top of page

TAIDEMAALAUSTA 
omaleimaisessa Kasteli-Kissamosin
kylässä Kreetalla

 

UUTUUS

Maalaa nyt väriä elämään ja löydä uusia sävyjä tämän kevään uudesta maalausmatkakohteesta. Kasteli-Kissamosin kylä on pieni, aitokreetalainen kylä, jossa on vain vähäistä turismia etenkin näin keväällä. Tälle viikolle osuu myös Kreikan ortodoksinen pääsiäinen, joka tuo paljon extra-sisältöä viikon ohjelmaan. Kasteli-Kissamosista löydät niin luontoa, meren rantoja, vuorimaisemia sekä rustiikkia arkkitehtuuria. Kaupungissa on myös pieni, viehättävä arkeologinen museo, jossa on nähtävillä upeat mosaiikkilattiat.

Maalausopetuksessa hyödynnetään monipuolisesti kreikkalaista maisemaa. Jokaisella päivällä on oma teemansa. Välillä maalataan veden äärellä, välillä kapeilla kujilla. Yhtenä päivänä keskitymme jänniin yksityiskohtiin ja taas toisena maisemamaalaukseen ja ilmaperspektiiviin. Tärkeintä on iloittelu väreillä, kohteeseen tutustuminen maalauksen avulla ja hyvä mieli ilman ryppyotsaista aikaansaamisen pakkoa, sillä kyseessä on ensisijaisesti taideLOMA.

Tule sinäkin mukaan maalausmatkalle El Grecon synnyinsijoille Kreetan saarelle?

Ajankohdat ja hinnat 2024

30.04.- 07.05. / 1´295 €

Ei toteudu keväällä!

Hinnat alkaen 2hh:ssa

1 hh-maksu + 175 €

Lennot

Finnair AY1855/1856

Meno     Hki - Hania

               06:00 - 09:55

Paluu     Hania - Hki

               10:50 - 14:50

Maalauskursseilla on tekniikka vapaa ja voit valintasi mukaan käyttää akryyli-, pastelli- ja akvarellivärejä tai sekatekniikkaa. Mikäli olet kokenut öljyvärimaalari, niin myös öljyväreillä voi maalata, mutta maastossa maalatessa se on huomattavasti vaativampi tekniikka. Kurssilaiset maalaavat pääsääntöisesti omilla materiaaleilla ja välineillä, joitakin värejä ja materiaaleja on varattu kokeiluja varten.

Kurssi on yhdistelmä henkilökohtaista ohjausta, omatoimista tekemistä ja töiden arviointia ryhmässä. Maalaamme päivittäin noin viisi tuntia.

Maalausmatkalle ovat tervetulleita kaiken ikäiset ja tasoiset kuvataiteen harrastajat, myös vasta-alkajat.

 

 

OPETUS

Opettajana matkalla on taiteilija ja taideopettaja Katja Närhi tai Kadri Kangilaski. Opettaja varmistuu myöhemmin talven aikana. Opetusta on viitenä päivänä, yhteensä noin 25 tuntia. Tunnit jakautuvat aamu- ja iltapäiviin. Perusopetuksen ohella käymme tutustumassa Kissamosin arkeologiseen museoon. Eri päivinä maalataan erilaisessa maisemassa esim. yhtenä päivänä maalataan meren äärellä, yhtenä kapeilla kujilla ja yhtenä päivänä kylän ympärillä levittyvässä maalaismaisemassa.

KOHDE

Patikointimatkan kohteena on Kasteli-Kissamos ympäristöineen. Kaupunki sijaitsee sijaitsee n. 42 km Haniasta länteen, aivan Kreetan länsireunalla.

MAJOITUS 

Majoitus on Mirtilos hotellissa (***), joka sijaitsee keskeisellä paikalla aivan kaupungin keskustassa lähellä arkeologista museota. Katso hotellikuvaus hotellin omilta nettisivuilta www.mirtilos.com

RUOKAILUT

Mirtilos hotellissa (***) tarjoillaan runsas buffet-aamiainen, joka sisältyy matkan hintaan. Maalaustuntien välissä nautimme lounasta omakustanteisesti tavernoissa. Viikon mittaan tutustumme Kissamosin kylän tavernoihin, joissa nautimme veden kielelle herauttavista kreikkalaisista herkuista. Matkan hintaan sisältyy tervetulo- ja läksiäisateria sisältäen veden ja talon viinin.

VAPAA-AIKANA

Maalaustuntien ohella ja yhtenä vapaapäivänä jää paljon vapaata aikaa, jolloin voi rentoutua rantakahviloissa, tehdä kävelyretkiä lähiympäristöön, shoppailla Kasteli-Kissamosin kylän pienissä puodeissa tai retkeillä tutustumaan vaikka Hanian kaupunkiin, johon pääsee kätevästi paikallisbussilla.

RYHMÄN KOKO

Kurssin toteutuminen edellyttää vähintään 7 osallistujaa ja enimmäismäärä on 15 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

 

TARKEMPI OHJELMA

Tarkempi alustava viikko-ohjelma lähetetään osallistujille etukäteen ja tarkennettu versio kellonaikoineen jaetaan kaikille tervetulotilaisuudessa.

 

 

HINTAAN SISÄLTYY

suorat Finnairin lennot, lentokenttäkuljetukset Kreikassa, majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa, majoitusvero, buffet-aamiaiset, tervetulotilaisuus, tervetuloillallinen sisältäen veden ja talonviinin, opetusta noin 25 tuntia, sisäänpääsyliput arkeologiseen museoon, läksiäistilaisuus, läksiäisillallinen sisältäen veden ja talonviinin, oppaan palvelut koko matkan ajan. Lisäksi mukavaa yhdessäoloa ja mahdollisuus osallistua illanviettoihin, joissa nautitaan maksullisia illallisia eri tavernoissa. (Hintaan ei sisälly taidevälineet ja värit.)

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yhden hengen huoneessa 165 euroa/vko.

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa maalaamiseen ja lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas ja taideopettaja huolehtivat yhdessä matkaohjelman organisoimisesta ja ryhmästä koko viikon ajan. Yleensä päivällä ja/tai iltaisin on menty yhdessä syömään, mutta toki voi aivan yhtä hyvin vetäytyä omaan rauhaan lataamaan akkujaan. Parhaansa mukaan opas pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.

 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä: MatkaPaletti Oy/ KuVi 1017/04 Mj

Viikon ohjelma
Mitä mukaan?

Huom! Maalausohjelma ja mukaan otettavien tarvikkeiden listaus lähetetään ilmoittautuneille!

bottom of page