top of page

TAIDEMAALAUSTA 
kultturellissa, kuvauksellisessa ja aitokreetalaisessa Rethimnonin kaupungissa Kreetalla

Maalaa nyt värit elämään ja löydä uusia sävyjä Rethimnonin kaupungin kapeilta kujilta, venetsialaisten rakentaman sataman veteen heijastuvien kalastajaveneiden silueteista, mahtavan Fortezzan linnoituksen jyhkeistä muureista ja retkikohteena olevan kuuluisan Margaritesin keramiikkakylän tai Spilin vuoristokylän maisemista. Rethimnon on maalauskohteena monipuolinen ja sieltä löydät niin luontoa kuin rustiikkia arkkitehtuuria. Kaupungissa on myös taidemuseo, gallerioita ja runsaasti käsityöläisten puoteja.

Maalausopetuksessa hyödynnetään monipuolisesti kreikkalaista maisemaa. Jokaisella päivällä on oma teemansa. Välillä maalataan veden äärellä, välillä kapeilla kujilla upeita venetsialaisen ajan ovenpieliä tai turkkilaisia parvekkeita ihaillen. Yhtenä päivänä keskitymme jänniin yksityiskohtiin ja taas toisena maisemamaalaukseen ja ilmaperspektiiviin. Tärkeintä on iloittelu väreillä, kohteeseen tutustuminen maalauksen avulla ja hyvä mieli ilman ryppyotsaista aikaansaamisen pakkoa, sillä kyseessä on ensisijaisesti taideLOMA.

Tule sinäkin mukaan maalausmatkalle El Grecon synnyinsijoille Kreetan saarelle?

Ajankohdat ja hinnat
2024

23.04.- 30.04. / 1´345 €

Hinta alkaen 2hh:ssa

Hinta 1hh:ssa +185 €

14.10.- 21.10. / 1´345 €

Lennot

Finnair AY1855/1856

Meno     Hki - Hania

               06:00 - 09:55

Paluu     Hania - Hki

               10:50 - 14:50

Maalauskursseilla on tekniikka vapaa ja voit valintasi mukaan käyttää akryyli-, pastelli- ja akvarellivärejä tai sekatekniikkaa. Mikäli olet kokenut öljyvärimaalari, niin myös öljyväreillä voi maalata, mutta maastossa maalatessa se on huomattavasti vaativampi tekniikka. Kurssilaiset maalaavat pääsääntöisesti omilla materiaaleilla ja välineillä, joitakin värejä ja materiaaleja on varattu kokeiluja varten.

Kurssi on yhdistelmä henkilökohtaista ohjausta, omatoimista tekemistä ja töiden arviointia ryhmässä. Maalaamme päivittäin noin viisi tuntia.

Maalausmatkalle ovat tervetulleita kaiken ikäiset ja tasoiset kuvataiteen harrastajat, myös vasta-alkajat.

 

 

OPETUS

Opettajana matkalla on taiteilija ja taideopettaja Katja Närhi tai Kadri Kangilaski. Opettaja varmistuu myöhemmin talven aikana. Opetusta on viitenä päivänä, yhteensä noin 25 tuntia. Tunnit jakautuvat aamu- ja iltapäiviin. Perusopetuksen ohella käymme tutustumassa Rethimnonin arkeologiseen museoon ja nykytaiteen museoon ja kaupungin vaihtelevan tarjonnan mukaan voimme vierailla lisäksi muissa pienemmissä gallerioissa ja taideputiikeissa vanhassa kaupungissa. Yhtenä päivänä maalataan Fortezzan linnoituksella ja yhtenä päivänä venetsialaisessa satamassa.

 

 

KOHDE

Kurssi järjestetään kauniilla Kreetan saarella kuvauksellisessa Rethimnonin kaupungissa. Maalausretkiä tehdään myös lähiympäristöön. Rethimnon sijaitsee Kreetan länsipuolella ja sieltä on n.60km Haniaan ja n.75km Iraklioniin. Hanian lentokentältä on n. tunnin ajomatka Rethimnoniin.

 

MAJOITUS 

Majoitus on Rethimnonin kaupungissa vanhan kaupungin laidalla hyvätasoisessa *** Ideon hotellissa, jossa uima-allas ja poikkeuksellisen hyvä aamiaisbuffet. Katso hotellikuvaukset hotellien omilta nettisivuilta www.hotelideon.gr

 
RETKET

Kurssin hintaan sisältyy yksi maalausretki, joka tehdään Margaritesin keramiikkakylään tai Spilin vuoristokylään joko paikallisbussilla tai omalla kuljetuksella.

 
RUOKAILUT

Hyvätasoisessa hotelli Ideonissa (***) tarjoillaan runsas buffet-aamiainen, joka sisältyy matkan hintaan. Maalaustuntien välissä nautimme lounasta omakustanteisesti tavernoissa. Viikon mittaan tutustumme Rethimnonin vanhan kaupungin lukuisiin tavernoihin, joissa nautimme veden kielelle herauttavista kreikkalaisista herkuista. Matkan hintaan sisältyy retkipäivän runsas tavernalounas ja tervetulo- ja läksiäisateria sisältäen veden ja talon viinin.

 

VAPAA-AIKANA

Maalaustuntien ohella ja yhtenä vapaapäivänä jää paljon vapaata aikaa, jolloin on mahdollisuus nauttia Rethimnonin nähtävyyksistä, museoista, markkinoista ja muista monipuolisista ostosmahdollisuuksista tai esim. retkeillä tutustumaan lähikyliin, joihin pääsee kätevästi paikallisbussilla tai taksilla.

 

RYHMÄN KOKO

Kurssin toteutuminen edellyttää vähintään 7 osallistujaa ja enimmäismäärä on 15 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

 

TARKEMPI OHJELMA

Tarkempi alustava viikko-ohjelma lähetetään osallistujille etukäteen ja tarkennettu versio kellonaikoineen jaetaan kaikille tervetulotilaisuudessa.

 

 

HINTAAN SISÄLTYY

suorat Finnairin lennot, lentokenttäkuljetukset Kreikassa, majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa, majoitusvero, buffet-aamiaiset, tervetulotilaisuus, tervetuloillallinen (+vesi+talonviini), opetusta noin 25 tuntia, yksi koko päivän maalausretki lähikylään sisältäen runsaan lounaan (+vesi+talonviini), sisäänpääsyliput Fortezzan linnoitukselle ja taidemuseoon, läksiäistilaisuus, läksiäisillallinen venetsialaisessa satamassa sisältäen veden ja talonviinin, oppaan palvelut koko matkan ajan. Lisäksi mukavaa yhdessäoloa ja mahdollisuus osallistua illanviettoihin, joissa nautitaan maksullisia illallisia eri tavernoissa. (Hintaan ei sisälly taidevälineet ja värit.)

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yhden hengen huoneessa 185 euroa/vko.

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa maalaamiseen ja lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas ja taideopettaja huolehtivat yhdessä matkaohjelman organisoimisesta ja ryhmästä koko viikon ajan. Yleensä iltaisin on menty yhdessä syömään, mutta toki voi aivan yhtä hyvin vetäytyä omaan rauhaan lataamaan akkujaan. Parhaansa mukaan opas pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.

 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä: MatkaPaletti Oy/ KuVi 1017/04 MjMv

Viikon ohjelma
Mitä mukaan?

Huom! Maalausohjelma ja mukaan otettavien tarvikkeiden listaus lähetetään ilmoittautuneille!

bottom of page