top of page

JOULU JA UUSIVUOSI 
ATEENASSA - UUTUUS 10 vrk

VAIN MEILTÄ

Joulunajan matka ruoka- ja kulttuuriteemalla länsimaisen sivistyksen kehtoon.

Kreikka ei ehkä tule ensimmäisenä mieleen miettiessäsi kohdetta joulumatkalle. Ateena on kuitenkin mitä mainioin paikka viettää joulua ja uuttavuotta, kokea jotain uutta. Syntagman aukio, keskustan kävelykadut ja Plakan vanhakaupunki ovat verhoutuneet jouluvaloihin.  Ateenalaiset tungeksivat kauppakujilla tekemässä jouluostoksia ja nauttivat ystävien seurasta lukuisissa katukahviloissa, viinibaareissa, tavernoissa ja bistroissa. Viikon aikana kuulet paljon kreikkalaisesta joulunvietosta; siihen liittyvistä tavoista ja perinteistä. Pääset myös maistelemaan joulunajan herkkuja ja siemailemaan paikallisia laatuviinejä viinibaarissa. Kuljemme Ateenan keskustan kujia etsien elämyksiä ja kokemuksia sekä "salaisia" ruokapaikkoja unohtamatta tietenkään kaupungin merkittävää historiaa ja nähtävyyksiä. 


Lähde mukaan ikimuistoiselle joulumatkalle Isoon Oliiviin, rennosti nauttien!

Ajankohdat ja hinnat
2017

23.12. - 02.01.2018 (10 vrk)

- Nefeli tai
  Economy hotel **/ alk. 1´350 €

- Cecil hotel tai
   Phidias hotel ***/ alk. 1´425 €

- Carolina hotel *** tai

  Attalos ***/ alk. 1´525 € 

Huom! Kaikki hinnat ovat alkaen hintoja 2hh:ssa/hlö. Majoitus nimeltä mainitussa hotellissa tai vastaavassa saatavuuden mukaan.
 

Kts. 1hh-lisämaksut
ohjelmakuvauksen lopussa.

Lennot

Aegean Air

Meno     Hki - Ateena

               16:00 - 19:40

Paluu     Ateena - Hki 

               09:00 - 13:00

OHJELMAKUVAUS


Joulumatkalla kuljemme Ateenan kultaisessa kolmiossa eli Syntagma-, Monastiraki- ja Omonia-aukioiden alueella ja lähiympäristössä. Tutustumme herkkukauppoihin, pieniin puoteihin, leipomoihin, erikoisiin ruokapaikkoihin ja kiertelemme myös suuren kauppahallin liha- ja kalatorilla. Välillä istahdamme kafenioneissa tai maistelemme viinejä viinibaarissa ja päiväretkellä viinitilalla. Yhtenä päivänä valmistamme itse ateriakokonaisuuden paikallisen tavernan viehättävissä tiloissa. Välillä haukkaamme palan kulttuuria vierailemalla museoissa ja taidegallerioissa unohtamatta vaikuttavaa Akropoliin kukkulaa ja sen alle levittäytyvää vanhankaupungin aluetta Plakaa, joka tavernoineen ja bouzouki-ravintoloineen on monille sitä aidointa Ateenaa. Ainakin yhtenä iltana käymme myös yhdessä kuuntelemassa elävää kansanmusiikkia.

Matkalla yhdistyvät jouluun ja uuteenvuoteen liittyvät perinteet, kulinaria ja kulttuuri eli tutustumme Ateenan ja Kreikan gastronomisiin aarteisiin, perinteisiin, tapoihin, ihmisiin, kulttuuriin ja taiteisiin.

MAJOITUS 

Majoitus on Ateenan keskustassa valitussa hotellissa (tai vastaavan tasoisessa) 2hh:ssa. Varauksenne jälkeen varmistamme hotellin paikkkatilanteen ennen matka- ja hintavahvistuksen lähettämistä.

TERVEYS JA KUNTO

Matkalle osallistuminen edellyttää normaalia terveydentilaa, eikä se sovellu liikuntarajoitteisille, sillä viikon aikana liikumme paljon kävellen Ateenan keskustassa.  
 

RUOKAILUT

Hotelliaamiaisen lisäksi ohjelman mukaiset ruoka- ja viinimaistelut, lounas tai päivällinen viitenä päivänä ja tervetulo- sekä läksiäisateriat sisältäen veden ja talonviinin.

 

RYHMÄN KOKO

Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 6 osallistujaa ja max on 12 henkeä, joten varaa paikkasi nopeasti, jotta mahdut mukaan (viimeistään 30.11.) !

 

TARKEMPI OHJELMA

Päiväkohtainen ohjelma aukeaa oikean reunan palkista.

 

HINTAAN SISÄLTYY

suorat lennot Hki-Ateena-Hki, lentokenttäkuljetukset, majoittuminen hotellissa, aamiaiset, tervetulotilaisuus, tervetuloateria, kuutena päivänä opastettua ohjelmaa/retki, tarvittavat kuljetukset Ateenassa, retkipäivinä ohjelman mukaiset maistiaiset tai tarjoilut, 5 retkipäivänä ruokailu paikallisissa tavernoissa sisältäen veden ja talonviinin, musiikki-ilta ruokaillen, ruoanlaittokurssi ja -ateria, sisäänpääsyliput kohteisiin, läksiäisillanvietto ja -illallinen. Lisäksi mukavaa yhdessäoloa, illanviettoja ja suomalaisen oppaan palvelut.

 

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yksin omassa huoneessa alk. 175 € (esim. Cecil-hotel).

Mahdollisuus myös mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa kohteeseen tutustumiseen ja rentoon lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä koko viikon ja organisoi yhteistä ohjelmaa ja esim. tavernailtoja. Parhaansa mukaan hän pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.

 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä: MatkaPaletti Oy/ KuVi 1017/04 MjMv

bottom of page