top of page

MIRTOSIN MAISEMAT SIVELTIMEN VEDOIN

Mirtos on pieni ja idyllinen löytö Kreetan kaakkoisrannikolla.

 

Mirtos piilottelee sivussa turistien valtavirroilta, mutta nyt sinulla on mahdollisuus tutustua matkassamme tähän pittoreskiin, viehättävään ja rauhalliseen pikkukylään. Kylä huokuu verkkaista harmoniaa ja se soveltuukin rauhaa rakastaville, joskin sieltä löytää myös monia mukavia paikkoja istua iltaa ja nauttia paikallisista kreetalaisista herkuista mukavassa seurassa. Pohjoispuolen vuoret suojaavat kylää pohjoistuulilta ja etelässä Libyanmeri tuo lämmintä ilmaa tehden Mirtosin kylästä yhden Kreetan lämpimimmistä paikoista.

Ajankohdat ja hinnat
2023
Lennot

EI TOTEUDU

23.04. - 30.04. / 1´325 €

Hinta alkaen 2hh:ssa

1 hh-lisä 165 €/vk

Finnair AY1881/AY1882

Meno     
        Hki - Iraklion

         16:55 - 20:50

Paluu      
        Iraklion - Hki

         21:45 - 01:35 (+1)

Maalauksessa hyödynnetään monipuolisesti Mirtosin kylän ja lähiympäristön maisemia: sinistä taivasta, turkoosia merta, taustalla siintävää vuoristoa ja oliivi- sekä viinitarhoja. Pieniltä kujilta löytyy rustiikkisia rakennuksia, joiden patioilla ja pihoilla hehkuvat bougainvillet ja hedelmäpuut. Myös majoituspaikan, Kastron, puutarha soveltuu erinomaisesti maalaukseen. Jokaisella päivällä on oma teemansa. Välillä maalataan veden äärellä, välillä kapeilla kujilla, välillä retkeillään läheiseen oliivilehtoon. Yhtenä päivänä keskitymme jänniin yksityiskohtiin ja taas toisena maisemamaalaukseen. Maalausmatkalle ovat tervetulleita kaiken ikäiset ja -tasoiset kuvataiteen harrastajat.

 

Maalauskursseilla on tekniikka vapaa ja voit valintasi mukaan käyttää akryyli-, pastelli- ja akvarellivärejä tai sekatekniikkaa. Mikäli olet kokenut öljyvärimaalari, niin myös öljyväreillä voi maalata, mutta maastossa maalatessa se on huomattavasti vaativampi tekniikka. Kurssilaiset maalaavat pääsääntöisesti omilla materiaaleilla ja välineillä, joitakin värejä ja materiaaleja on varattu kokeiluja varten.

Kurssi on yhdistelmä henkilökohtaista ohjausta, omatoimista tekemistä ja töiden arviointia ryhmässä. Maalaamme päivittäin noin viisi tuntia. Maalausmatkalle ovat tervetulleita kaiken ikäiset ja tasoiset kuvataiteen harrastajat, myös vasta-alkajat.

 

 

OPETUS

Opettajana matkalla on taiteilija ja taideopettaja Kadri Kangilaski. Opetus on suomen kielellä. Opetusta on viitenä päivänä, yhteensä noin 25 tuntia. Tunnit jakautuvat aamu- ja iltapäiviin.

 

KOHDE

Maalausmatkan kohteena on Mirtosin kylä ja sen ympäristö. Mirtos sijaitsee Kaakkois-Kreetalla n. 15 km Ierapetrasta ja n. 80 km Iraklionista.

 

MAJOITUS 

on myöhäisestä lentoajasta johtuen ensimmäisen yön Heraklionissa hotelli Iraklionissa ja loput 6 yötä Mirtosin kylässä viihtyisässä Kastro huoneistohotellissa 2 hh:ssa. Piha-alueella on kaunis puutarha ja uima-allas. Katso lisätietoja www.kastromyrtos.gr


RETKET

Matkan hintaan sisältyy yksi lähikylään suuntautuva maalausretki.


RUOKAILUT

Hotellissa tarjoillaan buffet-aamiainen, joka sisältyy matkan hintaan. Maalaustuntien välissä nautimme lounasta paikallisissa tavernoissa tai teemme oman piknikin. Lisäksi hintaan sisältyy tervetuloateria ja läksiäisillallinen sekä retkipäivän ateria kylätavernassa.

 

VAPAA-AIKANA

voit kuljeskella viehättävän Mirtosin kylän kujilla, poiketa pieniin kauppoihin, leipomoon tai pulahtaa uimaan Libyan meren aaltoihin. Rentouttavaa ajanvietettä on myös istua rantakadun terasseilla meren kohinaa kuunnellen ja tutustua samalla paikallisiin asukkaisiin. Vaihtoehtoisesti voit myös käydä retkellä Ierapetrassa tai Agios Nikolaoksessa.

 

RYHMÄN KOKO

Kurssin toteutuminen edellyttää vähintään 8 osallistujaa ja enimmäismäärä on 16 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

 

TARKEMPI OHJELMA

Tarkempi alustava viikko-ohjelma lähetetään osallistujille etukäteen ja tarkennettu versio jaetaan kaikille tervetulotilaisuudessa.

 

 

HINTAAN SISÄLTYY

suorat Finnairin lennot, lentokenttäkuljetukset Kreikassa, majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa, buffet-aamiaiset, tervetulotilaisuus ja -ateria sisältäen veden ja talonviinin, taideopetusta noin 25 tuntia, yksi retki lähikylään ja retkiateria kylätavernassa, läksiäisillanvietto ja -illallinen ja oppaan palvelut koko matkan ajan. Lisäksi mukavaa yhdessäoloa ja mahdollisuus osallistua iltaisin illanviettoihin, joissa nautitaan maksullisia illallisia eri tavernoissa. (Hintaan ei sisälly taidevälineet ja värit)

 

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yhden hengen huoneessa 165 euroa/vko.

 

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa maalaamiseen ja lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii yhdessä taideopettajan kanssa ryhmästä koko viikon. Parhaansa mukaan he pyrkivät myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.

 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä: MatkaPaletti Oy/ KKV 1017/04 Mj

Tarkempi maalausohjelma ja tarvikelista toimitetaan osallistujille ilmoittautumisen jälkeen.

Viikon ohjelma
Mitä mukaan?
bottom of page