top of page

UUTUUS
PATIKOINTIA LÄNTISELLÄ KREETALLA TUKIKOHTANA KASTELI-KISSAMOS 

Kastelissa et ihastu pelkästään eloisaan ilmapiiriin ja paikallisten aitoihin hymyihin, vaan myös siihen, miten sinua kohdellaan matkailijana. Paikallinen vieraanvaraisuus saa sinut hämmästymään ja tuntemaan olosi erittäin tervetulleeksi Kasteliin. Kasteli on suosittu kohde ja tarjoaa kaikkea, mitä lomalta voi kaivata. Kun saapuu kylään, huomaa heti loputtomalta tuntuvan rannan. Paikka on myös historiallisesti tärkeä, sillä Kasteli on rakennettu muinaisen Kissamosin raunioille, ja sitä kutsutaan edelleen kaksoisnimellä. Vaikka kristallin kirkkaat vedet kutsuvat viettämään koko päivän rannalla, niin me tutustumme ympäristöön toinen toistaan ihastuttavammilla patikointireiteillä.  Historiasta kiinnostuneelle lähellä löytyy arkeologiais alueita, kuten Falassarna, jonka arkeologinen alue on näkemisen arvoinen ja upea hiekkaranta yksi Kreetan parhaista. 

Ajankohdat ja hinnat
2023

01.10. - 08.10. / alk. 1´395 €

Hinta alkaen 2hh:ssa

Lennot

Finnair AY1855/AY1856

Meno     Hki - Hania

               06:00 - 09:55

Paluu     Hania - Hki 

               10:55 - 14:50

Tämä patikointimatka on tasoltaan keskitasoinen, vaikka eri päivät jonkin verran eroavat toisistaan. Päivämatkat ovat n. 7-10 km. Ohjelmassa yhdistyvät patikointiretket luonnossa ja tutustuminen läntisen Kreetan rotkoihin ja pienin kyliin. Viikon aika kuulet alueen historiasta ka nautit paikallisten kylätavernojen terveellisistä antimista. 

Kuljettavat reitit ovat keskitasoisia; on hyvä varautua kaikenlaisiin polkuihin, tasaisiin hiekkateihin, kapeisiin ja kivisiin kalderimeihin eli ikiaikaisiin aasipolkuihin, kivikkoisiin rotkoihin ja meranrantojen hivenen upottaviin polkuihin. Nautimme kaikilla reiteillä kiireettömyydestä, luonnosta ja kreetalaisesta maalaismaisemasta, tuoksuineen, väreineen ja äänineen kuitenkin edeten koko ajan tasaiseen tahtiin.

Patikointipäivät alkavat aamulla, jolloin lähdemme hotellilta. Reittien alkuun siirrymme autokuljetuksella.  

Päivän ensimmäinen osuus kestää n. 2 tuntia, jonka jälkeen pidetään kahvi/teetauko jossakin pienessä kyläkahviossa tai kannamme mukanamme maistuvat piknik-eväät. Päivän toinen osuus kestää myös n. 2 tuntia ja se päättyy aitoon kylätavernaan, jossa nautitaan yhdessä perinteinen kreetalainen, paikallisista raaka-aineista valmistettu terveellinen ateria, johon matkoillamme kuuluu aina vesi ja talon viini. Matkoihin, kahvi- ja ruokahetkiin kuluu päivästä n. 3-5 tuntia.

Patikointiretkien ohella sinulla jää myös aikaa kuljeskella viehättävän Paleohoran kylän värikkäillä kujilla tutustuen pieniin puoteihin, gallerioihin tai voit vain nauttia paikalliselämästä jossakin kylän keskusaukion lukuisista kahviloista tai tavernoista. Koska hotellimme sijaitsee aivan rannalla, voit myös rentoutua uiden Libyan meren aalloissa tai vaikka riippumatossa hyvän kirjan parissa loikoillen.

KOHDE

Matkakohteena on Kasteli-Kissamos, pieni ja aito kreetalainen rantakylä, joka sijaitsee Kreetan saaren länsipäässä pohjoisrannikon puolella, Kreetanmeren rannalla. Kylän väkiluku on n. 4 000. Antiikin aikana nykyisen kaupungin paikalla sijaitsi Kissamoksen kaupunki, joka oli Polyrrhenian poliksen eli kaupunkivaltion satama. Kaupunki kukoisti erityisesti roomalaisella kaudella, saavuttaen itsenäisyyden viimeistään 200-luvulla jaa., ja varhaisella bysanttilaisella kaudella. Seudun antiikin aikaisia löytöjä esittelee Kíssamoksen arkeologinen museo. Venetsialaiset rakensivat kaupungin uudelleen 1200-luvulla. Sinne rakennettiin myös Kastéllin linnoitus, josta kaupunki on saanut toisen nimensä. Sieltä on n. 42 km Haniaan. Hanian lentokentältä on n. 50 km / 45 min ajomatka.

MAJOITUS 

on Kasteli-Kissamoksen kylässä rannalla sijaistsevassa Sunny Bay hotellissa 2hh:ssa. Piha-alueella on pieni puutarha ja uima-allas. Katso lisätietoja www.----.gr

TERVEYS JA KUNTO

Patikointimatkan kävelyretket edellyttävät normaalia terveydentilaa ja hyvää peruskuntoa sekä hyviä jalalle ja kivikkokävelyyn sopivia jalkineita, Suosittelemme kunnollisia nilkkaa tukevia patikointikenkiä. Patikoinneilla on hyvä olla mukana pieni päiväreppu, aurinkohattu, vesipullo, aurinkovoidetta, kelinmukainen vaatetus ja 1-2 kävelysauvaa. Muut käytännönasiat käymme läpi aina tervetulotilaisuudessa.

RUOKAILUT

Patikointipäivinä pidämme kahvi/teetauon kreetalaisessa kyläkahvilassa tai kevyen piknikin luonnonhelmassa. Päivän päätteeksi nautitaan yhdessä perinteinen kreetalainen, paikallisista raaka-aineista valmistettu runsas ateriakokonaisuus, joka sisältää lukuisia, päivittäin vaihtuvia erilaisia ruokalajeja ja johon sisältyy aina vesi ja talon viini. Lisäksi matkan hintaan sisältyy tervetuloateria ja läksiäisillallinen.

RYHMÄN KOKO

Haluamme pitää ryhmäkoot pieninä, jotta Sinulla olisi parempi mahdollisuus nauttia rauhassa matkaohjelmasta, opastuksesta ja matkaseurasta. MatkaPaletin matkoilla et ole vain osa yhtä suurta laumaa, jossa viimeinen ei koskaan kuule, mitä opas sanoo. Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 7 osallistujaa ja max on 15 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

TARKEMPI OHJELMA

Paleohoran patikointiviikon tarkempi ohjelma aukeaa oikean reunan painikkeesta.

HINTAAN SISÄLTYY

suorat Finnairin lomalennot, lentokenttäkuljetukset Kreikassa, majoitus jaetussa 2 hh:ssa, tervetulotilaisuus, tervetuloateria, buffet-aamiaiset, viitenä päivänä n. 7-9 tunnin

opastettu patikointiretki, kuljetukset reittien alkuun ja takaisin hotellille, vaelluspäivinä

taukokahvi/tee ja ruokailut kylätavernoissa sisältäen veden ja talonviinin, läksiäisillanvietto ja

läksiäisateria. Lisäksi mukavaa yhdessäoloa, illanviettoja eri tavernoissa ja suomenkielisen oppaan palvelut koko matkan ajan.

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yhden hengen huoneessa 165 euroa/vko (=2 hh yhdelle). Huom. 1 hengen huoneita on hyvin rajallisesti saatavilla.

 

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

 

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa kreetalaisen luonnon tutkimiseen ja rentoon lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä koko viikon ja organisoi yhteistä ohjelmaa ja esim. tavernailtoja. Parhaansa mukaan hän pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.
 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä:
MatkaPaletti Oy/ KKV 1017/04 Mj, Suomen Matkatoimistoalan liiton jäsen.

 

bottom of page