top of page

MAALAUSMATKA
Kreikan SANTORINILLE  

Santorinin tuliperäinen saari henkii omaa ainutlaatuista ja taianomaista tunnelmaa, johon on jättänyt jälkensä hyvin dramaattinen historia lukuisine tulivuorenpurkauksineen. Saarelle tyypillinen arkkitehtuuri; hohtavan valkoiset talot, siniset kirkon kupolit ja kirkkaan pastellinsävyiset ovet ja kukkaruukut saavat sielun huokaisemaan ihastuksesta. Santorinin saareen liittyy myös uskomus kadonneesta Atlantiksesta - myyttisestä ja tarunomaisesta hyveellisten saaresta. Lähde rentouttavalle maalauslomalle ja kerää voimia tämän mystisen saaren huikaisevista maisemista.

Ajankohdat ja hinnat 
2023
Lennot

EI TOTEUDU

06.05. - 13.05. / 1´395 €

Hinta alkaen 2hh:ssa

Hinta 1hh:ssa + 285 €

Finnair AY1887/AY1888

Meno     
     Hki - Santorini

     06:35 - 10:20

Paluu     
    Santorini - Hki

    11:05 - 14:45

OPETUS

Santorinin maalauskursseilla on tekniikka vapaa ja voit valintasi mukaan käyttää akryyli-, pastelli- ja akvarellivärejä tai sekatekniikkaa. Mikäli olet kokenut öljyvärimaalari, niin myös öljyväreillä voi maalata, mutta maastossa maalatessa se on huomattavasti vaativampi tekniikka. Kurssilaiset maalaavat pääsääntöisesti omilla materiaaleilla ja välineillä.

 

Maalaamme päivittäin noin viisi tuntia. Kurssi on yhdistelmä henkilökohtaista ohjausta, omatoimista tekemistä ja töiden arviointia ryhmässä. Maalausmatkalle ovat tervetulleita eri ikäiset ja tasoiset kuvataiteen harrastajat, myös vasta-alkajat.

Opettajana matkalla on taiteilija ja taideopettaja Katja Närhi. Opetus on suomen kielellä. Opetusta on viitenä päivänä, yhteensä noin 25 tuntia. Tunnit jakautuvat aamu- ja iltapäiviin. 

 

 

KOHDE

Kurssi järjestetään Santorinin saarella, joka on Kykladien saariryhmän eteläisin saariryhmä. Saarella on lukuisia pieniä kyliä, mutta kohteenamme on saaren pohjoiskärjessä sijaitseva, taiteilijoiden suosima Oian (Ian) kylä, joka on kuulu auringonlaskuistaan. Maalausretkiä tehdään myös lähiympäristöön


 

MAJOITUS 

Majoitus on Anemomilos-hotellissa standard-huoneissa ja/tai Flower -pensionissa kahden hengen studioissa. Molemmissa hotelleissa on kaunis uima-allasalue ja Anemomilos-hotellissa paikallistenkin suosima taverna, jossa myös buffet-aamiainen on katettuna molemmissa hotelleissa majoittuville. Huoneet ovat siistejä ja niissä on ilmastointi, jääkaappi, (vedenkeitin) ja hiustenkuivain. Anemomilos-hotellia vastapäätä kadun toisella puolen on minimarket. Anemomilos-hotelli sijaitsee päätien varrella, jossa on vilkas liikenne, vaikka alue muuten on rauhallista. Flower sijaitsee 200 m sivummalla rauhallisen sivutien varressa. Kylän keskustaan on noin kilometri. Katso lisätietoa hotellien omilta sivuilta: Anemomilos www.anemomilos.gr ja Flower Pension www.flower-santorini.com

 

RETKET

Viikon aikana käymme tutustumassa pääkylä Firaan ja nautimme ilta-ateriaa kalderan reunalla sijaitsevassa tavernassa ihaillen upeaa auringonlaskua. Teemme myös laivaretken kalderan keskellä sijaitsevalle Nea Kamenin saarelle, joka on merestä työntyvä tulivuoren huippu. Tämän retken aikana uimme kuumissa lähteissä ja nautimme lounasta viehättävässä kalatavernassa Thirassian saarella.

 
RUOKAILUT

Hotellilla tarjoillaan buffet-aamiainen, joka sisältyy matkan hintaan. Samoin hintaan sisältyy tervetulo- ja läksiäisillallinen sekä kahdella retkellä ateria. Maalaustuntien välissä nautimme lounasta omakustanteisesti paikallisissa tavernoissa. Viikon mittaan on mahdollisuus tutustua Oian kylän lukuisiin tavernoihin, joissa voi nauttia veden kielelle herauttavista kreikkalaisista herkuista.


 

VAPAA-AIKANA

Maalaustuntien ohella on mahdollisuus tehdä omatoimisia retkiä saaren muihin kyliin esim. paikallisbussilla tai taksilla. Ryhmän kiinnostuksen mukaan voimme suunnitella myös maksullisia lisäretkiä esim. viinitilalle, Akrotirin kaivauksille tai Profeetta Eliaksen luostarille.

 

 

RYHMÄN KOKO

Kurssin toteutuminen edellyttää vähintään 8 osallistujaa ja enimmäismäärä on 16 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

 

TARKEMPI OHJELMA

Tarkempi alustava viikko-ohjelma lähetetään osallistujille etukäteen ja tarkennettu versio jaetaan kaikille tervetulotilaisuudessa.

 

 

HINTAAN SISÄLTYY

suorat Finnairin lomalennot, lentokenttäkuljetukset Santorinilla, majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa, aamiaiset, tervetulotilaisuus ja -ateria, opetusta noin 25 tuntia, retket Firaan ja päiväristeily kalderalle (Nea Kamenin saarelle), ateriat em. retkillä, läksiäistilaisuus ja -illallinen ja oppaan palvelut koko matkan ajan. Lisäksi mukavaa yhdessäoloa ja mahdollisuus osallistua opettajan tai oppaan seurassa illanviettoihin, joissa nautitaan maksullisia illallisia eri tavernoissa. Hintaan sisältyviin aterioihin kuuluu ruokajuomana vesi ja talonviini. (Huom. Hintaan eivät sisälly taidevälineet ja muut ruoat ja juomat kuin mitä on erikseen mainittu.)
 

 

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yhden hengen huoneessa 285 euroa/vko.

 

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

 

 

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa maalaukseen ja rentoon lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä yhdessä taideopettajan kanssa  koko viikon ja organisoi yhteistä ohjelmaa ja esim. tavernailtoja. Parhaansa mukaan hän pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.

 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä: MatkaPaletti Oy/ KuVi 1017/04 MjMv

Viikon ohjelma
Mitä mukaan matkalle?
bottom of page