PATIKOINTIA UPEALLA SANTORININ

SAARELLA KREIKASSA

Santorinin tuliperäinen saari henkii omaa ainutlaatuista ja taianomaista tunnelmaa, johon on jättänyt jälkensä hyvin dramaattinen historia lukuisine tulivuorenpurkauksineen. Minolainen kulttuuri kukoisti Kreetan lisäksi myös Santorinilla jo 4000 vuotta sitten ja merkittäviä löytöjä on tehty mm. Akrotirin kaivauksilla. Saarelle tyypillinen arkkitehtuuri; hohtavan valkoiset talot, siniset kirkon kupolit ja kirkkaat pastellisävyt ovat päätyneet useimpiin kreikkalaisiin postikortteihin. Maisemat kalderan reunalta ovat huikaisevan upeat lumoten katselijat palaamaan saarelle uudestaan ja uudestaan. Lähde mukaan tälle patikointimatkalle ja kerää voimia tämän mystisen saaren huikaisevista maisemista.

IMG_1524.JPG
IMG_1524.JPG

press to zoom
Santorini3.JPG
Santorini3.JPG

press to zoom

press to zoom
IMG_1524.JPG
IMG_1524.JPG

press to zoom
1/23
Ajankohdat ja hinnat
2020

02.05. - 09.05. / 1´375 €

Hinta alkaen 2hh:ssa

Lennot

Finnair AY 725 / AY 726

Meno     
     Hki - Santorini

     15:10 - 18:55

Paluu     
    Santorini - Hki

    19:50 - 23:30

OHJELMA

Ohjelmassa yhdistyvät kävelyretket Santorinin upeissa maisemissa ja tutustuminen saaren historiaan, kyliin, kulttuuriin ja paikallisten tavernojen terveellisiin antimiin. Patikoimme rauhallisessa tahdissa erilaisia reittejä joko kalderan reunamien polkuja seuraillen, kylistä kyliin tai tulivuorisaaren kuumilla poluilla. Laivaretkellä käymme kurkkaamassa tulivuoren kraatereihin ja meillä on mahdollisuus pulahtaa myös uimaan suoraan laivasta. Viinitilavierailulla kuulemme saaren viinintuotannosta ja maistamme uniikkeja laatuviinejä. Akrotirin kaivauksilla kuulemme ikivanhasta minolaisten kulttuurista.

 

Santorinin patikointiviikon reitit ovat vaihtelevia tasoltaan. Toiset päivät ovat helpompia ja kevyempiä ja toiset taas vaativampia joko maaston tai matkan puolesta. Normaalikunto riittää kaikkina päivinä, mutta yksi päivä edellyttää hyvää korkean paikan sietokykyä sekä kykyä laskeutua jyrkähköä vuorenrinnettä. Osaa reiteistä voi tarvittaessa lyhentää ja tällä tavalla osallistuja voi halutessaan keventää joidenkin päivien patikoitavaa osuutta.

 

TERVEYS JA KUNTO

Kävelyretket edellyttävät normaalia terveydentilaa ja hyvää peruskuntoa sekä hyviä jalalle ja kävelyyn sopivia urheilujalkineita; yhtenä päivänä vaaditaan myös korkean paikan sietokykyä. Vaelluskengät eivät ole välttämättömät, mutta suositeltavat. Patikoinneilla on hyvä olla mukana pieni päiväreppu, aurinkohattu, vesipullo, aurinkovoidetta sekä kelin mukainen vaatetus.

 

KOHDE

Patikointimatkan kohteena on Santorinin saari ja saaren pohjoiskärjessä sijaitseva Oian kylä, joka on kuulu upeista auringonlaskuistaan.

 

MAJOITUS 

Majoitus on Anemomilos-hotellissa kahden hengen huoneissa. Hotellissa on kaunis uima-allas ja paikallistenkin suosima taverna, jossa myös aamiaisemme on katettuna joka päivä. Huoneet ovat siistejä ja niissä on ilmastointi, jääkaappi ja hiustenkuivain. Kadun toisella puolen on minimarket. Hotelli sijaitsee päätien varrella, jossa on vilkas liikenne, vaikka alue muuten on rauhallista. Kylän keskustaan on noin kilometri. Katso lisätietoa hotellin omilta sivuilta.

RUOKAILUT

Patikointipäivinä pidämme kahvi/teetauon kreetalaisessa kyläkahvilassa tai kevyen piknikin luonnonhelmassa. Päivien päätteeksi nautitaan yhdessä perinteinen kreetalainen, paikallisista raaka-aineista valmistettu runsas ateria.

 

RYHMÄN KOKO

Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 10 osallistujaa ja enimmäismäärä on 18 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

 

TARKEMPI OHJELMA

Katso tarkempi ohjelma oikeasta sarakkeesta.

 

HINTAAN SISÄLTYY

suorat lomalennot, lentokenttäkuljetukset, majoitus jaetussa 2 hh:ssa, tervetulotilaisuus, tervetuloateria, aamiaiset, viitenä päivänä n. 6-8 tunnin opastettu patikointiretki, kuljetukset reittien alkuun ja takaisin hotellille, vaelluspäivinä taukokahvi/tee ja ruokailut tavernoissa sisältäen veden ja talonviinin, läksiäisillanvietto ja läksiäisateria. Lisäksi laivaristeily kalderalla, viinitilavierailu ja viininmaistajaiset, mukavaa yhdessäoloa, illanviettoja eri tavernoissa ja oppaan palvelut koko matkan ajan.

 

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yhden hengen huoneessa 160-245 euroa/vko. Yhden hengen huoneita on tässä kohteessa hyvin rajoitetusti saatavilla.

 

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa Santorinin luonnon tutkimiseen ja rentoon lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä koko viikon ja organisoi yhteistä ohjelmaa ja esim. tavernailtoja. Parhaansa mukaan hän pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.

 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä: MatkaPaletti Oy/ KuVi 1017/04 MjMv