top of page

Matkaohjelma

 

Joulu ja uusivuosi Ateenassa


Huom. Tämä ohjelma on alustava ja siihen saattaa tulla muutoksia joulun poikkeusaukioloaikojen vuoksi.

Tarkennettu ohjelma toimitetaan ilmoittautuneille matkan alkaessa.

Päivä 1. Matkapäivä 

 

Lento Helsinki - Ateena,
Kuljetus keskustahotelliin.

 

Majoittumisen jälkeen sukellamme myöhäisestä saapumisajasta huolimatta vielä halukkaiden kanssa tämän suuren metropolin jouluiseen ihmisvilinään ja käymme haukkaamassa pientä iltapalaa.

Päivä 2. Pieni tutustumiskierros keskusta-alueella – vapaata ostosaikaa – Joulupäivällinen perinteisessä tavernassa

 

Aamiaisen jälkeen tervetulotilaisuus, minkä jälkeen kierrämme keskustaa ja näemme kierroksen aikana antiikin ajan monumentteja, paikannamme museoita ja muita nähtävyyksiä. Jatkamme matkaa jalkaisin lähikortteleissa päätyen Monastirakin alueelle, jossa nautimme tervetuloaterian niin paikallisten kuin turistienkin suosimassa grilliravintolassa. Tämän jälkeen vapaata aikaa joulumielen metsästämiseen, kuten jouluostosten tekoa antamisen ilo mielessä. Iltapäivällä lähdemme perinteiseen tavernaan, jossa syömme yhteisen jouluaterian.

Päivä 3. Akropolis-museo ja Akropolis-kukkula

 

Valitsemme joulupäivän kohteeksi tutustumisen Akropolis-museoon ja mahtavaan Akropoliin kukkulaan. Tämän jälkeen laskeudumme Anafiotikan kaupunginosan läpi Plakaan, jossa yhteinen ateria paikallisessa tavernassa. Matkan varrella käymme hakemassa leipomosta perinteisiä makeita joululeivonnaisia ja istahdamme ruokailun jälkeen johonkin läheiseen kahvilaan nauttimaan kupposen kreikkalaista kahvia.

Päivä 4. Vapaapäivä, ei yhteistä ohjelmaa

 

Mahdollisuus tehdä omatoimiretkiä, joiden suunnittelussa opas avustaa. Opas antaa viikon alussa myös valmiita vaihtoehtoja ja pienen suomenkielisen oppaan museoista ja muista nähtävyyksistä.

Päivä 5. Kulinaariset kujat, osa 1. ja mahtavat kauppahallit

 

Tavallista kevyemmän aamiaisen jälkeen lähdemme kävellen pujottelemaan keskustan kulinaarisia kujia. Poikkeamme herkkukauppoihin ja pieniin puoteihin, maistelemme erilaisia makuja, sekä suolaisia että makeita kuin myös paikallisia juomia kulkien samalla kohti Ateenan mahtavia kauppahalleja. Tämä on elämys, jota et hevin unohda; lihaa, kalaa, mausteita, oliiveja, hedelmiä, vihanneksia silmän kantamattomiin. Kierroksen päätteeksi lounastamme yhdessä hallien suosituista perinteisistä ruokapaikoista.

Päivä 6. Kansallispuisto, vahdinvaihto - Benakin taidemuseo - Iltaohjelmana elävää musiikkia

 

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti parlamenttirakennusta, jonka edessä tapahtuu teatraalinen vahdinvaihto aina tunnin välein. Jatkamme matkaa Kansallispuiston vehreille poluille ja näemme siellä pienen eläintarhan ja hyvällä onnella vapaana vaeltavia kilpikonnia. Kierrämme puiston takaa Benaki-museoon, johon tutustumisen jälkeen syömme kevyen lounaan museon näköalaravintolassa.

Päivä 7. Vapaapäivä, ei yhteistä ohjelmaa

 

Mahdollisuus nauttia rennosti ja kiireettä Ateenan ilmapiiristä katukahviloissa istuskellen tai tutustua nähtävyyksiin oman mielenkiinnon mukaan.

Päivä 8. Vierailu viinitilalla ja iltapäivällä ruokakurssi 

 

Aamupäivällä kuljetus paikalliselle viinitilalle, jossa tutustumme tilaan ja sen viinintuotantoon ja maistelemme heidän palkittuja viinejä pienen napostelun kera. Paluu keskustaan.

 

Iltapäivällä on vuorossa kreikkalaisen ruoan kurssi. Valmistamme asiantuntijan opastuksessa omin käsin kokonaisen menun tyypillisiä kreikkalaisia ruokia ja istumme sen jälkeen yhdessä nauttimaan herkullisista aikaansaannoksistamme.

 

Päivä 9. Kulinaariset kujat, osa 2. ja ruokaostoksia kotiinviemisiksi – Uudenvuodenaatto

 

Kierrämme aamupäivällä maistelemassa jälleen erilaisia herkkuja ja kuulemme vinkkejä tuliaisostosten tekoon. Seuraavaksi nautimme yhteisen lounaan viehättävässä miljöössä kauppahallien läheisyydessä, minkä jälkeen jää vielä aikaa tehdä ostoksia alueella sijaitsevissa mauste-, juusto-, hunaja- ja herkkukaupoissa.

Iltaohjelmana lähdemme viiniravintolaan, jossa maistelemme eri alueiden viinejä pienen mezen kera. Yöllinen ilotulitus ja omakustannejatkot halukkaille elävän musiikin paikassa.

 

Päivä 10. Päiväaika vapaata – illalla läksiäisillanvietto

Viimeisenä päivänä teillä on mahdollisuus tutustua omatoimisesti kaupungin nähtävyyksiin oman mielenkiintonne mukaan tai lähteä vaikka päiväretkelle. Illalla kokoonnumme yhteen läksiäisillanvieton merkeissä ja nautimme läksiäisillallisen.

Päivä 11. Kotimatka

Aikaistetun aamiaisen (tai aamiaispaketin) jälkeen kuljetus lentokentälle ja lento Ateena - Helsinki.

bottom of page