top of page

Puutarhamatka Viroon

Puutarhaharrastus on Virossa yhtä suosittua kuin Suomessakin. Virossa sää on hieman lämpimämpi, kasvukausi pidempi ja maaperä on ravinteikasta ja kalkkipitoista, mistä johtuen kaikki tuntuu kasvavan paremmin ja suuremmaksi kuin meillä. Virossa viljellään myös monia meillä tuntemattomampia lajikkeita ja ehkä enemmän kärhöjä ja ruusuja. Matkan aikana vieraillaan erilaisilla kukkatiloilla ja puutarhoilla sekä ostetaan upeita taimia tuliaisiksi omille kotipihoille.

 

Ajankohdat ja hinnat
 

Toteutetaan tällä hetkellä vain ryhmille tilauksesta.
 

Hinta pe-su matkana

Alk. 385 €

Hinta alkaen 2hh:ssa

Laiva-
matkat

Katamaraanit kulkevat säävarauksella. Mikäli katamaraanit eivät liikennöi, niin korvaava kuljetus on hitailla laivoilla.

Linda Line

Meno     Hki - Tallinna - Hki

               10:00 - 11:40

Paluu     Tal- Hki - Tal

               19:00 - 20:40

AVAA  JA TULOSTA MATKAKUVAUS (PDF)

OHJELMA

Kolme päivää kestävän matkan aikana vierailemme ensimmäisenä päivänä Karlan kylässä Kärhön kasvattajien tilalla, jossa on yhteensä noin 300 eri kärhölajia ja lisäksi viinirypälelajikkeita ja lukemattomia ruusuja. Käymme myös Põltsamaan ruusutarhalla, jossa erilaisia ruusulajikkeita löytyy jopa 900 ja samalla maistelemme Põltsamaan linnan viinikellarissa hedelmä- ja marjaviinejä. Miltähän maistuu Kirsikkasuudelma tai Vadelmapusu tai klassisempi Linnan viini? Ensimmäisen yön majoitumme Tartossa.

 

Seuraavana aamuna matka jatkuu opastetulla kiertokävelyllä, jonka päätämme jo vuonna 1803 perustettuun Tarton Kasvitieteelliseen puutarhaan, joka on yksi Itä-Euroopan vanhimmista. Tämän jälkeen matka jatkuu kohti Pärnua ja Maldan kylää, jossa vierailemme Tammen yrttipuutarhalla. Täällä tuoksujen ja makujen paratiisissa meidät perehdytetään yrttipuutarhanhoitoon ja kiinnostavien ruoanlaitossa käytettävien vihannesten kasvattamiseen samalla kun nautimme herkullisesta yrttiteestä ja ´perenaisen´ yrttipiirakoista. Iltapäivällä saavumme Pärnuun, jossa majoitumme kylpylähotelliin, joten iltapäivä jää vielä vapaaksi vaikka kylpylä- ja kauneushoidoille.
 

Viimeisenä päivänä jatkamme kohti Tallinnaa. Käymme matkalla suuressa puutarhamyymälässä, jossa voi tehdä tuliasostoksia. Tallinnassa tutustumme vielä Piritan alueella sijaitsevaan Kasvitieteelliseen puutarhaan.  

 

 

MAJOITUS 

Majoitus on Tarttossa Aleksandri Hotellissa, joka on n. 10 minuutin kävelymatkan päästä ydinkeskustasta. Pärnussa majoitumme kylpylähotelli Viikingiin, joka on n. 5 minuutin kävelymatkan päässä keskustasta. Lisätietoja majoituspaikoista näet suoraan hotellien omilta sivuilta Aleksandri www.aleksandri.ee ja Spa Hotel Viiking www.viking.ee/fi

 
RUOKAILUT

Hinta sisältää aamiaiset ja kolme lounasta. Muut ateriat jokainen maksaa itse. Tarttossa ja Pärnussa on hyviä kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia mieleistään illallista hyvin edullisesti.

 

VAPAA-AIKANA

Pärnussa on mahdollisuus nauttia esim. kauneus- ja terveyshoidoista, jotka tulee varata omatoimisesti ennakkoon ennen matkan alkua suoraan esim. Viiking hotellista.

 

RYHMÄN KOKO

Kurssin toteutuminen edellyttää vähintään 15 osallistujaa ja enimmäismäärä on 30 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

 

TARKEMPI OHJELMA

Tarkempi alustava viikko-ohjelma lähetetään osallistujille etukäteen ja tarkennettu versio jaetaan kaikille tervetulotilaisuudessa.

 

 

HINTAAN SISÄLTYY

katamaraanimatkat, bussikuljetukset Virossa, majoituksen 2 hh:ssa, buffet-aamiaiset, oheisen ohjelman mukaanlukien sisäänpääsyt kohteisiin, kolme lounasta, viininmaistelut, opastuksen ja oppaan palvelut koko matkan ajan

 

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yhden hengen huoneessa xx euroa/vko.

 

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

 

 

 

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa maalaamiseen ja lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä koko matkan ajan. Parhaansa mukaan hän pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.

 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä: MatkaPaletti Oy/ KuVi 1017/04 MjMv

bottom of page