus.


Aloitamme aamuisin kiireettömän ja rauhallisen aamiaisen jälkeen hiljaisuuteen vievillä meditatiivisilla harjoituksilla. Päivä jatkuu luovilla, taideterapeuttisilla harjoitteilla. Työskentelyssä vuorottelevat maalaaminen, kirjoittaminen ja luova liike. Lounastauon jälkeen luova työskentely jatkuu. Päätämme jokaisen päivän yhteiseen hiljaisuuden hetkeen.

 

Työskentely tapahtuu enimmäkseen yksin, mutta joka päivä asetumme myös katsomaan töitämme ja jakamaan prosessin herättämiä tunteita ja oivalluksia. Molemmat ohjaajat ovat koko ajan läsnä kannattelemassa työskentelyä.

 

KOHDE

Matkakohteena on Paleohora, idyllinen, aitokreetalainen rantakylä, joka sijaitsee Kreetan saaren länsipäässä etelärannikon puolella, Libyan meren rannalla. Kylän väkiluku on vain 1 675. Paleohorassa on 1200-luvulla rakennetun venetsialaisen linnoituksen rauniot, viehättävä kyläkeskusta tavernoineen ja kaksi uimarantaa, niemimaan molemmin puolin. Sieltä on n.70 km Haniaan. Hanian lentokentältä on n. 90 km /1 h 40 min ajomatka Paleohoraan.

 

MAJOITUS 

Majoitus on Villa Candiassa, joka sijaitsee hiekkarannalla n. 550m keskusaukiolta, puutarhan ja oliivipuiden keskellä.  Aamiainen tarjoillaan omassa rantabaarissa. Katso hotellikuvaus hotellin omilta nettisivuilta www.villamarise.com

RETKET

Matkan hintaan sisältyy päiväretkenä toteutettava laivaretki paratiisimaiselle Elafonissin kahluusaarelle, jonka ranta muuttaa muotoaan joka vuosi meren aaltojen muovaamana. Rannalla on rantatuolit päivänvarjoineen, kanttiini ja lähellä myös hyvä taverna. Rantapäivän aikana on mahdollista rentoutua vedessä kahlaillen ja uiden. Teemme retken aikana myös luovuusterapeuttisen harjoituksen, joka avaa aistejamme ja inspiroi meitä luovaan prosessiin.

 
RUOKAILUT

Villa Candian rantabaarissa tarjoillaan buffet-aamiainen, joka sisältyy matkan hintaan. Matkan hintaan sisältyvät myös tervetuliais- ja läksiäisateria sekä yksi kreetalainen illanvietto ruokaillen. Näihin ruokailuihin sisältyy vesi ja talonviini. Lounasta nautimme omakustanteisesti. Viikon mittaan on mahdollisuus tutustua Paleohoran kylän lukuisiin tavernoihin, joissa voi maistella veden kielelle herauttavia kreikkalaisia herkkuja.

VAPAA-AIKANA

Luovan työskentelyn lisäksi meillä on mahdollisuus viettää yhdessä aikaa oliivipuiden alla nauttien keskusteluista, ihmettelystä, lämmöstä, merestä ja kauniista ympäristöstä. Voit myös tutustua lähemmin Paleohoran kylään, uida hienolla hiekkarannalla, tehdä kävelyretkiä tai vain loikoilla riippumatossa meren kohinaa kuunnellen.

RYHMÄN KOKO

Kurssin toteutuminen edellyttää vähintään 10 osallistujaa ja enimmäismäärä on 16 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

 

TARKEMPI OHJELMA

Tarkempi alustava viikko-ohjelma lähetetään osallistujille etukäteen ja tarkennettu versio jaetaan kaikille tervetulotilaisuudessa. 

 

 

HINTAAN SISÄLTYY

suorat Norwegianin lennot, lentokenttäkuljetukset Kreikassa, majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa, buffet-aamiaiset, tervetulotilaisuus, tervetuloateria ja läksiäisateria sisältäen talonviinin ja veden, luovuusterapiakurssin (n. 32 tuntia), yksi päiväretki laivalla kuuluisalle Elafonissin kahluurannalle, yksi yhteinen illanvietto sisältäen runsaan illallisen, veden ja talonviinin. Oppaan palvelut koko matkan ajan. Lisäksi mukavaa yhdessäoloa ja mahdollisuus osallistua yhdessä illanviettoihin, joissa nautitaan maksullisia illallisia eri tavernoissa.

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yksin omassa 2hh:ssa +150 euroa/vko. Huom. 1hh:eita rajoitettu määrä.

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

Päiväkohtainen ohjelma toimitetaan ilmoittautuneille ennen kurssin alkua.

MarjutLiesmäki.jpg

Marjut Liesmäki

kuva_merja-riitta-150x191.jpg

Merja-Riitta Hämäläinen

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa luovaan työskentelyyn ja lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ohjaajien lisäksi ryhmästä koko viikon. Parhaansa mukaan hän pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Lähde mukaan aistit avoinna ja rennosti itseä kuunnellen. Ripaus leikkimielisyyttä ja rohkeutta heittäytyä auttavat meitä toimimaan ryhmässä.  Varaathan mukaan myös positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.

 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä: MatkaPaletti Oy/ KuVi 1017/04 MjMv

info@matkapaletti.fi  /  puh. 010 320 2690  /   PL 1, FI-00561 Helsinki

KKV 1017/04 Mj / SMAL 38309 / Y-tunnus 1877203-3

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • Pinterest Clean
  • w-googleplus
  • YouTube Clean

© 2015 by MatkaPaletti Oy. Proudly created by PT Creation

15 vuotta harrastematkoja