top of page

KYLÄKULTTUURIA JA PATIKOINTIA 

PAROKSEN SAARELLA KREIKASSA

EI TARJOLLA TÄLLÄ HETKELLÄ!
Kesällä tarjoamme uutuusmatkana patikointimatkaa Paroksen ja Antiparoksen saarille.

Tämä matka on kuin löytöretki menneeseen maailmaan. Näillä Kykladien saariryhmään kuuluvilla saarilla asuu kansa, joka pitää uskomattoman sinnikkäästi kiinni perinteistään. Kansa, jolle tiivis yhteisöllisyys ja vierailijan kunnioittaminen ovat itsestäänselviä.


Viikon aikana kuljemme Paroksen kuuluisaa, bysanttilaisen kauden lopulla rakennettua kivettyä tietä sekä kyläteitä ja hiekkapolkuja, jotka polveilevat vuortenrinteillä ja laaksoissa. Poikkeamme pienissä ja idyllisissä kylissä, pysähdymme kahvitauoille ukkokuppiloihin, maistelemme aitoja kreikkalaisia herkkuja paikallisten suosimissa tavernoissa ja uimme rantakylien vilvoittavissa merenaalloissa.

Ajankohdat ja hinnat
2016

02.07. - 11.07. / 1´275 €

Huom. matkan kesto 9 päivää/ 8 yötä perillä.


Hinta alkaen 2hh:ssa

Lennot
Laivat

Norwegian / Finnair

Meno     Hki - Ateena

               06:35 - 10:15

Paluu     Ateena - Hki 

               04:10 - 07:55

Meno      Ateena-Paros
Paluu      Paros-Ateena

               

AVAA  JA TULOSTA MATKAKUVAUS (PDF)

                                              Matkaisäntänä Paroksen matkalla toimii Sami Grönberg, joka on

                                              vieraillut yli 40 Kreikan saarella ja asunut Paroksen saarella.

                                              Sami tuntee saarelaiset ja hän jos joku, voi tarjota                            

                                              suosikkisaaristaan hulvattoman hauskan ja aidon kuvan.

 

Ohjelmassa yhdistyvät kävelyretket luonnossa ja tutustuminen Paroksen ja Antiparoksen saariin. Viikon kuluessa tutustumme saarten historiaan, nykypäivään, ihmisiin sekä paikallisten kylätavernojen terveellisiin antimiin. Majoitumme saaren pääkylässä Parikiassa ja teemme päiväretkiä mm. Naoussan, Lefkesin ja Marpissan kyliin. Yhtenä päivänä teemme myös laivamatkan viereiselle Antiparoksen saarelle, missä laskeudumme 100 metriä maanpinnan alapuolelle ihmeelliseen tippukiviluolaan. Iltaohjelmana vierailemme mm. viiniklubilla maistelemassa kreikkalaisia laatuviinejä ja kokoonnumme halukkaiden kanssa Parikian kylän tavernoissa maistellen saaren gastronomisia herkkuja. 

 

Tämä patikointintimatka  on vaativuudeltaan normaalitasoinen. Kuljettavat kävelyreitit ovat helpohkoja; patikoimme viitenä päivänä rauhallisessa tahdissa pääosin hyväkuntoisia polkuja ja kyläteitä. Nautimme rauhallisella vauhdilla merimaisemasta tuoksuineen ja äänineen. Istumme kahvitauolle hiljaisen kyläkahvion rauhaan tai nautimme maistuvat piknikeväät varjoisan puun alla. Heinäkuussa saarilla puhaltelee vilvoittava pohjoistuuli Meltemi, mutta ilma voi olla joskus hyvinkin lämmin ja se huomioidaan paikan päällä kävelyretkiä toteutettaessa.

 

Patikointipäivät alkavat aamulla, jolloin osanottajat haetaan hotellilta. Päivän ensimmäinen osuus kestää n. 2 tuntia, jonka jälkeen pidetään kahvi/teetauko. Päivän toinen osuus kestää myös n. 2 tuntia ja se päättyy aitoon kylä- tai rantatavernaan, jossa nautitaan yhdessä pitkän pöydän ääressä paikallisista raaka-aineista valmistettu ateria.

 

Patikointiretkien ohella jää aikaa myös kuljeskella iltaisin kapeilla kujilla Parikian vanhassakaupungissa, joka on suurin säilynyt vanhakaupunki Kykladien saarilla.

 

Paroksen saarella voit muun ohjelman ohessa myös leijalautailla, surffata, vaellusratsastaa tai sukeltaa.

 

KOHDE

Patikointimatkan kohteena on Paroksen saari, joka kuuluu Kykladien saariryhmään.

Ateenasta, Pireuksen satamasta  on matkaa noin 235 km, joka taittuu laivalla noin 4 tunnissa. Kreetalle on matkaa noin 325 km.

 

MAJOITUS 

Majoitus on saaren pääkylässä Parikiassa viihtyisässä Panorama Paros -hotellissa tai vastaavassa. Lisätietoja hotellin omilta nettisivuilta www.panoramahotel.gr

 
TERVEYS JA KUNTO

Patikointimatkan kävelyretket edellyttävät normaalia terveydentilaa ja peruskuntoa sekä hyviä jalalle ja kävelyyn sopivia jalkineita. Patikointikengät ovat suositeltavat. Patikoinneilla on hyvä olla mukana pieni päiväreppu, aurinkohattu, vesipullo, aurinkovoidetta sekä kelinmukainen vaatetus.

 
RUOKAILUT

Retkipäivinä pidämme kahvi/teetauon kyläkahvilassa tai kevyen piknikin luonnonhelmassa. Päivän päätteeksi nautimme yhdessä perinteisen, paikallisista raaka-aineista valmistetun runsaan aterian.

 

RYHMÄN KOKO

Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 10 osallistujaa ja max on 15 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

 

TARKEMPI OHJELMA

Päiväkohtainen ohjelma aukea oikean reunan palkista. Matkan alussa tervetulotilaisuuden yhteydessä jaetaan tarkennettu ohjelma kellonaikoineen.

 

 

HINTAAN SISÄLTYY

suorat lennot Hki-Ateena-Hki, laivamatkat Ateena-Paros-Ateena, lentokenttäkuljetukset, satamakuljetukset, majoitus jaetussa 2 hh:ssa 8 yötä, tervetulotilaisuus, tervetuloateria, aamiaiset, viitenä päivänä n. 6-7 tunnin opastettu patikointiretki, joista yksi laivaretki Antiparoksen saarelle, sisäänpääsyliput tippukiviluolaan, kuljetukset reittien alkuun ja takaisin hotellille, viinitilavierailu ja viininmaistelu viiniklubilla, retkipäivinä taukokahvi/tee ja ruokailut kylätavernoissa sisältäen veden ja talonviinin, läksiäisillanvietto ja läksiäisateria. Lisäksi mukavaa yhdessäoloa, illanviettoja eri tavernoissa ja oppaan palvelut koko matkan ajan.

 

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yhden hengen huoneessa 175 euroa/vko (8 yötä, 2 hh yhdelle).

 

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa luonnon tutkimiseen ja rentoon lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä koko viikon ja organisoi yhteistä ohjelmaa ja esim. tavernailtoja. Parhaansa mukaan hän pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.

 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä: MatkaPaletti Oy/ KuVi 1017/04 MjMv

bottom of page