top of page

Pyöräilyä & patikointia

yhdistelmämatka Kreetalle

Pyöräilyä ja patikointia -matkan aikana pääsemme tutustumaan Kreetan kauneimpiin vuoristoalueisiin.

 

Patikointia ja pyöräilyä yhdistämällä pääset tutustumaan kiehtovalla tavalla Rethimnonin läänin luontoon, kulttuuriin ja ihmisiin. Pyörän satulassa maisemat vaihtuvat vauhdikkaammin ja leppeä tuuli vilvoittaa mukavasti, kun taas jalkautumalla maastoon pääset todella kosketuksiin luonnon kanssa.

Ajankohdat ja hinnat
2016

09.10. - 16.10. / 1´175 €

Hinta alkaen 2hh:ssa

Lennot

Norwegian DY5880/DY5881

Meno     Hki - Hania

               06:05 - 10:00

Paluu     Hania - Hki

               10:45 - 14:35

AVAA  JA TULOSTA MATKAKUVAUS (PDF)

Pyöräilypäivinä (3 päivää) pyöräilijät viedään ylös vuorille minibussilla ja pyörät kulkevat huoltoauton kyydissä. Aloituspisteessä pyöräkuorma puretaan ja saat allesi huolletun ja turvallisen trekking- tai maastopyörän sekä pyöräilykypärän. Pyöräilyopas vie ryhmää kiireettömästi ja turvallisesti rauhallisia asfalttiteitä pitkin alas kohti rannikkoseutua, mistä johtuen reitit ovat enimmäkseen alamäkeä; jonkun verran kuitenkin myös nousuvaiheita eli ylämäkeä.

 

Patikointipäivinä (2 päivää) tutustumme lähietäisyydeltä Kreetan jylhään ja vaihtelevaan luontoon, vehreään kasvillisuuteen, idyllisiin pikku kyliin ja ystävällisiin paikallisiin ihmisiin. Kevään matkoilla koet kauniin kukkaloiston ja syksyn matkoilla pääset osalliseksi sadonkorjuuajasta. Kreetan pinnanmuodostus on varsin vaihtelevaa ja korkeuseroja reiteillä on noin 150-300 metriä, joten ennen matkaa kannattaa viimeisen kuukauden aikana tehdä pieni kunnon kohennus ja käyttää mm. portaita hissin asemesta!

 

Tällä matkalla pyöräillään teemalla "bike for fun" eli pyöräilyä nautinnon ja huvin vuoksi. Alamäkipainotteisuuden vuoksi reitit ovat kohtuullisen helppoja ja soveltuvat sen tähden myös niille, jotka eivät ole aivan fyysisessä huippukunnossa. Jos voimat hiipuvat, on aina mahdollista nousta hetkeksi huoltoauton kyytiin. Viikon aikana pyöräillään läpi kolme monipuolista reittiä, joiden varrella käydään tutustumassa mielenkiintoisiin nähtävyyksiin; kirkkoihin, luostareihin ja yksityismuseoihin unohtamatta tietenkään kulinaarisia nautintoja eli tutustumista paikallisiin herkkuihin aidoissa kylätavernoissa.

 
VARUSTEET

Pyöräilyyn on hyvä varata lajiin soveltuvat jalkineet, vaatteet ja pyöräilykäsineet. Patikoinneilla jalkineiden nilkoille antama tuki on tärkeää, joten vaelluskengät ovat suositeltavat, mutta eivät välttämättömät. Molempien lajien päiväretkillä on hyvä olla mukana vähintään vyölaukku tai pieni reppu, aurinkohattu, vesipullo, aurinkovoidetta, aurinkolasit sekä kelinmukainen vaatetus.

 

OPPAAT

ovat kokeneita ja ammattitaitoisia. Opastuksesta vastaa joka päivä suomenkielinen opas, joten kielitaidon puute ei ole esteenä matkalle osallistumiselle, vaikkakin pyöräilevä paikallinen pyöräilyopas puhuu vain englantia.

 

KOHDE

Pyöräilymatkojen kohteena on Rethimnonin lääni. Rethimnon sijaitsee Kreetan länsipuolella ja sieltä on n.60 km Haniaan ja n.75 km Iraklioniin.  

 

MAJOITUS 

Majoitus on Rethimnonin kaupungissa viihtyisässä Ideon hotellissa. Katso hotellikuvaukset hotellien omilta nettisivuilta www.hotelideon.gr

 
TERVEYS JA KUNTO

Matkalle osallistuminen edellyttää normaalia terveyttä, peruskuntoa ja jonkin verran kestävyyttä. Asiakkailla tulee olla oma matkavakuutus.

 
RUOKAILUT

Patikointi- ja pyöräilypäivinä pidämme kahvi/teetauon kreetalaisessa kyläkahvilassa. PäivIen päätteeksi nautitaan yhdessä perinteinen kreetalainen, paikallisista raaka-aineista valmistettu runsas ateria.

 

RYHMÄN KOKO

Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 10 osallistujaa ja max on 15 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

 

TARKEMPI OHJELMA

Pyöräilyviikon tarkempi ohjelma. Kts. sivun oikea reuna.

 

 

HINTAAN SISÄLTYY

suorat Norwegianin lomalennot, lentokenttäkuljetukset Kreikassa, majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa, tervetulotilaisuus ja illallinen, buffet-aamiaiset, viitenä päivänä n. 7-8 tunnin opastettu pyöräily tai patikointi, pyörä, kypärä, kuljetukset reittien alkuun ja takaisin hotellille, huoltoauto, retkipäivinä taukokahvi tai -tee ja ruokailut kylätavernoissa sisältäen veden ja talonviinin, läksiäisillallinen. Lisäksi paljon mukavaa yhdessäoloa, illanviettoja eri tavernoissa ja oppaan palvelut koko matkan ajan.

 

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yhden hengen huoneessa 100-135 euroa/vko.

 

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

 

 

 

Viikon ohjelma
HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa patikointiin, pyöräilyyn, kreetalaisiin maisemiin ja rentoon lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä koko viikon ja organisoi yhteistä ohjelmaa ja esim. tavernailtoja. Parhaansa mukaan hän pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.

 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä: MatkaPaletti Oy/ KuVi 1017/04 MjMv

bottom of page