PATIKOINTIA ETELÄ-KREETAN RANNIKOLLA JA  VALKOISILLA VUORILLA - UUSITUT REITIT

Lähde vaeltamaan mukavassa seurassa doorilaisten jalanjäljille. Patikkamatkalla kohtaat aidon Kreetan.
 

Länsi-Kreetaa hallitsee Valkoiset vuoret, jotka useine kymmenine yli 2000 metrin korkuisine huippuineen kohoavat kohti taivasta. Näiden vuorten etelärinteille levittäytyvät Selinon ja Sfakian maakunnat, uljaista sankareistaan ja villistä luonnostaan kuuluisat alueet. Etelärannikko on vaikeakulkuista maastoa ja paikoitellen vuoret laskeutuvat suoraan mereen. Vuoristoa halkovat kymmenet rotkot, jotka ovat olleet aikoinaan ainoita kulkuväyliä etelärannikolle. Rantaviivan suuntaisesti ei kuljekaan autotietä, vaan moniin kyliin ja upeille hiekkarannoille pääsee vain jalan tai laivalla.

IMG_0150_edited.JPG
IMG_0150_edited.JPG

press to zoom
IMG_0150.JPG
IMG_0150.JPG

press to zoom
IMG_0260.JPG
IMG_0260.JPG

press to zoom
IMG_0150_edited.JPG
IMG_0150_edited.JPG

press to zoom
1/9
Ajankohdat ja hinnat
2015

03.05. - 10.05. / 1´250 €

Hinta alkaen 2hh:ssa

Lennot

Norwegian DY5880/DY5881

Meno     Hki - Hania

               06:05 - 10:00

Paluu     Hania - Hki

               10:45 - 14:35

AVAA  JA TULOSTA MATKAKUVAUS (PDF)

Tämä vaativampi patikointimatka Kreetan etelärannikolla ja Valkoisten vuorten rinteillä vie sinut tutustumaan siihen puoleen Kreetasta, mitä turistien valtavirrat harvoin pääsevät näkemään. Kuljemme Aradenan rotkossa, Loutron rantakylässä, käymme antiikin aikaisilla Lissoksen raunioilla ja patikoimme Kreetan klassikoita, kuten ”Kuninkaan tien” Omaloksen tasangolta Agia Irinin rotkoon ja Samarian rotkon, joka on yksi Euroopan pisimmistä ja syvimmistä rotkoista. Viikon lopulla koemme vielä häikäisevän upean Elafonissin rannan. Ajoittain patikoimme siis Libyan meren rantoja ja pulahdamme virkistäytymään turkoosin meren aaltoihin. Vaikka vaihdamme viikon aikana useasti majapaikkaa, niin patikoinneilla kannamme mukanamme ainoastaan päivärepun, matkatavarat kulkevat majoituspaikkoihin autokuljetuksella.

 

Patikointipäivät alkavat aikaisin aamulla. Päivän ensimmäinen osuus kestää noin 3 tuntia, jonka jälkeen pidetään kahvi/teetauko kreetalaisessa kylä- tai rantakahvilassa. Joinakin päivinä kannamme piknikeväät mukanamme. Päivän toinen osuus kestää myös noin 3 tuntia. Jokainen päivä päättyy pitkän pöydän ääreen, aitoon kylätavernaan, jossa tutustumme paikalliseen ruokaperinteeseen. Tätä suussasulavaa perinnettä edustavat muun muassa timjamihunajalla valellut sfakian juustopiiraat. Matkaan sisältyy viisi/kuusi patikointipäivää vaihtelevissa maastoissa ja maisemissa. Patikointireitit kulkevat pääosin poluilla, jotka Kreetalla ovat usein kivisiä ja kapeita. Kuljemme myös kauniita kivettyjä kalderimeja eli ikiaikaisia kulkureittejä vuorten rinteillä, paikoitellen vaellamme merenrannoilla ja siirrymme paikasta toiseen rannikkolaivoilla. Kreetan pinnanmuodostus on varsin vaihtelevaa ja korkeuseroja reiteillä on noin 60-850/1100 metriä.

 

Patikointiretkien ohella jää aikaa myös kuljeskella viehättävän Rethimnonin kaupungin vanhoilla kujilla tutustuen jännittäviin pikkupuoteihin tai nauttia tämän eläväisen yliopistokaupungin runsaasta kulttuuritarjonnasta. Rentouttavaa ajanvietettä on myös kirjan lukeminen rantatuolissa meren kohinaa kuunnellen tai pulahtaminen uimaan Välimeren raikkaisiin aaltoihin.

 

 

KOHDE

Patikointimatkalla kuljemme Kreetan etelärannikkoa Hora Sfakionin kylästä Paleohoraan ja tutustumme matkan aikana moniin rantakyliin, rotkoihin ja vuorten rinteisiin.

 

MAJOITUS 

Patikointiviikon alussa majoitumme ensin kahdeksi yöksi Hora Sfakionin rannikkokylään, sitten kolmeksi yöksi Sougian pieneen rantakylään ja viikon lopulla yövymme vielä kaksi yötä Paleohoran

 
TERVEYS JA KUNTO

Tämä patikointimatka edellyttää hyvää terveyttä ja hyvää kuntoa, kestävyyttä ja sitkeyttä sekä myös korkeiden ja jyrkkien paikkojen sietokykyä. Nilkkaa tukevat vaelluskengät ovat välttämättömät. Patikoinneilla on hyvä olla mukana pieni päiväreppu, aurinkohattu, vesipullo, aurinkovoidetta sekä kelinmukainen vaatetus.

 
RUOKAILUT

Patikointipäivinä pidämme kahvi/teetauon kreetalaisessa kyläkahvilassa tai kevyen piknikin luonnonhelmassa. PäivIen päätteeksi nautitaan yhdessä perinteinen kreetalainen, paikallisista raaka-aineista valmistettu runsas ateria.

 

RYHMÄN KOKO

Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 7 osallistujaa ja max on 15 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

 

TARKEMPI OHJELMA

Etelärannikonpatikoinnin tarkempi ohjelma

 

 

HINTAAN SISÄLTYY

suorat Norwegianin lennot, lentokenttä/hotellikuljetukset Kreikassa, majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa, tervetulotilaisuus, tervetuloateria, aamiaiset, viitenä/kuutena päivänä n. 7-8 tunnin opastettu vaellusmatka, tarvittavat bussikuljetukset ja laivamatkat vaellusviikon aikana, vaelluspäivinä taukokahvi/tee ja ruokailut kylätavernoissa sisältäen veden ja talonviinin, läksiäisillallinen sekä oppaan palvelut koko matkan ajan. 

 

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yhden hengen huoneessa 100-145 euroa/vko.

 

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

 

 

 

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa kreetalaisen luonnon tutkimiseen ja rentoon lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä koko viikon ja organisoi yhteistä ohjelmaa ja esim. tavernailtoja. Parhaansa mukaan hän pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.

 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä: MatkaPaletti Oy/ KuVi 1017/04 MjMv

Viikon ohjelma