top of page

TAIDEMAALAUSTA PALEOHORASSA

Tämä taidemaalausmatka järjestetään idyllisessä ja viehättävässä Paleohoran merenrantakylässä Kreetan etelärannikolla. Opetuksessa hyödynnetään monipuolisesti kreikkalaista maisemaa ja paikallisia värejä; sinistä taivasta, turkoosia merta, muhkuraisia oliivipuita, patioilla ja pihoilla hehkuvia ihmeköynnöksiä ja hedelmäpuita sekä horisonttiin katoavia vuorten rinteitä. Jokaisella päivällä on oma teemansa. Välillä maalataan veden äärellä, välillä kapeilla kujilla tai oliivilehdossa.  Yhtenä päivänä keskitymme yksityiskohtiin, toisena maisemamaalaukseen ja kolmantena etelän vahvaan valoon ja voimakkaisiin varjoihin. Tule sinäkin mukaan El Grecon saarelle hellimään ja herättelemään luovuuttasi. 

Tällä viikolla on mahdollisuus osallistua myös joogahetkiin sekä esim. viininmaisteluiltaan!

Ajankohdat ja hinnat
2024

09.06. - 16.06. / 1´325 €

Hinta alkaen 2hh:ssa

2hh yhdelle omaan käyttöön + 190 €

Lennot

Finnair AY1855 / AY1856

Meno     Hki - Hania

               05:45 - 09:40

Paluu     Hania - Hki 

               10:35 - 14:30

Maalauksessa hyödynnetään monipuolisesti Paleohoran kylän ja lähiympäristön maisemia: sinistä taivasta, turkoosia merta, taustalla siintävää vuoristoa ja oliivi- sekä viinitarhoja. Pieniltä kujilta löytyy rustiikkisia rakennuksia, joiden patioilla ja pihoilla hehkuvat bougainvillet ja hedelmäpuut. Myös majoituspaikamme, Villa Candian, puutarha ja ranta-alue soveltuvat erinomaisesti maalaukseen. Jokaisella päivällä on oma teemansa. Välillä maalataan veden äärellä, välillä kapeilla kujilla, välillä retkeillään läheiseen oliivilehtoon. Yhtenä päivänä keskitymme jänniin yksityiskohtiin ja taas toisena maisemamaalaukseen. 

 

Maalauskursseilla on tekniikka vapaa ja voit valintasi mukaan käyttää akryyli-, pastelli- ja akvarellivärejä tai sekatekniikkaa. Mikäli olet kokenut öljyvärimaalari, niin myös öljyväreillä voi maalata, mutta maastossa maalatessa se on huomattavasti vaativampi tekniikka. Kurssilaiset maalaavat omilla materiaaleilla.

Kurssi on yhdistelmä henkilökohtaista ohjausta, omatoimista tekemistä ja töiden arviointia ryhmässä. Maalaamme päivittäin noin viisi tuntia. Maalausmatkalle ovat tervetulleita kaiken ikäiset ja tasoiset kuvataiteen harrastajat, myös vasta-alkajat.

 

 

OPETUS

Opettajana matkalla on Katja Närhi tai Kadri Kangilaski. Opetus on suomen kielellä. Opetusta on viitenä päivänä, yhteensä noin 25 tuntia. Tunnit jakautuvat aamu- ja iltapäiviin. Lue lisätietoja opettajista.

 

KOHDE

Matkakohteena on Paleohora, idyllinen, aitokreetalainen rantakylä, joka sijaitsee Kreetan saaren länsipäässä etelärannikon puolella, Libyan meren rannalla. Kylän väkiluku on vain 1 675. Paleohorassa on 1200-luvulla rakennetun venetsialaisen linnoituksen rauniot, viehättävä kyläkeskusta tavernoineen ja kaksi uimarantaa, niemimaan molemmin puolin. Sieltä on n. 70 km Haniaan. Hanian lentokentältä on n. 90 km /1 h 40 min ajomatka Paleohoraan.

 

MAJOITUS 

on Paleohoran kylässä Villa Candiassa tai Villa Marisessa 2 hh:ssa. Piha-alueella on kaunis puutarha, uima-allas ja rantabaari. Katso lisätietoja www.villamarise.com


RETKET

Matkan hintaan sisältyy yksi Azogiresin kylään suuntautuva maalausretki.


RUOKAILUT

Hotellin rantabaarissa tarjoillaan buffet-aamiainen, joka sisältyy matkan hintaan. Maalaustuntien välissä nautimme lounasta paikallisissa tavernoissa tai kahviloissa. Lisäksi hintaan sisältyy tervetuloateria, läksiäisillallinen ja yksi illanvietto + illallinen ruokajuomineen.

 

VAPAA-AIKANA

voit kuljeskella viehättävän Paleohoran kylän kujilla, poiketa pieniin kauppoihin, leipomoon tai pulahtaa uimaan Libyan meren aaltoihin. Rentouttavaa ajanvietettä on myös istua rantakadun terasseilla meren kohinaa kuunnellen ja tutustua samalla paikallisiin asukkaisiin. Joinakin aamuina voit myös osallistua joogahetkeen. Vaihtoehtoisesti voit myös käydä retkellä kuuluisalla Elafonissin kahluurannalla tai tehdä bussimatkan johonkin lähikylään.
 

RYHMÄN KOKO

Kurssin toteutuminen edellyttää vähintään 8 osallistujaa ja enimmäismäärä on 15 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

TARKEMPI OHJELMA

Tarkempi alustava viikko-ohjelma lähetetään osallistujille etukäteen ja tarkennettu versio jaetaan kaikille tervetulotilaisuudessa.

HINTAAN SISÄLTYY

Finnairin lennot, lentokenttäkuljetukset Kreikassa, majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa, majoitusvero, buffet-aamiaiset, tervetulotilaisuus ja -ateria sisältäen veden ja talonviinin, taideopetusta noin 25 tuntia, yksi retki lähikylään, yksi illanvietto ja illallinen ruokajuomineen sekä läksiäisillanvietto ja -illallinen ja oppaan palvelut koko matkan ajan. Lisäksi mukavaa yhdessäoloa ja mahdollisuus osallistua iltaisin illanviettoihin, joissa nautitaan maksullisia illallisia eri tavernoissa. (Hintaan ei sisälly taidevälineet ja värit)

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yhden hengen huoneessa 190 euroa/vko (2hh yhdelle). 1hh:eita on hyvin rajoitetusti.

Tällä matkalla on myös mahdollisuus kolmen hengen huoneeseen.

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa maalaamiseen ja lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä yhdessä taideopettajan kanssa koko viikon ja organisoi yhteistä ohjelmaa ja esim. tavernailtoja. Parhaansa mukaan hän pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.

 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä: MatkaPaletti Oy/ KKV 1017/04 Mj

Tarkempi maalausohjelma ja tarvikelista toimitetaan osallistujille ilmoittautumisen yhteydessä!

Viikon ohjelma
Mitä mukaan?
bottom of page