top of page

ZAGOROHORIAN KYLÄT JA VIKOS-ROTKO

Patikointiviikko Kreikan mantereella Epeiroksen maakunnassa.
 

Kreikan mantereella Epeiroksen maakunnassa kohoaa Pindos-vuoret kansallispuistoineen ja kymmenine pienine kylineen, joihin aikoinaan pääsi vain kivettyjä aasipolkuja pitkin ja tänä päivänäkin vain mutkittelevia, kapeita vuoristoteitä. Alue on nykyisin kansainvälisesti suosittua vaellusmaastoa ja sitä kutsutaan nimellä Zagorohoria eli Zagorin kylät. Kivikkoiset vuoret, joet, järvet ja yli 60 kaarevaa kivisiltaa ovat elementtejä, jotka tekevät Zagorin alueesta niin erityisen. Omaleimainen arkkitehtuuri, harmaasta liuskekivestä rakennetut kylät taloineen, kartanot ja kirkot, mäntymetsät ja rehevä kasvillisuus kukkaniittyineen tarjoavat ainutlaatuisia elämyksiä ja luonnonkauneutta. Koskematon luonto saa sinut tuntemaan kuin aika olisi pysähtynyt.

Ajankohdat ja hinnat
2024

20.05. - 27.05. / 1´650 €

Hinta alkaen 2hh:ssa

Siirtyy syksylle 2024 tai keväälle 2025!

Lennot

Finnair AY2095/2096

Meno     
Helsinki - Preveza

06:55-10:20

Preveza - Helsinki
11:20-14:45

Olemme laatineet alueelle patikointiohjelman, joka vie sinut tutustumaan Zagorohorian kyliin, kivisiltoihin ja mahtavaan Vikos-rotkoon. 


Majoitumme pienissä kylissä, joista teemme päiväretkiä ja vaellamme mm. kuuluisan Vikosin rotkon. Vikos-rotko on Aoos joen sivuhaaran, Voidomatiksen muokkaama valtava kanjoni, jossa elää harvinaisia kasvi- ja eläinlajeja. Rotko itsessään on henkeäsalpaava luontokohde Kreikassa ja yksi suurimmista ja syvimmistä rotkoista koko Euroopassa.

 

Patikointipäivät alkavat aikaisin aamulla. Päivän ensimmäinen osuus kestää noin 2,5 tuntia, jonka jälkeen pidetään evästauko luonnonhelmassa. Päivän toinen osuus kestää myös noin 2,5 tuntia. Jokainen päivä päättyy pitkän pöydän ääreen, aitoon kylätavernaan, jossa tutustumme paikalliseen ruokaperinteeseen. Matkaan sisältyy kuusi patikointipäivää vaihtelevissa maastoissa ja maisemissa. Patikointireitit kulkevat pääosin poluilla, jotka ovat usein kivisiä ja kapeita. Kuljemme myös kauniita kivettyjä kalderimeja eli ikiaikaisia muulipolkuja vuorten rinteillä.

 

KOHDE

Patikointimatkalla kuljemme Kreikan mantereella, Epeiroksen maakaunnassa, Pindos-vuoriston kansallispuistossa. Alueella sijaitsee 47 kylää ja näitä kyliä kutsutaan nimellä Zagorohoria.

MAJOITUS 

Kolme ensimmäistä yötä majoitumme Monodendrin kylässä, seuraavat kolme yötä Aristin kylässä ja viimeisen yön vietämme Ioanninan kaupungissa, josta kuljetus seuraavana aamuna lentokentälle.


Ioannina on Epeiroksen alueen pääkaupunki. Monodendri ja Aristi ovat pieniä kylä noin 1000m korkeudessa ja näissä majoitumme pienissä perhehotelleissa 2 hh:ssa.

TERVEYS JA KUNTO

Nämä patikoinnit edellyttävät normaalia terveyttä ja hyvää kuntoa, korkeiden ja jyrkkien paikkojen sietokykyä ja jonkinverran myös kestävyyttä. Nilkkaa tukevat vaelluskengät ovat välttämättömät. Kävelysauva/t suositeltavat joinakin päivinä. Patikoinneilla on hyvä olla mukana päiväreppu, aurinkohattu, vesipullo, aurinkovoidetta sekä kelinmukainen vaatetus.

 
RUOKAILUT

Patikointipäivinä pidämme evästauot yleensä luonnossa. Päivien päätteeksi nautitaan yhdessä perinteinen, paikallisista raaka-aineista valmistettu runsas ateria. Lisäksi tervetuloateria ja läksiäisillallinen.

 

RYHMÄN KOKO

Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 10 osallistujaa ja enimmäismäärä on 15 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

 

TARKEMPI OHJELMA

Katso tarkempi ohjelma oikeasta sarakkeesta.

 

HINTAAN SISÄLTYY

lennot, lentokenttäkuljetukset Kreikassa, majoitus jaetussa 2 hh:ssa, tervetulotilaisuus, tervetuloateria, aamiaiset, kuutena päivänä n. 7-9 tunnin opastettu vaellus, kuljetukset vaellusviikon aikana, vaelluspäivinä taukoeväät ja ruokailut kylätavernoissa sisältäen veden ja talonviinin, läksiäisillanvietto ja läksiäisateria. Lisäksi mukavaa yhdessäoloa, illanviettoja paikallistavernoissa ja oppaan palvelut koko matkan ajan.  
 

 

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yhden hengen huoneessa xxx euroa/vko.

(Emme toivo tälle matkalle 1hh varauksia, sillä majoituskapasiteetit pienhotelleissa ovat todella rajalliset.)

 

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa luonnon tutkimiseen ja rentoon lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä koko viikon ja organisoi yhteistä ohjelmaa ja esim. tavernailtoja. 

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.

 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä: MatkaPaletti Oy/ KKV 1017/04 Mj

bottom of page