top of page

Grafiikkaa Haapsalussa

Piispanlinnan ympärille rakennettu rauhallinen ja viehättävä puutalo-kaupunki Länsi-Virossa on tunnettu 1800-luvulla alkaneesta kylpylä-perinteestään. Linnan rauniot, kapeat kadut, pitsihuvilat ja merenrannat luovat maalauksellisia maisemia ja pienet kahvilat, museot ja käsityö-puodit saavat vapaa-ajan kulumaan joutuisasti.

 

Taidegrafiikka on kuvataiteen laji, jossa taiteen tekoon sekoittuu erilaisten painotekniikoiden hallinta. Tällä kurssilla sinulla on mahdollisuus tutustua taidegrafiikan syväpainomenetelmiin kesäisessä Haapsalussa, Evald Okas -museon kiehtovissa tiloissa.

Ajankohdat ja hinnat
2015

13.07. - 17.07. / 595 €

Hinta alkaen 2hh:ssa

Laiva-
matkat

Katamaraanit kulkevat säävarauksella. Mikäli katamaraanit eivät liikennöi, niin korvaava kuljetus on hitailla laivoilla.

Linda Line

Meno     Hki - Tallinna

               08:00 - 09:40

Paluu     Tal- Hki

               19:00 - 20:40

AVAA  JA TULOSTA MATKAKUVAUS (PDF)

OPETUS

Ensimmäisenä päivänä tutustumme Evald Okasen museon näyttelyihin, taiteilijan maalauksiin, piirustuksiin sekä taidegrafiikkaan. Opettaja kertoo alussa teoriaa ja käy läpi kurssipäivien sisältöä, jonka jälkeen jokainen saa rauhassa ideoida omia töitään. Toisena päivänä tutustumme työvälineisiin, menetelmiin sekä aloitamme työn laatoilla. Kolmantena päivänä saamme aikaan ensimmäiset vedokset, kokeilemme kiinalaista kollaasitekniikkaa ja tarvittaessa teemme uusia laattoja, mikäli ensimmäiset työt eivät vielä miellyttäisi riittävästi. Neljäs päivä on varattu ahkeralle vedosten teolle ja töiden tarkastelulle. Viimeisenä päivänä pidämme palautekeskustelun ja ripustamme työt pienimuotoiseen loppunäyttelyyn.

Paikanpäälle on varattu perusmateriaaleja ja välineitä, joiden avulla voi toteuttaa erilaisia vedoksia ja tekniikoita. Kokeilemme kurssin aikana kuivaneulatekniikkaa, carborundumia ja kiinalaista kollaasia. Käytämme pieniä alumiinilaattoja, jonka tuloksena syntyy värillistä pienoisgrafiikkaa. Vedostaessa töitämme voimme kokeilla erilaisia painovärejä, myrkyttömiä vesiliukoisia ja/tai öljyliukoisia.

Opettajana on Kaisa Puustak. Opetus on suomen kielellä.

 

 

MAJOITUS 

Majoitus on pienessä ja kodinomaisessa Päevavilla hotellissa, joka sijaitsee meren rannalla n. 10 minuutin kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. Huoneet sijaitsevat kahdessa eri rakennuksessa ja jokaisessa huoneessa on oma wc ja suihku. Lisätietoja hotellin omilta sivuilta www.paevavilla.ee

 
RUOKAILUT

Hinta sisältää aamiaiset. Muut ateriat jokainen maksaa itse. Haapsalussa on monia viehättäviä kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia lounasta ja illallista hyvin edullisesti.

 

VAPAA-AIKANA

Vapaa-aikana on mahdollisuus monenlaiseen aktiviteettiin kaupungissa tai lähiympäristössä. Ryhmän kiinnostuksen mukaan voimme käydä tutustumassa esim. käsityöläisten tai taiteilijoiden pajoille ja olemme järjestäneet myös matkan hintaan sisältyen opastetun kiertokävelyn Haapsalussa.

 

RYHMÄN KOKO

Kurssille mahtuu mukaan max 8 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta pääset mukaan.

 

TARKEMPI OHJELMA

Tarkempi alustava viikko-ohjelma lähetetään osallistujille etukäteen ja tarkennettu versio jaetaan kaikille tervetulotilaisuudessa.

 

 

HINTAAN SISÄLTYY

laivamatkat, bussikuljetukset Virossa, tervetulotilaisuus, tervetulomalja, majoitus 2 hh:ssa, buffet-aamiaiset, opetus 21 h, perusmateriaalit ja työvälineet, opastettu kävelykierros, vierailu Ilon Wiklandin museossa, läksiäistilaisuus/loppunäyttely, yhteisiä illallishetkiä sekä oppaan palvelut koko matkan ajan.

 

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yhden hengen huoneessa xx euroa/vko.

 

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

 

 

 

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa matkan teemaan ja lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä koko matkan ajan. Parhaansa mukaan hän pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.

 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä: MatkaPaletti Oy/ KuVi 1017/04 MjMv

bottom of page