top of page

PATIKOINTIA VALKOISILLA VUORILLA JA KREETAN ETELÄRANNIKOLLA 

Lähde vaeltamaan mukavassa seurassa doorilaisten jalanjäljille. Patikkamatkalla kohtaat aidon Kreetan.
 

Länsi-Kreetaa hallitsee Valkoiset vuoret, jotka useine kymmenine yli 2000 metrin korkuisine huippuineen kohoavat kohti taivasta. Näiden vuorten etelärinteille levittäytyvät Selinon ja Sfakian maakunnat, uljaista sankareistaan ja villistä luonnostaan kuuluisat alueet. Etelärannikko on vaikeakulkuista maastoa ja paikoitellen vuoret laskeutuvat suoraan mereen. Vuoristoa halkovat kymmenet rotkot, jotka ovat olleet aikoinaan ainoita kulkuväyliä etelärannikolle. Rantaviivan suuntaisesti ei kuljekaan autotietä, vaan moniin kyliin ja upeille hiekkarannoille pääsee vain jalan tai laivalla.

Ajankohdat ja hinnat
2024
Lennot

07.05. - 14.05. / 1´545 €

Hinta alkaen 2hh:ssa

Hinta 1hh:ssa + 175 €

Finnair AY1855 / AY1856

Meno     Hki - Hania

               06:00 - 09:55

Paluu     Hania - Hki

               10:50 - 14:50

Tämä vaativampi patikointimatka Kreetan etelärannikolla ja Valkoisten vuorten rinteillä vie sinut tutustumaan siihen puoleen Kreetasta, mitä turistien valtavirrat harvoin pääsevät näkemään. Kuljemme Aradenan rotkossa, Loutron rantakylässä, käymme antiikin aikaisilla Lissoksen raunioilla ja patikoimme Kreetan klassikoita, kuten ”Kuninkaan tien” Omaloksen tasangolta Agia Irinin rotkoon ja Samarian rotkon, joka on yksi Euroopan pisimmistä ja syvimmistä rotkoista. Huiputamme myös Valkoisten vuorten korkeimman Pachneksen huipun (2454m). Ajoittain patikoimme siis Libyan meren rantoja ja hetkittäin kipuamme ihailemaan maisemaa korppikotkaperspektiivistä. Vaikka vaihdamme viikon aikana pari kertaa majapaikkaa, niin patikoinneilla kannamme mukanamme ainoastaan päivärepun, matkatavarat kulkevat majoituspaikkoihin autokuljetuksella.

 

Patikointipäivät alkavat aikaisin aamulla. Päivän ensimmäinen osuus kestää noin 3 tuntia, jonka jälkeen pidetään kahvi/teetauko kreetalaisessa kylä- tai rantakahvilassa. Joinakin päivinä kannamme piknikeväät mukanamme. Päivän toinen osuus kestää myös noin 3 tuntia. Jokainen päivä päättyy pitkän pöydän ääreen, aitoon kylätavernaan, jossa tutustumme paikalliseen ruokaperinteeseen. Tätä suussasulavaa perinnettä edustavat muun muassa timjamihunajalla valellut sfakian juustopiiraat. Matkaan sisältyy viisi/kuusi patikointipäivää vaihtelevissa maastoissa ja maisemissa. Patikointireitit kulkevat pääosin poluilla, jotka Kreetalla ovat usein kivisiä ja kapeita. Kuljemme myös kauniita kivettyjä kalderimeja eli ikiaikaisia kulkureittejä vuorten rinteillä, paikoitellen vaellamme merenrannoilla ja siirrymme paikasta toiseen rannikkolaivoilla. Kreetan pinnanmuodostus on varsin vaihtelevaa ja korkeuseroja reiteillä on noin 60-850/1100 metriä.

 

Patikointiretkien ohella jää aikaa myös rentoutua pulahtamalla uimaan Libyan meren raikkaisiin aaltoihin ja istumalla iltaa hyvässä seurassa etelärannikon kylien pienissä ja idyllisissä tavernoissa. Rauhaa rakastava puolestaan rentoutuu rantatuolissa tähtitaivasta ja meren ulappaa tuijottaen.

Muutokset ohjelmaan mahdollisia kevään aukioloajoista ja sään vaikutuksesta johtuen.

KOHDE

Patikointimatkalla kuljemme Kreetan etelärannikkoa Hora Sfakionin kylästä Sougiaan ja tutustumme matkan aikana moniin rantakyliin, rotkoihin ja vuorten rinteisiin.

 

MAJOITUS 

Patikointiviikon aikana majoitumme yhden yön Omaloksen tasangolla ja muut yöt pienissä etelärannikon kylissä ja pienissä perheomisteisissa pikkuhotelleissa.
- Hora Sfakion, hotellit Alkyon ja Stavris (3 yötä)

- Omalos, hotelli-taverna Exari (1 yö)

- Sougia, Pension Irene (3 yötä)

TERVEYS JA KUNTO

Tämä patikointimatka edellyttää hyvää terveyttä ja hyvää kuntoa, kestävyyttä ja sitkeyttä sekä myös korkeiden ja jyrkkien paikkojen sietokykyä. Nilkkaa tukevat vaelluskengät ovat välttämättömät. Patikoinneilla on hyvä olla mukana pieni päiväreppu, aurinkohattu, vesipullo, aurinkovoidetta, kävelysauva/t sekä kelinmukainen vaatetus.

 
RUOKAILUT

Patikointipäivinä nautimme aina patikoinnin päätteeksi yhdessä perinteisen kreetalaisen, paikallisista raaka-aineista valmistetun runsaan taverna-aterian pitkän pöydän ääressä.

 

RYHMÄN KOKO

Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 7 osallistujaa ja max on 15 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

 

TARKEMPI OHJELMA

Etelärannikon patikoinnin tarkempi päiväohjelma lähetetään ilmoittautuneille.

 

 

HINTAAN SISÄLTYY

suorat Finnairin lennot, lentokenttä/hotellikuljetukset Kreikassa, majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa, majoitusvero, tervetulotilaisuus, tervetuloateria, aamiaiset, viitenä/kuutena päivänä n. 7-9 tunnin opastettu vaellusmatka, tarvittavat bussikuljetukset ja laivamatkat vaellusviikon aikana, vaelluspäivinä runsaat taverna-ateriat, läksiäistilaisuus ja läksiäisillallinen (kaikki yhteiset ateriat sisältävät ruokajuomana veden ja talonviinin) sekä oppaan palvelut koko matkan ajan. 

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yhden hengen huoneessa 175 euroa/vko.

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa kreetalaisen luonnon tutkimiseen ja rentoon lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä koko viikon ja organisoi yhteistä ohjelmaa ja esim. tavernailtoja. Parhaansa mukaan hän pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.

 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä: MatkaPaletti Oy/ KKV 1017/04 Mj

bottom of page